İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Bmc: Yüzde Yüz Yerli Dev

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bmc: Yüzde Yüz Yerli Dev
Abone ol
Yüzde Yüz Yerli Sermaye Ve İşgücü İle Türkiye'nin Gururu Olan...

Yüzde Yüz Yerli Sermaye Ve İşgücü İle Türkiye'nin Gururu Olan Bmc; 47 Yılda Ürettiği 300 Bin Araç, 80'den Fazla Ülkeye İhracatı İle Ekonomimize Katkı Sağlıyor.

 

İzmir'de 1964 yılında kurulan BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş. Türkiye ekonomisine değer katan firmalardan biri. Şehiriçi toplu taşıma araçlarından, savunma sanayine kadar pek çok alanda iddialı bir şekilde üretimlerini sürdürüyor.

 

BMC DÜNYA MARKASI

47 yılda 300 bin araç ürettiklerini gururla anlatan BMC'nin Yurtiçi Satışlar Müdür Yardımcısı Engin Ermiş, İzmir Pınarbaşı ve Doğanlar'da 200 bin m2'lik tesiste üretimimizi sürdürüyoruz. Kuruluşumuzdan bu güne kadar yapmış olduğumuz yatırımların değeri 1,7 milyar TL'yi bulmakta. Ülkemize 10 milyar Dolarlık ekonomik ürün katkısı ve buna bağlı olarak vergi kazancı sağladık. İzmir'den çıkan Milli Türk markası olarak uluslar arası pazarlarda kabul gördük ve 80'i aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz. "Dünya Markası olarak varlığını sürdürmek" vizyonumuz. Ar-Ge, tasarım, geliştirme, üretim, satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetleri de kendi bünyemizde sürdürüyoruz, diyor.

 

"LİFT" E UKOME KARAR VERİYOR

Yakında hayata geçmesi beklenen özürlülere uygun araç uygulamasıyla ilgi olarak görüşlerini sorduğumuz Engin Ermiş, yasada araçlar 2012 yılında engellilere uygun hale getirilir diyor. Ermiş, Bunu yerine getirmeyenler Toplu Taşıma Sistemi'nden çıkartılır denmekte. Araçları iki şekilde bu standarda kavuşturabiliriz. Birincisi; lift takma yolu ikincisi ise basamaksız araçların kullanımı ile. Aslında burada UKOME'nin aldığı kararlar önemli. İstanbul; ben liftli araç istemiyorum, yeni olan araçlarda basamaksız istiyorum derken, Kayseri ise; araçlara lift takılması benim için yeterli diyebiliyor. Araca lift taktığımız zaman engellilere uygun olarak adlandırılıyor, diyor. Ermiş, lift takılmış araçları Romanya ve Bulgaristan gibi başka ülkelere engelliye uygun araç olarak gönderdiklerini ve üretimine devam edeceklerini söylüyor.

 

UYGUN FİYATLI LİFT TAKMA ÇALIŞMALARI

Halen çalışmakta olan basamaklı araçlara uygun fiyatlara lift takma çalışmalarının devam ettiğini belirten Engin Ermiş "Lift ithal ve pahalı bir kalem. Bunu kim yapacak? BMC servisleri mi, yetkilendirilmiş atölyeler mi ya da Bursa'da bazı firmalar mı? Henüz alınmış bir karar yok. Hangi modelden öncesine yapılacak, hangi modelden sonrasına yapılmayacak henüz belli değil. Ayrıca her araca lift takmak da mümkün değil.  Toplu Taşımayı sadece 12 metrelik araçlar olarak görmemek gerekir. 9 metre ve 7,5  metre otobüsler de var. 7,5 metrelik bir aracın neresinden lift yeri açacaksınız, büyük bir sorun.  Üstelik 7.5 metrelik bir aracın bu gün ikinci el değerleri belli. Lift takmak belki de araçla aynı fiyata gelecek. Bu 9 metrelerde de geçerli. Müşterilerimiz gelip basamaksız otobüs istiyorum dediğinde, 2004-2005 model aracını takasa verdiğinde, bu araçların pazarı ne olacak? Asıl mesele budur. Bunların ekonomik değeri bir anda sıfırlanacak mı? Böyle olursa müşteriye bu ne kadar yansıyacak, alım gücü ne kadar düşecek?  Biz bu araçları hangi pazara sunacağız? Bunların çözümlenmesi gerekiyor" derken ikinci el basamaklı araçlar için alternatif pazarın yaratılması gerektiğinin altını çiziyor.  

 

BİZİM İÇİN ZAMANINDA TESLİMAT ÖNEMLİ

Otobüs A.Ş'nin ilk ihalesinde kendilerinden beklenen adedi yakalayamadıklarını belirten Engin Ermiş "Bunun birçok yorumları oldu. Biz Halk otobüsçü müşterimizden çok yoğun sipariş aldık ve önceliğimiz aldığımız siparişlere verdik.  Öncelikle alınan siparişi yerine getirmek gerekir ki müşteri memnuniyeti sağlanabilsin. Bu güne kadar verdiğimiz sipariş tarihlerine uyduk. Otobüs A.Ş. ihalesinden gelen siparişleri de söz verdiğimiz gibi tüm donanımlarıyla birlikte Mayıs ayında teslim ettik. Bu uzun bir maraton ve biz centilmence yarışmaya devam edeceğiz" diyor.

 

DOĞALGAZLI ARAÇ ÜRETİYORUZ AMA...

BMC'nin hibrit aracının Belçika'da düzenlenecek fuarda sergileneceğini, bunun yanında her türlü araca da doğalgaz uygulaması üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Engin Ermiş "Kayseri'ye 190 adet doğalgazlı araç satışı yaptık. Doğalgazlı araçlar için alt yapı kurmak asıl sorun. Küçük ve orta şehirlerde dolum sahaları rahat olabiliyor. Ama İstanbul için bu uygulama bazı sorunlar doğuracaktır. Araçların menzili bellidir. Araç günde bir defa yakıt almalı. İstanbul da trafik problemi var. Trafikte sıkışarak menzili aştığınızda yolda kalabilirsiniz. Araç yolda kaldığında ancak çekiciyle kaldırılabilir. Bü tür alt yapı problemleri var. Dediğimiz gibi yer, menzil, güvenlik ve bunlar için kaynak ayrımı ve bunun işletmesi. Yoksa doğalgazlı otobüsü üretiyoruz. Önemli olan altyapının hazır olması" diyor.

 

9 METRE OTOBÜS

Metrobüs olarak da adlandırılabilecek çift mafsallı araç üretmeyi düşündüklerini de belirten Ermiş, bunun yanında besleme hatlarında hizmet verebilecek 9 metre otobüsümüzü devreye aldık. Orta kapıya kadar basamaksız bir araçtır. Ondan sonra basamak var. Daha önce ön ve arka kapılı araçlar vardı. Bir karmaşa oluyordu indirme bindirme açısından. Biz tahliye kısımlarını rahatlattık. Trafiğin akış hızı ve yakıt tüketimi açısından avantajlı bir durum oluştu, diyor.

 

ARAÇ ARIZADAN DOLAYI YATMAMALI

Halk otobüsçü esnaf için aracın arızadan dolayı yatmamasının çok önemli olduğunun altını çizen Engin Ermiş "Yedek parça bulunabilirliği, uygunluğu, servise ulaşılabilirliği ve kalitesi BMC için çok önemlidir. Öncelikle satış sonrası hizmetlerde çok başarılıyız. Üstelik satış sonrası hizmetlerde uygun fiyatlar çıkartıyoruz.  7/24 servis hizmetimiz var. Türkiye'nin her yerine iki gün içinde yedek parça gönderebiliyoruz" diyor.

 

ÜLKEMİZİN LİDER MARKASIYIZ

BMC'nin 50. yıla doğru emin adımlarla ilerlediğini belirten Engin Ermiş "Ülkemizin lider markasıyız. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de araç üretiyoruz. Ağır ticari araçta Türkiye'nin en öndeyiz. Her alanda her türlü ihtiyacı karşılayabilmekteyiz. Yerli üretimin teşvik edildiği bir dönemde tamamı yerli sermaye olan BMC'nin yarım asra yaklaşan tecrübeye sahip olması çok önemli" diyor.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gökkuşağı Otopratik'te Açılışa Özel KampanyalarÖnceki Haber

Gökkuşağı Otopratik'te Açılışa Özel Kamp...

Arabayı "Plaka" Mı Sürecek?Sonraki Haber

Arabayı "Plaka" Mı Sürecek?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar