İstanbul
DOLAR32.4671
EURO34.7449
ALTIN2439.1

Kentkart İle Şehirler Daha Ulaşılabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kentkart İle Şehirler Daha Ulaşılabilir
Abone ol
Toplu ulaşım alanında şehirlere sunduğu katma değer ile sektöründe lider konumda olan Kentkart’ın başarıları yayılıyor. Kentkart’ın yeni çalışmaları konusunda dergimize konuk olan Marmara Bölge Müdürü Bekir Yeşil “Yenilikler ile sektöre öncü olmaya devam ediyoruz” dedi.

Kentkart Marmara Bölge Müdürlüğü olarak hangi sehirlerde faaliyetleriniz bulunuyor? Bu şehirlerde ne gibi hizmetler sunuyorsunuz? 

Marmara Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Düzce, Kastamonu, Sivas, Yozgat illeri ile Karadeniz Ereğli, Alaplı, Safranbolu ve Altınova ilçeleri bulunmaktadır.    

Toplu ulaşım araçlarında kullandığımız tüm donanım ve yazılımları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan Ar-Ge merkezi binamızda geliştirmekteyiz. Ayrıca 1 tanesi Kocaeli Üniversitesi Teknoparkı’nda bulundan 4 farklı üniversitenin teknoloji geliştirme ofislerinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Başta elektronik ücret toplama(EÜTS) ve araç takip hizmeti olmakla birlikte, İçişleri Bakanlığı tebliğine uygun olarak araç içi kamera sistemleri ve özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde geliştirilmiş, araç içinde ve duraklarda bulunan yolcu bilgilendirme sistemleri sunmaktayız. Şehrin birçok noktasında bulunan dolum otomatları ve onlineödeme alt yapısına sahip mobil uygulamalarımız ile vatandaşlarımıza7/24 hizmet vermekteyiz. 

Türkiye’nin en kalabalık bölgesi olan Marmara Bölgesi’nde akıllı ulaşım sistemi hizmeti vermektesiniz. Teknolojilerinizin kalabalık şehir hayatına sağladığı katkılardan bahsedebilir misiniz? 

Kentkart olarak geleceğin mobil ve temassız teknolojilerde olduğunubiliyoruz. Bu kapsamda birçok teknolojik yeniliği dünya ile birlikte bölgemize sunuyoruz. Örnek vermek gerekirse 2007 yılında Türkiye’de ilk olarak temassız özellikli kredi kartlarını ödeme seçeneği olarak kabul eden elektronik ücret toplama sistemini geliştirdik ve bölgedeki projelerimizde kullanmaya başladık. Bununla birlikte yine ilk olarak akıllı telefonlarda bulunan NFC özelliği ile temassız ödeme seçeneğini kullanıcılarımıza sunduk.  Aynı zamandamobil uygulama aracılığıyla,tüm akıllı telefonlarda kullanılabilen QR (kare) kod ile ödeme seçeneğini kullanıcılarımıza sunduk. Pandemi sonrası daha çok gündeme  gelen temassız ödeme teknolojilerini yıllar öncesinden geliştirmiş ve kullanıma sunmuş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.   

Bölgemiz bir birine yakın ve nufüs yoğunluğu yüksek şehirlerden oluşmaktaydır. Bu sebeple şehir içi ve şehirler arası günlük yolculuklar oldukça fazladır. Ulaşım sistemlerinin kolaylığı hayatın akışını önemli oranda etkilemektedir. Kentkart olarak sunduğumuz akıllı ulaşım teknolojileri ile yolcularımızın hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Özel araç kullanımı yerine toplu ulaşımı teşvik edecek uygulamalar geliştiriyoruz. Tüm toplu ulaşım araçlarında geçerli temassız banka ve kredi kartları ve mobil ödeme gibi avantajlar sunuyoruz. Böylece kullanıcılar özgürce toplu taşımadan faydalanabiliyor. Mobil uygulamamız ile kendilerine en yakın durak, yaklaşan otobüsler, hat, güzergah ve sefer saatleri gibi bilgilere gerçek zamanlı erişebiliyorlar. Yoğun şehir hatayında kullanıcılarımıza zaman ve enerji tasarrufu sağladığımızı söyleyebiliriz.

 

Bölge müdürlüğü binanızın da bulunduğu Kocaeli’de, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiğiniz en yeni teknolojiler hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Kocaeli, ülkemizin olduğu kadar Kentkart’ın da göz bebeği projelerindendir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeniliğe açık ve vizyon sahibi bir Büyükşehir Belediyesi olması da bizler için avantaj oluşturmaktadır. Gerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan toplu taşıma araçları (Otobüs, Tramvay, Deniz Ulaşım) gerekse büyükşehir belediyesine bağlı hizmet veren tüm toplu taşıma araçlarında Kentkart’ın ileri teknoloji cihazları kullanılmaktadır.  Yakın tarihte Kocaeli genelinde büyük bir yatırımla son versiyon ücret toplama ve kamera sistemleriyle tüm araçlarımız donatılmıştır. Şu an Kocaeli’de hangi toplu taşıma aracına binerseniz binin Kentkart elektronik ücret toplama sistemi ve kamera sistemleri bulunmaktadır. Bunu yanı sıra büyükşehir belediyesine ait araçlarda bulunan yolcu bilgilendirme sistemlerimiz özel gereksinimli bireyler başta olmak üzere tüm yolcularımız için kolaylık sağlamaktadır.  Duraklarda bulunan yolcu bilgilendirme sistemleri yolcularımıza araçların geliş zamanı hakkında bilgi vermektedir.  Şehir genelinde binin üzerinde ulaşım kartı satışı ve dolumu yapılabilen bayi ağımız mevcuttur. Yüzün üzerinde günün her saati kartlara dolum yapabilen kart dolum otomatları vatandaşlarımızın hizmetindedir.

Ayrıca Kocaeli’de e-komobil adındaki mobil uygulama ile yolculara birçok kolaylık sağlıyoruz. Yolcular mobil uygulamanınnasıl giderim özelliğini kullanarak sefer saatlerini öğrenebilir, kartlarının bakiyelerini sorgulayarak, online dolum yapabilir. Mobil kart sayesinde araçlara temassız olarak biniş yapabilir.Tüm bu özelliklere ek olarak özel gereksinimli bireylermobil uygulama üzerinden otobüs henüz durağa gelmeden şoföre durakta beklediği bilgisini gönderebilir.

Geçtiğimiz aylarda faaliyete giren Kocaeli Kart adındaki yeni mobil uygulamamız ile yeni temassız ödeme teknolojilerini barındıran uygulamamızı da hayata geçirdik.  Son olarak testlerini başarıyla gerçekleştirdiğimiz ve bu anlamda dünyada ilk olan kredi kartını kişiselleştirme özelliği ile kredi kartı ile aktarma yapabilme özelliği gibi kullanıcılarımızın avantajına olacak birçok yeniliği vatandaşlarımızın kullanıma sunacağız.   

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otokar, Tavsiyeli Üstyapı Üreticileri ile Sakarya’da Bir Araya GeldiÖnceki Haber

Otokar, Tavsiyeli Üstyapı Üreticileri il...

Tecrübe Kalite Ve Ekonomik Çözümün Adresi Uygun Otomotiv Otobüs ServisiSonraki Haber

Tecrübe Kalite Ve Ekonomik Çözümün Adres...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar