İstanbul
DOLAR32.6016
EURO34.8209
ALTIN2495.5

Samsun Özel Halk Otobüslerinden Minibüs Ve Taksi Dolmuşlara Çağrı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun Özel Halk Otobüslerinden Minibüs Ve Taksi Dolmuşlara Çağrı
Abone ol
Bilindiği üzere Özel Halk Otobüsçüleri olarak bizler 5216 sayılı Büyükşehir...

 

Bilindiği üzere Özel Halk Otobüsçüleri olarak bizler 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve UKOME kararları doğrultusunda çalışmaktayız. Bizler Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü emir ve direktifleri ile kanunların vermiş olduğu yetkiler doğrultusunda vatandaşımıza toplu taşım hizmeti vermekteyiz. Halk Otobüsleri kimsenin özel malı ve mülkü değildir. Alınan bazı duyumlara göre bizleri hedef haline getiren diğer taşıma sistemlerine açık ve net olarak bir kez daha sesleniyoruz: "Bizler Samsun'da tek taşıma sistemi olarak çalışmaktan yana değiliz, gelin birlik olalım. Samsun'umuza toplu taşım hizmetini en iyi şekilde verelim."

 

Alınan UKOME kararı doğrultusunda Minibüslerin ve Taksi Dolmuşlarının otobüs olmalarına yönelik çıkan karar sonrasında defalarca gerek Belediye gerekse biz Özel Halk Otobüsleri olarak minibüs ve taksi dolmuş yönetim ve üyelerine yaptığımız toplantılarla konuyla ilgili bilgi verdik. Ancak bu girişimlerimize rağmen minibüs ve taksi dolmuşlarının bize katılım için herhangi bir somut adım atmadıkları gibi yapılan çalışmaları engellediklerini görmekteyiz. Bu da vatandaşımız açısından olumsuz tepkilere mahal vermektedir.

 

Raylı Taşıma Sisteminin hizmet vermeye başladığı 20.10.2010 tarihinden, Raylı Taşıma Sistemi ile Entegreli çalışmaya başlamadan önce yaptığımız fizibilite çalışmaları doğrultusunda taşınan yolcu üzerinde yapılan hâsılat ve dağılımları açısından yaptığımız hesapların şu ana kadar yüzde yüz tutuğunu görmekteyiz. Türk-İş, Fakülte, Taflan, Çatalçam ve İncesu Minibüslerinin de bize katılmaları durumunda da yaptığımız istatistikî çalışmalar ortadadır.

 

Özel Halk Otobüsçüleri olarak Halkımızın şunu iyi bilmesini istiyoruz;

 

Bizler Türk-İş ve Fakülte Minibüsleri üyeleri ve Yönetimi ile birleşme yolunda en az 10-15 defa toplantı yaptık. Birleşilmesi durumunda kazançlarını ve araç durumlarını belirledik. Bunun yanında Çatalçam, Taflan ve İncesu Minibüsleri üyeleri ve Yönetimi ile de birleşme yolunda hakeza aynı oranda toplantı yaptık ve durumu kendilerine açık ve net olarak bildirdik. Ancak ne var ki bu birlikteliğe sıcak bakmadıklarını defalarca bize bildirmelerine rağmen bizler yine de halkımızın rahat seyahat edebilmesi için elimizden gelen gayreti ve çabayı sarf ettik. Tüm çabamız halkımızın rahat bir şekilde seyahat edebilmesi içindi. Bütün bunlara rağmen  halkımıza ve diğer Kurum ve Kuruluşlara yanlış bilgiler verilmesi sonucunda kamuoyunun tepkisine maruz bırakıldık. Bizleri halkın gözünde tek taşıma sistemi olarak lanse ettiler. Ne var ki işin iç yüzü böyle değil. Bizler Özel Halk Otobüsüyüz. İstediğimiz güzergâhta veya istediğimiz şekliyle hareket edemeyiz. Bizler kanunların verdiği yetkiler doğrultusunda hizmet vermeye çalışıyoruz. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda belirtildiği şekliyle "Samsun Kenti İçinde Özel Halk Otobüsü Çalıştırılması, Bunların Çalışacakları Hatları ve İzleyecekleri Güzergâhları Belirleme Yetkisi Belediye'ye Aittir" hükmü amirdir. Bizler Bu yönde çalışmalarımızı ve hizmetimizi sürdürmekteyiz. Gelin bu kanunlar çerçevesinde koltuk sayılarınız kadar bize katılın ve birlikte halkımıza hizmet verelim. Bizler her anlaşmaya açığız. Hiçbir şekilde anlaşmazlık yolunu seçmedik ve seçmeyeceğimize halkımız önünde söz veriyoruz. Gelin sizlerde söz verin ve birlikte çalışalım. Bu nedenle halkımızı yanıltarak tepkileri üzerimizde yoğunlaştırmayı bırakın. Bölgenin  komple taşıma sistemi üzerinde uzlaşalım ve halkımıza en iyi ve sağlıklı bir hizmet sunalım. Sizlerin bu anlaşılmaz tutumu devam ettiği sürece bizler halkımıza hizmet veremez duruma gelmiş bulunmaktayız.

Özel Halk Otobüsçüleri olarak Minibüs ve Taksi Dolmuş Taşıma Sistemi'ne tekrar tekrar çağrı yapıyoruz: Gelin birlik olalım. Halk Otobüslerine katılarak düzenli bir Toplu Taşım Hizmeti sağlayarak şu anki durumunuzdan daha iyi olacağınızı ve daha iyi kazanacağınıza inanmalısınız. ÖHO Yöneticisi olarak bizler daha önce olduğu gibi yine özveri, yakınlık ve her türlü yardımı yapmaya hazırız. Bunu bilmelisiniz. Sizlerin bu kararsız tavrı biz ÖHO'lerin halka hizmet konusundaki çalışmalarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bizler ÖHO ve Yönetimi olarak Toplu Taşıma Kültürünün yerleşmesi, yaygınlaşması hatta bu konuda Türkiye genelinde şehir içi yolcu taşıma sisteminin örneği olmak için çaba gösteriyoruz. Bu konuda da bayağı yol aldığımıza inanıyoruz. İllerdeki Toplu Taşıma Kurum ve Kuruluşlarının bize olan ilgi ve alakalarından anlaşılmaktadır. Sizlerde bize katılarak bu hizmet yarışındaki gururumuza ortak olmanızı istiyoruz. Çünkü Avrupa Birliği uyum yasalarına göre 2012 yılı itibariyle Türkiye genelinde dolmuş ve minibüsler kaldırılacağından dolayı çember her geçen gün daralıyor. Siz dolmuş ve minibüsçü esnafımızın daha fazla zarar görmemesi için gelin birlik olalım. Avrupa'nın ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ili, Karadeniz'imizin incisi Samsun'umuza yakışır, Türkiye'ye örnek olacak, çağdaş Raylı Sistemiyle ve modern Özel Halk Otobüsüyle halkımızın da beğenisini ve güvenini kazanan bir Toplu Taşımacılık yapalım.

 

Bizler sizleri yanımızda görmek beraber çalışmak istiyoruz. Sizlerin de bunu istemenizi bekliyoruz.

 

 

 

Samsun Özel Halk Otobüsçüleri

Dernek Başkanı

 

Saadettin BAŞAR


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esnaf Çözümler BekliyorÖnceki Haber

Esnaf Çözümler Bekliyor

Yüzde Yüz Türk Mühendislerin Çizimi Temsa Mısır'dan Dünya'ya AçılıyorSonraki Haber

Yüzde Yüz Türk Mühendislerin Çizimi Tems...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar