İstanbul
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

ZF Garantisiyle Şanzımanını Yenile Kafan Rahat Servisin Tam Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ZF Garantisiyle Şanzımanını Yenile Kafan Rahat Servisin Tam Olsun
Abone ol
ZF’nin Yenilenmiş (REMAN) Şanzımanları Esnafa Kazandırıyor.Araç arızaları ile esnafın en büyük kabusu konumundaki kayıp zamana ZF Services Türk’ten kalıcı çözüm geldi. ZF’nin REMAN Şanzıman seçeneği günlerce süren servis kaybını bitiriyor. Arıza yaşanan şanzımanlara ZF garantili yenilenmiş şanzıman çözümü sunan firma, yeni hizmeti ile sektöre büyük kazanım sağladı. Müşteri memnuniyeti esası ile yeniliklere imza atan ZF Services Türk, yeni hizmeti ile liderliğini müşteri memnuniyeti ile taçlandırıyor.

ZF Services Türk’ün Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Alper Zoroğlu, yeni hizmetleri REMAN Şanzımanı sektöre sundukları için büyük bir gurur duyduklarını açıkladı. Zoroğlu; “Yenilenmiş şanzıman hizmetimize araç değişiminin zorluğunu yaşayan ve servis kayıpları ile gelirlerine büyük sekte vurulan otobüs esnafını düşünerek giriştik. Hem bireysel hem de kurumsal müşterilerimize sunduğumuz bu hizmet ile otobüs esnafı artık şanzıman arızasından kaynaklı servis kaybı yaşamayacaktır.” dedi.

Avrupa’da Varsa Ülkemizde Neden Olmasın?


REMAN, yani yenilenmiş şanzıman; Avrupa’da yıllardır yaygın olarak kullanılmakta. Ülkemizde ise ikinci el ürünlerin ithalatını engelleyen yasal düzenleme nedeniyle maalesef bugüne kadar yoktu. Sistem sayesinde arızalanmış şanzıman servise bırakılıyor ve daha önceden yenilenmiş ve stokta hazır bekleyen şanzıman müşteri tarafından cazip bir bedel karşılığında alınıyor. Ödenecek tutarın kapsamını, değişime bırakılan arızalı şanzımanın hasar oranı belirliyor. Bir süredir ZF Services Türk olarak bu sistemi ülkemizde uyguluyoruz ve daha da büyüterek yaygınlaştıracağız.



Müşterilerimiz araçlarında bulunan şanzımanlarını sahiplendikleri ve bir yedek parça gibi görmedikleri için ülkemizde bu sistemin oturması adına bir süre daha geçmesi gerekiyor. Farklı bir müşteriden alınmış ve ”yenilenmiş” üniteyi çıkma bir parça olarak görüp almak istemiyorlar. Oysa üretim prosesine uygun olarak yeniden değerlendirilmiş bu şanzıman, aracında kullandığı üniteden çok daha verimli ve sağlam bir durumda olacak. Biz bunu müşterilerimize doğru bir şekilde anlattıkça olumlu dönüşler almaya başladık. Çünkü bu ürünün arkasında ZF’nin garantisi var. Bu markanın kalitesi ve teknolojisi var.

Ticari, REMAN’la Bekleme Yapmıyor

Otomotiv aksamlarında en hayati parçalardan biri şanzımandır. Bu ünitenin arızası diğer parçalar gibi kolay ve hızlı onarıma imkan tanımıyor. Şanzıman arızası yaşanması durumunda arızanın tespiti ve onarımı uzun süreler gerektirdiği gibi bu maliyetli bir süreç oluyor. Bununla birlikte özellikle ticari araçlar çalıştıkça para kazanırken bu onarım süreci önemli bir iş kaybı da yaşatıyor. Hem arızanın maliyeti hem de iş kaybı eklenince işletmeciye büyük mali bir külfet oluşuyor.

ZF Services Türk olarak bizim sunduğumuz REMAN seçeneği ise, işletmecinin söz konusu iş kaybını sona erdiriyor. Günlerce çalışamayacak olan araç, aynı gün çalışabilir duruma geliyor. Ayrıca tamiratla sunulan 6 aylık garanti yerine sıfır bir yedek parça gibi 1 yıllık garanti sunuluyor. Çünkü bize göre, yenilenmiş dediğimiz bu şanzıman aslında yeni bir şanzıman.

Tamirattan farklı olarak öncelikle şanzımanı açıyor ve içerisindeki tüm parçaları seriyoruz. Sonrasında arıza görülen tüm parçaları değiştiriyoruz. Ayrıca zaman içerisinde ZF tarafından yenilenmiş ve geliştirilmiş yeni parçalar olabiliyor, şanzımanda bir arıza olmasa bile bu parçalar ekleniyor. Bu sayede şanzıman en son teknoloji ile donatılmış oluyor. Ayrıca dış yüzey, gövde ve kapaklar kumlanıp boyanıyor. Yeni ve yenilenmiş şanzımanlarımızı yan yana koyduğumuzda müşterinin bunları ayırt etmesi ise imkansız oluyor. Tüm bu bakımlar sonrası bizim için aslında yenilenmiş dediğimiz şanzıman yeni bir şanzıman oluyor.

O yüzden araçlarında şanzıman arızası yaşayan işletmecilere ilk olarak REMAN seçeneğini sunuyoruz. Yepyeni bir şanzıman ile hemen ertesinde iş başı yapmak varken günlerce iş kaybı ve arıza maliyeti ile uğraşmamalarını öneriyoruz. Ver eski şanzımanı, al yenilenmiş şanzımanı seçeneğimiz müşterilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı. Arıza sebebi ile bize ulaşan müşterilerimize sunduğumuz bu hizmet sayesinde şu ana kadar 30 müşterimiz iş kaybı yaşamaksızın araçları ile ticaretlerine devam ettiler.



Ağır Hasarlar Harici Her Şanzımanı Değiştiriyoruz

REMAN seçeneğimizi her müşterimize sunuyoruz. Yani bunun için arıza yaşanması gerekmiyor. Belli bir km sonrası arıza yaşamadan da işletmeci bize ulaşarak şanzımanını değiştirebilmekte. Hatta 400.000 - 500.000 km aralığında değişimi müşterilerimize biz bizzat öneriyoruz. Yani arıza yapıp yolda kalmayı beklemeden, büyük bir sıkıntı yaşatmadan önce hazırlıklı davranıp müdahale etmek tabi ki en iyisi. Ancak arıza yapıp yolda kalmış müşteriler de bize ulaştığında ilk bu seçeneği sunuyoruz. Ürünlerin REMAN programında değerlendirilmesi için bazı kriterlerimiz bulunuyor. Örneğin; ağır hasar dediğimiz alttan vurma ve gövde parçalanması gibi durumlarda REMAN seçeneğini maalesef sunamamaktayız.

Maliyetler bazında bakıldığında ise; REMAN şanzıman sunarken arızalı şanzımana da bir değer biçerek alım sağlıyoruz. Arızalı şanzımanın içerisinden tam olarak ne çıkacağını bilmeden alırken tamamen yenilenmiş bir şanzımanı sunuyoruz. Bu değişim esnasında arada oluşan fiyat farkı genelde şanzıman arızasında yaşanan maliyete yakın bir rakama tekabül ediyor. Yani arızanın tamirini seçen ile REMAN şanzıman seçeneğini kabul eden iki müşterinin ödeyeceği rakamlar birbirine çok yakın çıkıyor. Hatta bazı durumlarda arızanın giderilmesi daha pahalı da tutabilir. Bununla birlikte REMAN’ı tercih eden müşteri iş kaybından kurtulmuş oluyor ve ticaretine hız kesmeden devam edebiliyor.

Arızadan Önce Değişim En İyisi

Şanzıman araçlar için en önemli akşamlardan biri. Arızası önemli bir sorun ve büyük bir maliyet. Sektöre sunduğumuz REMAN seçeneği ile işletmecilere büyük kolaylık sağlıyoruz. Zamanla bu kültürün ülkemizde daha da yaygınlaşacağına inancımız tam. Bu verdiğimiz hizmeti sektöre bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu hizmetin ulaşım sektöründe zamanla daha da benimseneceğini ve arıza yaşanmadan değişimlerin olacağına da inanıyoruz.

REMAN seçeneğimizi arıza yaşanmadan da tercih eden müşterilerimiz oluyor. Bu durumda daha uygun rakamlara değişimin yapılması sağlanabiliyor. 400.000 - 500.000 km aralığında arıza yapmaksızın gelen bir müşteri ile yolda kalmış bir şanzımanın değişiminde aynı rakamlar sunulamıyor. Çünkü arızalanmış şanzımanın mekanik arızası tam olarak bilinememekte. Buradaki maliyet farkı REMAN’dan değil, arıza yapmış şanzıman fiyatından kaynaklanıyor..

ZF Services Türk olarak ülkemize böyle bir hizmeti kazandırdığımız için mutluyuz. Satış başarılarımız ile lider olan markamız satış sonrası hizmetlerle de her daim lider olmaya devam edecektir.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FSM Demirbaş Bursa'yı Otobüsleri İle DonatıyorÖnceki Haber

FSM Demirbaş Bursa'yı Otobüsleri İle Don...

Yeni Crafter Roadshow BaşlıyorSonraki Haber

Yeni Crafter Roadshow Başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar