darussafaka
İstanbul
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

TOPLU TAŞIM YASASI İÇİN BİRLİK ZAMANI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOPLU TAŞIM YASASI İÇİN BİRLİK ZAMANI
Abone ol
Başta İstanbul’da ki 5 şirket, oda ve TÖHOB olarak Kasım seçimleri öncesinde halk otobüsü tanımı için büyük çaba sarf ettik. Ulaştığımız her noktada bu sorunumuzun çözümü adına sözler aldık. Başkanımız dahil her siyasi kademe bu isteğimizle bilgilendirildi. Artık mutlu sona geldik sayılır. Fakat asıl iş bundan sonra…

Halk otobüsleri yarım asırdır verdiği toplu taşım hizmetine karşın halen resmi anlamda bir tanıma sahip olamamış. 2918 sayılı karayolları trafik kanununda ne yazık ki bu güne kadar her toplu taşım aracının ismi olsa da halk otobüsü emaresi hiç geçmemiş. Bunun eksikliğini yaşadığımız her sorunda gördük.

Tüm şehirlerimizde halk otobüsleri farklı koşullarda çalıştırılıyor. Yasal hiçbir güvencesi bulunmadan yapılan hizmete karşılık yaşanılan sıkıntıları içinde muhatap bulamıyor. Şehirlerde bulunan UKOME’lerde de tüm rakipleri masada varken halk otobüsleri maalesef temsil edilmiyor. Olamadığımız masa da alınan kararlar ancak alındıktan sonra haberdar oluyoruz. İşte bu yüzden aslında halk otobüslerinin tüm sorunlarının temelinde ki neden tanımdır.

Haziran ve Kasım seçimleri öncesinde ilgili milletvekilleri, Bakanlar ve hatta Başbakanımızla bu konuda çeşitli görüşmeler yaptık. Yapılan tüm görüşmeler olumlu oldu. Bizzat Başbakanımız da halk otobüsü tanımı ile ilgili sorunun en kısa sürede çözüleceği sözünü verdi. Yeni hükümetin kurulması ile görüşmelerimize kaldığımız yerden devam ettik. Şuanda her şey istediğimiz gibi ilerliyor. Yapılacak düzenleme ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Ulaştırma alanında yaptığı çalışmalar ile tanıdığımız milletvekilimiz Mustafa Ilıcalı ile Ankara’da yaptığımız son görüşme verilen sözlerin tutulduğunu gösteriyor. 2918 sayılı trafik kanununa özel halk otobüsü tanımının kısa süre içerisinde ekleneceğini bizlere müjdeledi. Şuanda konunun alt komisyonda hazırlandığı ve çalışmanın bitmesi ile düzenlemenin zaman kaybedilmeden uygulanacağını söyledi.

Asıl İş Bundan Sonra

Tanım yasasının çıkması ile aslında sorunlar bitmiyor. Evet artık UKOME’lerde temsil hakkına kavuşacağız. Lakin daha önemli bir dönemece giriyoruz. Şuan tüm halk otobüsleri ülke genelinde farklı çalışma koşulları ile çalışmakta. İşte tanım yasası çıkması ile birlikte bu dağınıklılığı kaldırmalıyız.

Tanım ile beraber TÖHOB bünyesinde tüm illerin katılımı ile Kentiçi Toplu Taşıma Yasası için çalışmalıyız. Hepimize uygun bir yasaya imza atmalıyız. Edirne’den Kars’a kadar tüm özel halk otobüslerinin birleştiği bir yasamız olmalıdır. Bunun için birlik olmalıyız, birbirimizi dinlemeli ve ortak paydalar belirlemeliyiz.

Özel halk otobüsleri küçük bir camia değil. Sadece dağılmış bir camia. Biz İstanbul’da özellikle seçimler öncesi oldukça koordineli bir çalışma ile 5 şirketin gayretiyle önemli başarılara imza attık. Bu birlikteliği Türkiye genelinde sağlayarak daha büyük sorunlarımızın çözümüne vesile olmalıyız.

Halk otobüsleri tarihinde ilk defa devletten ödeme almaya başlıyor. Yine ilk defa bir tanıma sahip olacak ve bu sayede UKOME’lere girebilecek. Bunlar önemli başarılardı. Fakat bu camia daha büyük başarılar sağlayabilir. İşte bu yüzden birlik olmalı ve ortak mücadele etmeliyiz.

                                                                                                             

ÖZULAŞ A.Ş.     

Yönetim Kurulu Başkanı Vekili                                                                                       

SERHAT AKÇAKAYA

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PAMUKKALE TURİZM‘DEN 70 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM Önceki Haber

PAMUKKALE TURİZM‘DEN 70 MİLYON TL’LİK DE...

BAKIRKÖY SAHİLYOLU YENİDEN DÜZENLENİYORSonraki Haber

BAKIRKÖY SAHİLYOLU YENİDEN DÜZENLENİYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar