İstanbul
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Esnafın Yüzde 30'u Kara Listede

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnafın Yüzde 30'u Kara Listede
Abone ol
Cüneyt Zenderlioğlu: Özel Halk Otobüsü Esnafı Olarak Sıkıntılı Bir Dönemden...

Cüneyt Zenderlioğlu: Özel Halk Otobüsü Esnafı Olarak Sıkıntılı Bir Dönemden Geçiyoruz. Son Dönemde Akbil Ödemelerinde Her Ne Kadar Olumlu Gelişmeler Yaşansada Esnaf Maddi Kriz İçerisinde. Yükselen Maliyetler Nedeniyle Esnafın Yüzde 30'u Bankaların Kara Listesinde.

CÜNEYT ZENDERLİOĞLU KİMDİR?

1954 doğumlu. Şehirlerarası taşımacılık yaptıktan sonra İstanbul Özel Halk Otobüsü ihalesine katılarak beş araç aldı ve 1983 'de toplu taşımacılığa başladı. 

İstanbul Halk Otobüsleri Derneği başkanlığı yaptı. Özulaş kurulduktan sonra çeşitli dönemlerde şirketin yönetim kadrolarında yer aldı.

Türkiye'deki özel halk otobüsü sektöründe esnafın kanaat önderlerinden biri konumundaki Cüneyt Zenderlioğlu şehiriçi toplu taşımada her geçen gün artan maliyetler ve ödeme sistemindeki yanlışlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını vurguluyor. Şehiriçi ulaşımın en önemli aktörlerinden biri olan özel halk otobüsçülerinin yaklaşık 15 kalem yolcuyu ücretsiz taşıdığına dikkat çeken Zenderlioğlu "Bunun karşılığında diğer taşımacılardan bir farkımız olmalı.  Hükümetimiz bize en azından ÖTV'siz mazot imkânı vermeli" diyor.

Özellikle İstanbul'da yakın zamana kadar akbil ödemelerinde ciddi sıkıntı yaşadıklarının altını çizen Cüneyt Zenderlioğlu "Bir dönem İETT'den 9 akbil alacağımız vardı. Bu sayı bu günlerde 4'e düşmüş durumda. Ancak biz günlük ödeme yapan esnafız ve maliyetlerimiz de ortada. Üstelik araçlarımızın yenilenmesi gerekiyor ve otobüs fiyatları da malumunuz. Aksayan ödemeler nedeniyle esnaf olarak ciddi sıkıntılar yaşadık. Ben ödemelerimi döndürebilmek için dairemi satmak zorunda kalmama rağmen bankaların kara listesine girmekten kurtulamadım. Birçok esnaf arkadaşımız da aynı sorunu yaşadı. Şu an esnafımızın yüzde 30'u bankaların kara listesine girmiş durumda. Bu bizim için son derece hayati bir konudur. Araç yenilemek için kaç kişi o kadar parayı nakit ödeyebilir?" diyor.

İstanbul halkına en güzel hizmeti verebilmek için özel halk otobüsçüleri olarak gece gündüz çalıştıklarını belirten Cüneyt Zenderlioğlu başta Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İETT yetkililerinden de anlayış ve daha çok destek beklediklerinin altını çiziyor. Mazot fiyatlarının sürekli yükselmesine rağmen bilet fiyatlarının aynı kaldığını vurgulayan Zenderlioğlu "Belediye başkanımız da fiyatlarda gerekli ayarlamaları yapmalı ki mağdur olmayalım. Daha iyi hizmet verebilmemiz için belediye üzerine düşeni yerine getirirken halk otobüsçüleri olarak bizler de başta şoför eğitimi olmak üzere eksiklerimizi biran önce tamamlamalıyız" diyor.

Akbil sisteminden dolayı günlük taşıdığımız yolcu sayısını göremiyoruz diyen Cüneyt Zenderlioğlu "Taşıdığımız yolcu sayısını 15 günde bir görebiliyoruz. Günlük veri alamıyoruz. Dolayısıyla günlük kazancımız nedir, zarar mı ettik, kârda mıyız hesabını yapamıyoruz. Sistemin bir an önce düzeltilmesi gerekli" diyor.

Türkiye genelinde özel halk otobüsçülerinin can simidi olabilecek olan TÖHOB'un son derece etkisiz kalmasına değinen Cüneyt Zenderlioğlu "Başarısızlığın baş mimarı tabiî ki yönetimdir. Geçmiş dönemlerde başarısız olduğu için defalarca şirketten tazminatını alarak gönderilen Onur Orhon gibi bir kişinin tekrar TÖHOB'un başına Genel Sekreter olarak getirilmesini yadırgıyorum. Bir insan bir defa tazminatını alarak o camiadan ayrılmışsa tekrar dönmemeli" diyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atı Alan Üsküdar'ı ........Önceki Haber

Atı Alan Üsküdar'ı ........

Samsun: Toplu Taşımda, Ekip Çalışma Ruhunu Aşılamasıya Gelen Başarının Sırrı.Sonraki Haber

Samsun: Toplu Taşımda, Ekip Çalışma Ruhu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar