İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Değişimde Ekonomik Çözümün Adresi Halk Otobüs Pazarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Değişimde Ekonomik Çözümün Adresi Halk Otobüs Pazarı
Abone ol
İkinci el halk otobüsünde kurumsal çözümün adresi olan Halk Otobüs Pazarı, değişimde ekonomik çözümler ile yurt genelinde esnafın kurtarıcısı oldu. Yüksek döviz kurları sebebi ile sıfır araç maliyetinin artışında sektöre can suyu olan Halk Otobüs Pazarı, oluşturduğu portföy sayesinde değişimde öncelikli adres olmaya aday. Güvenilir ürünler ve değerinde alım-satım imkanı ile kısa zamanda sektörde büyük yer edinen Halk Otobüs Pazarı esnafın yükünü hafifletmekte kararlı.

Halk Otobüs Pazarı’nın kurucusu Mustafa Arslan, satış müdürleri Mustafa Kaçar ve Yasin Özdemir ile ikinci el satış hizmetlerini görüştük. Müşteri memnuniyeti önceliği ile çalıştıklarını belirten Arslan “satımdan önce alıma önem veriyoruz, esnafa yarar sağlamayacak bir otobüsü bünyemize katmıyoruz. Bu sebeple ürünlerimizin her zaman arkasındayız” dedi.

İkinci el otobüs piyasasına nasıl girme kararı aldınız?

Mustafa Arslan: “Sektörün Talebi Bizi Bu İşe Zorladı”

Halk otobüs sektöründe yıllarımız geçti. 2004 yılından beri bu sektör içerisindeyiz. Süreç içerisinde araç alıp kullanmaya hatta satmaya başladık. Bir şekilde esnafa destek olmaya başladık. Sağolsun sektörde bize rağbet etti. İkinci el pazarını biz geliştirdik diyebiliriz. Geçmişte yedek parça, tamir-bakım, akü, lastik alanında da işlerimiz oldu. Çevremizin de teşviki ile bu işe adım attık. Çünkü bu alanda bir eksiklik vardı ve sektörün ikinci el hem alım hem de satım ihtiyacı mevcuttu.

Bu bir ekip işi ve biz güzel organize olduk. Bu organizasyon sayesinde de sektöre bir değer kattık. Ekibimizde yabancı yok. Yaklaşık 20 yıldır birbirimizi tanıyoruz. Aynı sektörde birlikte emek harcadık. Marka patentimizi aldık. Sahibinden.com üyeliğimiz mevcut. Tüm şehirlerde alım ve satım işini yürütüyoruz. Şuana kadar ulaşmadığımız il kalmadı diyebilirim. Biz sektöre değer kattıkça sektörümüzde bize değer verdi. Gayemiz hem aracını satana hem de araç arayana en doğru ve en uygun koşullar ile değişim imkanı sağlamak. Güçlü ve çalışkan bir ekip olduk. İnanıyoruz ki dürüstlüğümüz ile daha nice başarılara ulaşacağız.

Başarının sırrı nedir?

Mustafa Kaçar: “Biz şoförlükten geldik. Hangi arabanın ekmek kazandıracağını biliriz”

Araçların ekspertizini yapıyor ve kendimize alacak gibi seçiyoruz. Beğenmediğimiz araçları asla tercih etmiyoruz. İkinci el araç seçerken; motor, şanzıman, diferansiyel, lastik ve kasasına önem veriyoruz. Bu kriterlerimizden geçer not alan araçları parkımıza çekiyoruz. Kendimizin de hatlı otobüsleri var ve zaten şoförlükten geliyoruz. Yıllardır kullandığımız bu araçların neresinde ne sorun olabileceğine hakimiz. Bu tecrübeler ile araçları seçiyor ve ona göre alım yapıyoruz. Bizden önce böyle bir operasyon yoktu, aslında bir ilki başardık. Mustafa Arslan bünyesinde kurduğumuz bu yapı ile sektöre yeni bir soluk olduk.

Şükrü Özdemir: Onlara Güvendiğim Kadar Bayilere Güvenmem

Geçmişte de araç almıştım kendilerinden. Bugün de A-212 kodlu aracım için 2016 model bir otobüs aldım. Kendileri ile geçmişten beri görüşürüm hepsi pırıl pırıl gençler ve en önemlisi dürüstler. Onlara güvendiğim kadar bayilere güvenmem. Sağ olsunlar bu sektörün böyle bir gereksinime ihtiyacı vardı. 2004’ten beri Mustafa Arslan ile alış erişim olmuştur. Kimseye yanlış yaptıklarını duymadım. Sektörümüz adına güzel bir kazanım oldu Halk Otobüs Pazarı

Sınırlarımız tüm illeri kapsıyor. Kısa zaman içerisinde; Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Balıkesir, Bursa, Karabük, Samsun, Trabzon, Malatya, Kayseri, Sivas, Yozgat, Hatay, Mersin, Şanlıurfa gibi birçok şehre araç verdik veya aldık. Bizde birer esnaf olduğumuzu unutmadan halk otobüs camiasına daima ekmek kazandırma düsturu ile hizmet sunuyoruz. En güzel araçları en iyi koşullar ile sunma gayesinde oluyoruz.

Kısa zamanda Bayileri Geçtik

Esnafın güvenini zedeleyici tek bir adım dahi atmadık, atmayız. Biz bu sektörün mensuplarıyız, güven sarsıcı tekbir olaya dahi tenezzül etmeyiz. Sadece geçen yıl 260 araç satışına imza attık. Aslında birçok bayiden daha yüksek bir satış adedi. Gayemiz bu düsturla esnafın daima öncelikli tercihi olmak.

Geçen yıl 260 otobüs satışına imza attık. Bu yıl ise şuana kadar 100 adete yaklaştık. Bu rakamlar ile bayilerden daha çok tercih edildiğimizi söyleyebiliriz. Açıkçası otobüs koltuğuna çıkmamış B ehliyetlilerden bir farkımız olmalı.

 

 

Satış Politikanızdan Bahseder Misiniz?

Yasin Özdemir: “En Güzeli En Uyguna Sunmak”

Çekirdekten yetiştik biz bu sektörde. Esnaf bir araç alırken ondan para kazanmak ister. Sıkıntısız ve sorunsuz bir şekilde aracını uzun yıllar sürmek ister. Daha yeni aldığı bir araç ile sanayide sabahlamak istemez. Bu sebeple biz otobüs tercih ederken esnafa gidecek araçları seçiyoruz. Aldıktan sonra varsa eksikleri ve gerekli bakımlarını yapıyoruz. Aldığımız çoğu araç parkımıza girmeden bakımlara gidiyor, eksikleri gideriliyor ve bize ulaşmadan satılıyor.

Yola çıktığımız günden bu yana herkese kazandırma gayesindeyiz. Hem kendimiz hem esnaf hem de sektörümüze emek sunan servis ve tedarikçilerimiz kazansın istiyoruz. Büyüklerimizin öğrettiği düstur üzere asla malın ayıbını saklamayız. Biz dost kazanmaya bakarız ticaretimizde. Zaten müşterilerimizin hemen hepsi geçmişten bu yana tanıdığımız ve güvendiğimiz kişiler. Üç kuruş uğruna bize sunulan o güvene zeval vermeyiz.

Aldığımız araçları en ince ayrıntısına kadar inceliyoruz. Eksiklerini gideriyoruz. Gerekli tüm bakımlarını sağlıyoruz. Alan kişi uzunca süre sıkıntı yaşamaksızın aracı kullanabiliyor. Ancak ola ki bir sıkıntı mevcutsa da biz buradayız. Anında müdahale ederiz. Her sattığımız aracın arkasında duruyoruz. Müşterilerimize isterseniz geri alabilir diyoruz. Bizden otobüsü alıp da telefonumuza ulaşamamak gibi bir sorun asla kimse yaşayamaz. Zaten biz sektördeyiz, geçmişte olduğu gibi hep var olacağız.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Yatırımcılar Bularak Halk Otobüslerinin Değerlenmesini SağladılarÖnceki Haber

Yeni Yatırımcılar Bularak Halk Otobüsler...

Voith Standı Yine Yeniliklerle Doldu Diwa Bile 7lendiSonraki Haber

Voith Standı Yine Yeniliklerle Doldu Diw...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar