darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3356
EURO35.1828
ALTIN2240.4

Tamamen Elektrikli Citroënë-C4 Sonbaharda Türkiye’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tamamen Elektrikli Citroënë-C4 Sonbaharda Türkiye’de
Abone ol
Çevresel kaygılara sunmuş olduğu yenilikçi çözümlerle otomotiv dünyasında fark yaratan Citroën, C4’ün tamamen elektrikli versiyonu olan ë-C4’ü sonbaharda ülkemizde satışa sunmaya hazırlanıyor. Ami – 100% ëlectric’in ardından pazarda yerini alacak ë-C4 ile elektrikli mobilite hamlesini devam ettirecek olan Citroën, mobilite dünyasının her alanına değen ve herkesin erişimine uygun ulaşımı sunma hedefini yakalama yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor.ë-C4, 357 km (WLTP döngüsü) menziliyle günlük kullanım dışında uzun yolculukları da desteklerken,50 kWsa bataryayı 100 kW DC şarj gücüyle birleştirerek rakiplerinin çoğundan daha iyi şarj süreleri sunuyor.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan ve konfor konusunda referans marka olarak gösterilen Citroën, tamamen elektrikli ë-C4 ile elektrikli mobilite hamlesini devam ettiriyor. Mobilite dünyasının her alanına değen ve herkesin erişimine uygun ulaşım sunma hedefiyle marka, C4 modelinin tamamen elektrikli versiyonu ë-C4’ü sonbaharda ülkemizde yollara çıkarmaya hazırlanıyor.Hem erişilebilir hem de müşteri gereksinimlerini karşılayan şarj özelliği ile ideal bir teknoloji çözümü olanë-C4, hafif 50 kWsa bataryayı 100 kW DC şarj gücüyle birleştirerek rakiplerinin çoğundan daha iyi şarj süreleri sunmayı başarıyor.ë-C4, 357 km (WLTP döngüsü) menziliyle günlük kullanım dışında uzun yolculukları da desteklerken, Charge My Car uygulaması şarj sürecinin yönetimini kolaylaştırıyor. Uygulama, Avrupa genelinde 300.000 şarj noktası ile yolculukları planlama ve şarj noktalarını bulmaya yardımcı oluyor.Toplam C4 satışları içinde kısa sürede % 35’lik paya erişen tamamen elektrikli ë-C4, 2022'nin ilk çeyreğinde Fransa ve İspanya’da elektrikli kompakt sınıf pazarında lider konumuyla öne çıkarken, Hollanda'da ikinci sırada yer almasıyla dikkat çekiyor.

Günlük kullanımda en yakın yol arkadaşı

ë-C4, günlük kullanım için ideal çözümü sunuyor. ë-C4'ün kullanım kolaylığı, iş, alışveriş veya gezmek için çoğu kullanıcının günlük kullanımını; sessiz, sarsıntısız, dinamik ve CO2 içermeyen bir sürüşle karşılıyor. Batarya, günlük kullanımda ofiste veevde geleneksel bir priz veya Wall Box aracılığıyla şarj edilebiliyor. Onaylı 357 km (WLTP döngüsü) menzili ile bataryayı her gün şarj etmeye gerek kalmıyor.50 kWsa batarya ile ë-C4, satın alma maliyeti açısından elektrikliye geçiş için uygun bir çözüm sunuyor. Ayrıca, kompakt tasarımı ve makul ağırlığı ile günlük kullanımda yaşama alanı hacmini veya tüketimi etkilemiyor. Optimize edilen ağırlık sayesinde 260 Nm tork ve düşük tüketimle sürüş keyfi sunuyor.

Uzun yolculuklar için ideal çözüm

ë-C4, kısa günlük yolculukları daha pratik hale getirirken, aynı zamanda uzun mesafe kullanımlarını destekleyen özellikler sunuyor. Daha kompakt batarya daha az ağırlık anlamına gelirken, bu da düşük tüketimi sağlayan en büyük etkenlerin başında geliyor.Bunun yanında 100 kW hızlı şarj kullanan DC şarj ile şarj süreleri optimize ediliyor. Isı pompası, higrometrik sensör ve optimize edilen iletim sistemiyle elektrik tüketimi iyileştiriliyor.ë-C4, ağır ve pahalı bir batarya taşımak yerine, hızlı şarj olan optimize edilmiş bir bataryaya sahip olarak,elektrikli yolculuklara yeni bir yaklaşım getiriyor. Daha sık ve daha kısa sürelerle durmak, uzun süre yol almaktan daha etkili olurken, bataryanın maksimum şarj gücünden yararlanmak için, şarj seviyesi düşükken ve optimum çalışma sıcaklığına ulaştığında (örneğin bir otoyol sürüşü sonrası) bataryayı şarj etmek avantaj sağlıyor. Şarj hızı, şarjın başlangıcında, sonuna göre daha hızlı gerçekleşiyor. Bu nedenle, bataryayı %80'den %100'e şarj etmek, %0'dan %80'e şarj etmekten daha uzun sürüyor. Ayrıca kullanıcı sadece daha kısa şarj süresinin keyfini çıkarmakla kalmıyor bunun yanındaörneğin Fransa'daki hızlı şarj ağlarının çoğunda şarj maliyetleri dakikalarla hesaplandığından finansal olarak da avantaj sağlıyor.

Planlı yolcukluklar

Elektrikli araçların uzun yolculuklarda sağladığı konfordan yararlanmak için sürücünün farklı bir yaklaşım benimsemesi, rotasını, mola ve şarj sürelerini optimize edecek şekilde planlaması gerekiyor.ë-C4’de sunulan Seyahat Planlayıcı, rota boyunca mevcut hızlı şarj noktalarını gerçek zamanlı olarak bulmak ve durma sıklığını yönetmek için devreye giriyor. ë-C4 kullanıcısı, Free2move'un Charge My Car uygulaması ile yolculuklarını kolaylaştırmak için Trip Planner hizmetine erişebiliyor. Charge My Car, Avrupa'daki 300.000 şarj noktası arasından rota boyunca uyumlu terminalleri bulmaya yardımcı oluyor. Kullanıcılar, Charge My Car uygulaması ile yolculuk öncesinde otomobillerini şarj etmek için gereken süre ve maliyetle ilgili tahmin alabiliyor. Doğrudan uygulama üzerinden veya Free2move kartı ile şarjı başlatılabiliyor ve durdurulabiliyor. Uygulama ayrıca tüm faturaların kaydını tutuyor. Kullanıcı, menzil, istasyon konumu, dış sıcaklık, coğrafya ve klima kullanımı bilgilerini hesaba katarak, rotayı planlamak ve yolculukları gerçek zamanlı olarak hesaplamak için Trip Planner'ı kullanabiliyor. Ayrıca rota aracın navigasyon sistemine gönderilebiliyor.

Sıfır emisyonla seyahat özgürlüğü

ë-C4 ile elektrikli araçların sağladığı konforun keyfini sürerek seyahat edilebiliyor. Kullanıcı böylece hafta sonu 100 kilometreden uzak mesafelere tatil için gidebiliyor. Bataryayı şarj etmek için gereken ek süre, insanların dinlenmek, öğle yemeği yemek veya yol güvenliği önerilerine uymak için verilen mola sürelerinden (her iki saatte bir 15 ila 20 dakikalık molalar) daha uzun değil.

ë-C4* ile yapılan seyahat sürelerine ilişkin bazı örnekler:

 

Yolculuk

Kilometre

Sürüş süresi

Şarj için mola adedi

Şarj molası süresi

Toplam yolculuk süresi

Ek süre*

İstanbul – Bursa

191

2 sa 11 dk

0

0

2 sa 11 dk

0

İstanbul – İzmir

483

5 sa 11 dk

3

30dk

6 sa 41 dk

30

Ankara – İstanbul

445

4 sa 56 dk

3

30dk

6 sa 26 dk

30

İzmir – Bodrum

242

3 sa 5 dk

1

30dk

4 sa 35 dk

15

İstanbul - Tekirdağ

118

1 sa 21 dk

0

0

1 sa 21 dk

0

*Her 2 saatte bir önerilen molalarla birlikte benzinli/dizel motorlu versiyonla karşılaştırma.

Teknik özellikler

•          Güç: 136 hp (100 kW)

•          Tork: 260 Nm

•          Batarya: Lityum iyon; Kapasite: 50 kWsa; Menzil: 357 km WLTP

•          Şarj süresi:

-           100 kW hızlı şarj istasyonu: 30 dakikada %80 / 10 dakikada 100 km şarj

-           Wall Box 32 A: 5 saat (isteğe bağlı 11 kW şarj cihazıyla üç faz) ile 7 saat 30 arası (tek faz) arasında

-           Ev tipi priz: 15 saat (güçlendirilmiş priz) ve 24 saatten uzun (standart priz) arasında

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kia’dan Mayıs Ayına Özel FırsatlarÖnceki Haber

Kia’dan Mayıs Ayına Özel Fırsatlar

Ulaşımda Teknoloji Lideri KentKart Müşterilerine Mobil Çözümler SunuyorSonraki Haber

Ulaşımda Teknoloji Lideri KentKart Müşte...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar