İstanbul
DOLAR32.5657
EURO35.0899
ALTIN2435.6

VATANDAŞ NE DİYOR?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VATANDAŞ NE DİYOR?
Abone ol
ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİN EĞİTİM SEFERBERLİĞİNİ VATANDAŞTA İSTİYOR.   Serkan Güneydoğdu...

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİN EĞİTİM SEFERBERLİĞİNİ VATANDAŞTA İSTİYOR.

 

Serkan Güneydoğdu

Servis olmayınca işime genelde otobüsle gidip geliyorum. Şoförlerin halka karşı davranışı kişiden kişiye değişiyor. Bir de şu var ki; onların da bu kadar insanla uğraşırken bize mükemmel hizmet vermesini bekleyemeyiz. Ama yine de onların da eğitime ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Halkla olan iletişimde belli bir standarda ulaşılması lazım. Çünkü insanlarla sürekli iletişim halindeler.

 

Okan  Ünsür

Otobüs şoförleri eğitimsiz. Aslında sadece otobüs şoförleri değil tüm şoförlerin eğitimden geçmesi gerekiyor. Çok hızlı gidiyorlar. Kullandıkları araçlar son model olduğu için ayakta olan yolcuları gözetmeden çok ani frene basıyorlar. Emniyet şeridini ihlal ediyorlar. Arabayı hınca hınç dolduruyorlar. Tabi insanların da eğitime ihtiyacı var. İnsanlar da böyle durumlarda araca binmemesi gerekiyor. Verilecek eğitimlerle kurallara uyma konusunda adımlar atılmalıdır. Vatandaşla iletişimlerinin de çok iyi olduğu söylenemez. Ehliyet almak zorlaştırılmalı.

Erol Sürücü

Şoförlere psikolojik eğitim verilmeli. Bazen öyle oluyor ki, ralliye çıkmış gibi araba kullanıyorlar. Bir tane müşteri gördükleri zaman fütursuzca durağa giriş yapıyorlar. Arkada araba var mı? Geliyor mu? Gelmiyor mu? yani onlar için hiç önemli değil. Sadece vatandaşa endekslenmişler o yolcuyu almak için durağa giriyorlar. Bazen herhalde kalkış ve gidiş saatleri arasında galiba farklılıklar oluyor. Bazen yetişmek için çok süratli kullanıyorlar. Bazen de relaks oluyorlar ve sanki adamın evinden gelmesini bekliyormuş gibi durakta uzun süre bekliyorlar. Vatandaşa karşı davranış kişiden kişiye değişiyor. Ama önemli bir çoğunluğunun iletişim eğitimi alması gerekiyor.

Mikail Oral

Şoförlerin eğitime ihtiyacı var. Ama burada şoförler için istirahat ve arabaların kalitesi çok önemli.  Şoförlerin vatandaşla iletişimi başarılı değil. Özel halk otobüslerinde kimin çalıştığına, giyimine, kuşamına bakmıyorlar. Bunu denetliyorlar ama bu da yeterli değil. Vatandaşla diyaloğun çok geliştirilmesi gerekiyor.

Aybüke Taşdemir

Otobüsleri her gün kullanıyorum. Şoförlerin vatandaşa karşı davranışı kişiye göre değişiyor. Bazıları çok suratsız oluyor ve ilgilenmiyor. Bazıları da gayet güzel ilgileniyor ve düzgün şekilde sürüyor. Bazıları da arabayı hiç düzgün süremiyor. Ani bir fren yapıyorlar ve bütün millet yerlere düşüyor. Gerek arabaların düzgün kullanılması gerek vatandaşla diyaloğun iyileştirilmesi için eğitimin gerekli olduğunu düşünüyorum.

 

Elif Korkmaz

Ben otobüs şoförlerinden çok minibüs şoförlerinden şikayetçiyim. Tabii bulunduğunuz semt de önemli. Mesela ben Fatih Sultan Mehmet-4.Levent'te minibüs hattını kullanıyordum ve oradakiler inanılmaz kabalar. Ama Sarıyer-Beşiktaş minibüslerinde bu tarz kaba davranışlarla karşılaşmadım. Yani kültür seviyesi semtine göre değişiyor. Otobüs şoförlerinin davranışları daha hoş.

Haşim Gökalp

Ben emekliyim ve otobüsleri çok sık kullanmıyorum. Bizim semtimizde otobüs şoförlerinin davranışları gayet olumlu. Ama minibüsler o kadar iyi değil. Ben ulaşım araçlarına bindiğimde hoş, güler yüzlü şekilde karşılanmak isterim. Halkla diyalogu iyileştirecek eğitimler verilmesini isterim.

Maksatbev Ömeraliyev

Öğrenci olduğum için hemen her gün otobüs kullanıyorum. Otobüs şoförlerinin bazıları halka çok iyi davranırken kimisi de çok kaba davranıyor. Bunun belli bir standarda oturtulması gerekiyor. Bence halka iletişim konusunda eğitim vermek çok faydalı olur. Verilecek eğitimler bir dönemlik olmamalı. Uzun süreli olmalı ki bu bilgiler şoförlerin aklında yer etsin.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"ULAŞAMADIĞIN YER SENİN DEĞİLDİR"Önceki Haber

"ULAŞAMADIĞIN YER SENİN DEĞİLDİR"

İzmir ve Ankara’da Toplu Ulaşıma ZamSonraki Haber

İzmir ve Ankara’da Toplu Ulaşıma Z...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar