İstanbul
DOLAR32.2187
EURO34.7699
ALTIN2456.7

Arabayı "Plaka" Mı Sürecek?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arabayı "Plaka" Mı Sürecek?
Abone ol
Tahditli Plaka Ve Model Uygulamasına Karşı Olduğunu Söyleyen Ayça Turizm'in...

Tahditli Plaka Ve Model Uygulamasına Karşı Olduğunu Söyleyen Ayça Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Camadan Bunun Yerine Taşımacılık Yapan İnsanların, Şirketlerin Belgelendirilmesi Gerektiğini Savunuyor.

 

Tahditli plaka uygulamasının ulaşımın sorunlarını çözmekten uzak ve sürekli sorun yaratan bir sistem olduğunu savunan Ayça Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Camadan belgelendirme işinin kaliteyi mutlaka yükseltme adına kullanılması gerektiğini savunuyor. İstanbul Taşımcılar Birliği Derneği'nin (İSTAB) Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren Camadan konuyla ilgili İstanbul'da hizmet veren taşımacıların Kocaeli, Çorlu ve Tekirdağ gibi illere verdikleri hizmetlerde sürekli sorunlar yaşadığını hatırlatıyor.

 

Belgelendirme uygulamasına karşı olmadığının altını çizen Dursun Ali Camadan "Geçiş süreçlerini iyi kullanmak gerekiyor. Bütün yatırımlarını sektöre yatıran insanlar var. Bu işten ekmek yiyorlar. Belgelendireceğiz diye küçük firmaları mağdur etmemek gerekiyor. Ben şahsen plaka tahdidine karşıyım. İnsanlar, şirketler, şoförler belgeli olmalı. Özellikle de tahditli modele karşıyım. Bu ecnebiye hizmettir. Arabalar mutlaka bakımlı olmalı, klimalı olmalı, boyalı, temiz olmalı. Servis taşımacılığında en uzak mesafe 1,5 saat. Bu sürede insanları rahat ettirmek gerekli. Trafiğe çıkarken bunlara dikkat etmeli. Araç modelellerinden beklentiler yan sanayi ile de karşılanabilir. Bazı modelleri belirleyip 200 bin TL'lik araçlar almaya zorunlu tutulmak milli servete zarardır. İşletmeci arabayı alıyor, iki sene kullanıyor, lastikleri bitmeden değişim oluyor. Bizim üreticimizden ziyade yabancılar kazanıyor. Plaka arabayı sürmüyor, plaka temizliğini yapmıyor, plaka güzel hizmet vermiyor, model bir şeyi değiştirmiyor. Eğitimi, temizliği, güler yüzlülüğü insanlar üretiyor" diyor.

 

Kocaeli'yle başlayan belirli plakaların kendi sınırları dahilinde çalışması meselesi mutlaka bir düzene sokulması gerekiyor diyen Dursun Ali Camadan çok büyük bir kavram kargaşasının yaşandığından yakınıyor. Camadan, bizim Çorlu ve Tekirdağ'dan rahatsızlıklarımız var bu hususta. Şehiriçi taşımacılığın tamamen belediyelere devredilmesi sonucunda meclis içerisinde keyfi kararlar alınmış. Sonuçları hesap edilmeyen karalar. Şimdi ise bu kararlar düzeltilmeye çalışılıyor, diyor.

 

Sadece servis şirketi olarak değil halk otobüsçüsü olarak da şehiriçi ulaşımla yakından ilgili olan Dursun Ali Camadan "1990'da Ayça Turizm'i kurduk. Bu gün 650 civarında araçla personel, okul ve kamu alanlarında taşımacılık yaparak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Tedarikçilerle çalışıyoruz. Çorlu'da resmi şubemiz çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Halk Ulaşım A.Ş. bünyesinde çalışan iki de otobüsümüz var. Halk Ulaşım A.Ş.'nin hizmetlerinden de oldukça memnunuz" diyor.

 

Servis işinde kalitenin önemli olduğunu vurgulayan Camadan "En iyi servisçi; modern binalarda, modern ofislerde, modern masalarda işini yürüten insan yada firma değildir. En iyi servisçi bu işe hizmet veren, çalışanlarının hakkını gözeten, tedarikçisine zamanında ödeme yapan ve en önemlisi de müşterilerine kaliteli hizmet sunandır" diyor. 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bmc: Yüzde Yüz Yerli DevÖnceki Haber

Bmc: Yüzde Yüz Yerli Dev

Diyarbakır'ın Başarısı Hat Bedellerine Yansıdı Büyükşehirlere Kafa TutuyorSonraki Haber

Diyarbakır'ın Başarısı Hat Bedellerine Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar