İstanbul
DOLAR32.256
EURO34.8134
ALTIN2411.1

KOCAELİ'DE TOPLU TAŞIMA REFORMU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KOCAELİ'DE TOPLU TAŞIMA REFORMU
Abone ol
KOCAELİ KARAULAŞIM ŞUBE MÜDÜRÜ SALİH KUMBAR: TOPLU TAŞIMA REFORMUYLA KOCAELİ'NİN...

KOCAELİ KARAULAŞIM ŞUBE MÜDÜRÜ SALİH KUMBAR: TOPLU TAŞIMA REFORMUYLA KOCAELİ'NİN SORUNLARINI ÇÖZMEYİ HEDEFLİYORUZ.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Kara Ulaşım Şube Müdürü Salih Kumbar ilde yaşadıkları sorunları ve çözüm yollarını bizlerle paylaştı.

İSTANBUL'DA 2059, 1 BUÇUK MİLYONLUK KOCAELİ'NDE 2069 ÖHO

Kocaeli Türkiye'nin en karmaşık, dağınık, parçalı ve sorunları kolay çözülemeyecek bir toplu tasıma sistemine sahip. Önceki idareler zamanında hiçbir kriter, kıstas, norma ve hiçbir bilimsel veriye dayanmadan her isteyene plaka verilmiş. Bugün İstanbul'da özel halk otobüsü sayısı 2059 iken bizde 1 buçuk bilyon nüfus olmasına rağmen 2069'dur. İstanbul'dan fazladır. 58 ayrı kooperatif mevcuttur. Bu rakamlar ise tekdüze kurumsal bir işletmecilik yapılmasını ve kurumsal düzeyde çözümleri engellemiştir.

Kooperatifler kanunu, beldenin kendi içerisinde kooperatif kurabilme imkanı verdiği için her beldede 1 yada 2 kooperatif kurulmuş. Birde belediye otobüslerinin çekilip toplu taşımacığın özelleştirilmesi anlayışı kapsamında 2005-2007 yılları arasında ihaleler yapılmış ve şirketler ortaya çıkmıştır.

ÇÖZÜM "KOCAELİ TOPLU TAŞIMA REFORMU"

"Kocaeli Toplu Taşıma Reform Projesi" olarak adlandırılan bir plan hazırlardık. Buna göre her ilçede birleşmeler sonucu tek kooperatif kalacak. İlçe içerisinde tüm toplu taşımacılar birbirlerinin güzergahlarını iyi veya kötü hat fark etmeden beraber paylaşacaklar. Elektronik ücretlendirme sistemimiz sayesinde toplu taşımada gelir havuzları oluşturuyoruz. Halen 7 ilçede başardık.

DAHA AZ ARAÇLA DAHA FAZLA YOLCU

Ana kooperatiflerimiz var. Birleşmeler için üç yıllık bir çaba sarf ettik ve Allah'a şükür çok yakın zamanda bitmek üzere.  Her şeyden önce parçalı yapıdan kaynaklanan fazla otobüslerin piyasada dolaşmasının önüne geçeceğiz. Birleşme ve hatların ortak kullanımıyla daha az masraflı, daha az araçla, daha fazla yolcu taşınmasını ve vatandaşlarımızın gidecekleri yerlere daha hızlı gitmesini sağlayacağız.

PROJE DESTEKLENİYOR

Projemize Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü ve İçişleri Mali İdareler Genel Müdürlüğü'nün büyük desteği var. Bizde emin adımlarla toplu taşımacılığın kurumsallaşması yönünde çok ciddi çaba sarf ediyoruz. Yakın bir zamanda bu konularda daha rahat olacağız inşallah.

ÖHO SİSTEMİN ANA OMURGASI

Özel Halk Otobüsleri Türkiye'nin bir gerçekliği ve toplu taşıma sisteminin ana omurgasıdır. Belediyelerin kamu taşımacılığındaki payı malumdur. Sistem içerisinde esas ana görevi özel halk otobüsleri yürütmektedir. TÖHOB zamanında özel halk otobüslerinin sorunlarını tek vücut halinde dile getirebilmeleri, sorunların çözümlerini kurumsal anlamda profesyonel çözümler bulabilmeleri için kuruldu ve yaklaşık 7 yıldır da görevini sürdürüyor.

TÖHOB İLE TECRÜBE PAYLAŞIMI

Türkiye'nin çeşitli illerinde toplu taşımacılık Avrupa normlarını yakalama yönünde hızlı ilerliyor. Bu yüzden bizim için TÖHOB'un çalışmaları önem arz etmektedir. Bizde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalara destek veriyoruz. Kendi toplu taşımacılarımız ile TÖHOB üyelerini sürekli bir araya getirerek tecrübe paylaşımı sağlamayı amaçlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda TÖHOB seminerlerinden birine ev sahipliği yaptık.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İHALE SÜRECİ BAŞLADIÖnceki Haber

İHALE SÜRECİ BAŞLADI

KURUMSALLAŞMA İÇİN ÖNCE BÖLGESEL HAVUZSonraki Haber

KURUMSALLAŞMA İÇİN ÖNCE BÖLGESEL HAVUZ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar