İstanbul
DOLAR32.3818
EURO34.7061
ALTIN2426.0

İHALE SÜRECİ BAŞLADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İHALE SÜRECİ BAŞLADI
Abone ol
İETT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA ALANINDA 3 FARKLI GRUPTA...

İETT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA ALANINDA 3 FARKLI GRUPTA TOPLAM 49 ARACIN İHALE SÜRECİNİ BAŞLATTI. İSTANBUL'DA Kİ ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ŞİRKETLERİNİN İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE İHALELERE KATILMALARI BEKLENİYOR.

İETT Genel Müdürlüğü toplu taşıma alanında açacağı üç ihalenin şartnamesini açıklayarak süreci başlattı. Süreçte sonunda toplam 49 araç hattı ihale edilecek ve İstanbul'a hizmet vermeye başlayacak. Anadolu yakasında hizmet verecek çift katlı özel halk otobüsü hattı, havalimanı ve deniz yolu entegreli otobüs hattı ve turistik amaçlı otobüs hatlarından oluşan ihalelerin son baş vuru tarihi Kasım sonu olarak belirlendi. İhalelere İstanbul'da ki beş özel halk otobüsü şirketlerinin birlikte girmesi bekleniyor.

Sektörü yakından ilgilendiren ihalelerden ilki Anadolu bölgesinde 25 adet özel halk otobüsü hattını kapsıyor. 3 hat üzerinde çalışacak ve çift katlı olacak otobüs hattı ihalelerinin son başvuru tarihi 29 Kasım 2010, saat 14.00 olarak belirlendi. Diğerlerinden farklı olarak tek tek satılacak otobüs hatlarının muhammen bedeli KDV dahil 536 550 TL. Özel halk otobüsü çalışma yönergesi kapsamında geçici çalışma ruhsatı verilecek ihaleden İETT'nin minimum toplam geliri ise 13 413 750 TL olacak.

Havalimanı ve deniz yolu entegreli çalışacak hatlar ise UKOME kararı gereği açılan ikinci ihalenin konusunu oluşturuyor. Lüks araç şartı getirilen ihale 4 hat üzerinde çalışacak 24 araç hattını kapsıyor. 10 yıllığına kiralanacak hatlar blok olarak satılacak. Toplam muhammen bedel ise 2 880 000 adet tam bilet olarak belirlenmiş. 30 Kasım 2010 tarihi saat 14.00'de teklifler sona erecek.

Üçüncü ihalenin konusunu ise yeni turistik otobüs hatları oluşturuyor. Yine UKOME kararıyla açılacak ihalede 10 adet otobüs 2 hat üzerinde 10 yıllığına kiralanacak. Üst kat tavanı açık çift katlı otobüs ile çalışılacak hatlar blok olarak satılacak. Muhammen bedeli 1 200 000 adet tam bilet olarak belirlenen ihalenin son teklif verme tarihi 30 Kasım 2010 saat 14.00 olacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İSTANBUL HALK ULAŞIM A.Ş.’DEN DEV YATIRIMÖnceki Haber

İSTANBUL HALK ULAŞIM A.Ş.’DEN DEV...

KOCAELİ'DE TOPLU TAŞIMA REFORMUSonraki Haber

KOCAELİ'DE TOPLU TAŞIMA REFORMU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar