İstanbul
DOLAR32.5587
EURO34.9219
ALTIN2442.0

Ulaşımda Teknoloji Lideri KentKart Müşterilerine Mobil Çözümler Sunuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaşımda Teknoloji Lideri KentKart Müşterilerine Mobil Çözümler Sunuyor
Abone ol
Türkiye ve Dünya’da toplu ulaşım alanında sunduğu hizmetler ile kısa zamanda lider konuma ulaşan Kentkart, yenilikçi anlayışı ile hizmetlerine hergün yenisini ekliyor. Teknolojik gelişim ile kartlı sistemlerin geçmişte kalacağını açıklayan Kentkart Yurtiçi Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Burak Peksoy “Nasıl video ve müzik kasetlerinin yerini internet tabanlı platformlar aldıysa ulaşım kartlarının yerini de mobil teknolojiler alacak” dedi.

-1999 yılında Elektronik Ücret Toplama Sistemleri geliştirerek sektöre giriş yapan Kentkart, günümüzde hangi ürünlerle kullanıcılarına ulaşıyor?

20 yılı aşkın süredir akıllı ulaşım sistemleri alanında hayatı kolaylaştıran teknolojiler üretiyoruz. Patentli yazılım ve donanım teknolojilerimiz ile sektörümüze elektronik ücret toplama, araç takip, yolcu bilgilendirme ve araç içi kamera sistemleri çözümleri sunuyoruz. Elektronik ücret toplama sisteminin Türkiye’de ve Dünya’da bilinen öncü şirketlerinden biriyiz. Ücret toplama sistemimizde akıllı seyahat kartlarının yanı sıra temassız banka ve kredi kartlarını, NFC ve QR kod teknolojileri de ödeme yöntemi olarak kullanabiliyoruz. Araçların telemetri verilerini okuyabiliyoruz ve motor, yakıt tüketimi, sıcaklık gibi bilgilerini anlık olarak takip edebiliyoruz. Topladığımız tüm verileri tek bir platform ile kullanıcılarımıza sunuyoruz.

-Kentkart’ın yurt dışında hayata geçirdiği projelerden bahseder misiniz?

Dünyada 15 ülkede Kentkart teknolojisi kullanılıyor. Sırbistan, Ukrayna, Güney Afrika, Ürdün, Katar ve Pakistan’da yerel iştiraklerimiz bulunuyor. Ayrıca İspanya, Macaristan, Polonya, Suudi Arabistan gibi birçok ülkede teknolojilerimiz bir fiil kullanılıyor. Donanım ve yazılımı kendi bünyemizde ürettiğimiz için şehre özel çözümler geliştirebiliyoruz. Üretici olmamız satış sonrası hizmet kalitemizi arttırıyor. Bizi hem yurt içinde hem yurt dışında tercih edilen bir firma haline getiriyor.

-Akıllı kent ulaşımında hayata geçirdiğiniz mobil uygulamaya geçiş süreciniz nasıl oldu, kullanım oranı konusunda neler söylersiniz?

Mobil uygulama çözümlerine çok önem veriyoruz. Mobil uygulamamız ile yolcular mobil veya fiziksel kartlarına online yükleme yapıp bakiyelerini görüntüleyebiliyor. En yakın durak ve dolum noktası bilgilerine ulaşabiliyorlar. Yaklaşan otobüsleri, hat ve güzergah bilgilerini görüntüleyebiliyor. 2012 yılından beri NFC teknolojisini ücret toplama sistemimizde kullanıyoruz. 2021 itibariyle mobil kart ve QR kod teknolojilerini ödeme yöntemi olarak kullanmaya başladık. Her iki teknolojiyi de Türkiye’de kullanan ilk firmayız. Hizmet verdiğimiz şehirlerde çok olumlu geri bildiriler alıyoruz. Türkiye’de bir buçuk milyon Dünya’da dört milyonu geçen aktif mobil uygulama kullanıcımız var.

-Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Mobil kart ve QR teknolojisinin yeni bir dönemin başlangıcı olacağını belirtmek istiyorum. Kart tabanlı sistemler artık geçmişte kalacak. Nasıl video ve müzik kasetlerinin yerini internet tabanlı platformlar aldıysa ulaşım kartlarının yerini mobil teknolojiler alacak. Mobil kart ile yolcular fiziksel bir karta ihtiyaç duymadan mobil uygulama üzerinden QR kod ile özgürce seyahat edebiliyor. Öğrenci, öğretmen gibi indirimli kullanıcılar mobil kartlarını indirimli olarak kullanabiliyor. Kart taşıma ihtiyacını ortadan kaldıran mobil kart, kart basım, üretim ve kullanım sonrası oluşan çevre kirliliğini de ortadan kaldırıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tamamen Elektrikli Citroënë-C4 Sonbaharda Türkiye’deÖnceki Haber

Tamamen Elektrikli Citroënë-C4 Sonbahar...

Brieflyart İlk Sergisi “Kültürel Aktarımlar” İle Kapılarını Sanatseverlere AçıyorSonraki Haber

Brieflyart İlk Sergisi “Kültürel Aktarım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar