İstanbul
DOLAR32.3009
EURO34.6629
ALTIN2405.6

Yüzde Yüz Türk Mühendislerin Çizimi Temsa Mısır'dan Dünya'ya Açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzde Yüz Türk Mühendislerin Çizimi Temsa Mısır'dan Dünya'ya Açılıyor
Abone ol
Temsa Mısır Fabrikası Genel Müdürü Ayhan Dayoğlu: Mısır, Fas, Suriye,...

Temsa Mısır Fabrikası Genel Müdürü Ayhan Dayoğlu: Mısır, Fas, Suriye, Lübnan, Tunus, Kamerun, Dubai, Sudan... Türk Mühendislerinin ve Yüzde Yüz Türk Sermayesinin Otobüsü Temsa'yı Tercih Ediyor. Temsa'nın Mısır Fabrikası Bir Türk Ayak İzidir.  İlk ve Tek Yüzde Yüz Türk Sermayeli Otomotiv Şirketinin Yurtdışı Yatırımıdır.

Mısır'da Türk İmzası

Afrika her zaman %5 büyüyen bir kıta. Afrika'nın geçmişine baktığınızda sol tarafında Fransızlar, sağında İngilizler sömürgeleştirmişti. O pazarı çok iyi değerlendiriyorlardı. 1. Dünya Savaşı çıkma sebeplerinden biri de bu iki tane süper gücün Afrika'yı sömürürken Almanya'nın bir pay alamamasıydı. Savaş çıktı ve bir yerler paylaşıldı ama bugün Çin aynı şekilde Afrika'yı sömürmektedir. Ancak kimse bir ülkeye bir pazarı tek başına bırakmaz, biz mücadele edeceğiz bizim gibi diğer ülkelerde mücadele edecek. Herkes burada bulunabilirliğini ve bilinirliğini artırmaya çalışacak. Bunu sonucunda oraya bir gelişmişlik gelecek. İnsanların gelirleri artacak bu sayede bizde orda kazanıp dövizi ülkemize getirebileceğiz.

Bu anlamda Mısır'da ki Temsa fabrikamız bir türk firmasının ayak izidir. Türkiye'nin ilk ve tek yüzde yüz türk sermayeli otomotiv şirketinin yurt dışı yatırımıdır. Tamamen türk yatırımıdır bunlar önemli konulardır. Özellikle üretimini yaptığımız araçlar tamamen türk mühendisler tarafından çizimleri yapılarak üretilmiştir. Bu araçların şuan birçok ülkeye ihracatı sağlanmıştır. Mısır'da 2008'de ki pazar yapımız %2 iken 2010'da bu sayı %25'e çıkmıştır.

Bizler Krizlere Alışkınız

Mısırda politik durgunluk ve karışıklık hali hazırda devam ediyor. Şuanda krizin etkileri turizmi vuruyor ve bu da turizm pazarını çok ciddi şekilde etkiledi. Otobüs pazarı da %95 oranında daraldı. Bizler Satış krizlerini daha önce Türkiye'de de gördük. Farklı sebepler olsa da krizler satış konusunda aynı etkiyi yaratıyor. Krizlerde önemli olan beklemek, sağduyulu olmak, masrafları kontrol etmek ve müşteri ilişkilerini sürdürmektir. Şuanda biz de bunu yapıyoruz.

Üretim konusunda yeterli stoklarımız var. Asıl faaliyetlerimiz şuan ki durumda satış ve satış sonrası hizmetler, finansman konuları ve diğer müşteriler ile potansiyel müşterilerle olan ilişkiler ve ihracat ilişkileri. Üretim yapmak bir şey değil. Üretim yapıyorsunuz ama satış pazarı oluşması ve olanı elde tutmak önemli konu. Ekip olarak bu konular üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Krizlerin İçinde Büyüdük

Fabrikamız 2008 senesinde açıldı. Açılışından bir yıl sonra 2009 yılında dünya finansal krizle karşı karşıya geldi. Her şirket gibi Temsa'da bu krizden etkilendi. 2010'da toparlandı 2011'de ise bölgede ki krizlerle karşı karşıya kaldık. Bölgedeki krizler de bizim için önemli. Çünkü Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da yaşanan bir politik krizle karşı karşıya kaldık. Bu durumlardan oldukça etkiledik. Ancak Mısır'da yeni kurulmamıza karşın 2010 sonunda pazar yapımızı %25'e çıkardık. Bu çerçeveden baktığınızda evet başarı olduk. Ancak kısa soluklu düşünmek hiç doğru değil. Bu gibi konularda uzun soluklu olduğunuz takdirde bu yatırım geriye dönecektir.

Mısır, Afrika için çok önemli, Ortadoğu için de önemli bir kapı. Kamerun, Fas, Sudan, Tunus ve Mısır'ın kendi iç pazarı çok önemli. Suriye, Dubai, Ürdün hep bu ülkeler aynı coğrafya içerisinde. Finansal krizin olduğu bir dönemde eğer satış yapıyorsak, kriz bittiğinde tabi ki daha çok satış yapacağız. Biz buralarda yüzde yüz türk mühendislerin çizimini yaptığı bir otobüsü satıyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun Özel Halk Otobüslerinden Minibüs Ve Taksi Dolmuşlara ÇağrıÖnceki Haber

Samsun Özel Halk Otobüslerinden Minibüs...

Gürsel Turizm'in İstanbul Şehiriçi Ulaşımındaki Hedefi Büyük: İlk Etapta 100 AraçSonraki Haber

Gürsel Turizm'in İstanbul Şehiriçi Ulaşı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar