İstanbul
DOLAR32.4977
EURO34.9623
ALTIN2429.8

Gürsoy’un Profesyonel Kadrosu Tüm Markaların Emrinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürsoy’un Profesyonel Kadrosu Tüm Markaların Emrinde
Abone ol
Sektörde ki en geniş usta kadrosuna sahip Gürsoy Oto, hızlı çözümleri ile sefer kayıplarını sıfırlamakta kararlı. 7/24 servis anlayışı ile a’dan z’ye otobüslere tüm bakım ve tamir hizmetlerini sunan Gürsoy Oto 70 kişilik dev usta kadrosu ile amansız arızalara medyan okuyor! Hizmetlerimiz ile esnafın yüküne omuz olmakta kararlıyız diyen Gürsoy Oto’nun kurucu ortağı Hasan Gürsoy “burada ki hizmetin hızına alışan başka yere uğramaz” dedi.

Halk Ulaşım Dergisi Mayıs 2023 Sayısı PDF İndir

Hasan Bey bu sektöre nasıl girdiniz, kaç yıldır hizmet sunuyorsunuz?

Tokat Çamlıbel doğumluyum. 1995 yılında çıraklığa başladım. Babam BMC servisine kulağımdan tutup götürmüştü, ustama eti senin kemiği benim diyerek bu sektöre girmemi sağladı. Orada uzun süre çalıştım ve çıraklık, kalfalık, ustalık belgelerimi aldım. 2004 yılına kadar Tokat’ta çalıştım. 2004 yılında evlenince artık hayattan beklentiler de yükseldi. Bu sebeple İstanbul’a geldim çalışmak için. İlk olarak o zaman BMC servisi olan Oto Başar’da iş başı yaptım. 2011 yılına kadar burada çalıştım. Daha sonra bir arkadaşım Dolapdere’de dükkan açtı ve beni de ustabaşı olarak çağırdı. Dükkan sahibi müşterilere biraz yanlış yaptı, birçok kez uyarsam da bu durum değişmedi. Maalesef bu durumlar sonrası dükkanı kapamak durumunda kaldı.

Gürsoy Oto’nun hikayesi de tam da bu noktada başladı. Dükkan kapanınca ortağım Ramazan Çelik ile bu dükkanı devir almak istedik. Tabi param da yoktu ama bildiğimiz bu işi yapma arzumuz bize cesaret verdi. Eşimin bileziğini bozdurdum, rahmetli babamdan para aldım ve dostlarıma borçlandım derken parayı denkleştirdik. 2008 yılı 1 Mayıs’ta dükkanı açmak nasip oldu bize. 5 ay sonra bir dükkan daha kiraladık. Birkaç sene orada devam ettik ancak devamında Esenler Sanayi Sitesine taşındık. Çünkü artık o dükkan yetmiyordu. 2012’de Tezeller yetkili servisi olduk. 2015 yılında AKİA yetkili servisi olduk. 2016’da ise BMC yetkili servisi olduk.

Hangi araçlara hizmet sunuyorsunuz?

Daha özelini bulsam bende araçlarımı yollarım

Bizim kadromuz diyebilirim ki sektörde ki en büyük ve en yetkin kadro. Ustalarımızı alanında en bilinen başarılı isimler. İşinde her biri mahir. Bu sebeple baktığınızda çok geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Halk otobüslerinden servis araçlarına, kamyonlardan tomalara kadar ağır ticaride ki tüm araçlara hizmet sunabiliyoruz. Sunduğumuz bu başarı ile emniyetin araçlarına hizmet sunar olduk. TOMA ve Emniyet otobüsleri bize geliyor. THY, askeri araçlar, özel idare araçları hep bize geliyor. Halk otobüs esnaflarına baktığınızda ise Tuzla’dan dahi müşterimiz var, sadece bizde bakım yaptırmak için geliyor buraya kadar.

Bizde ki hizmet bambaşka. Usta yok, parça yok, zamanımız yok gibi esnafa zarar yaşatıcı bahanelerle müşterimiz asla karşılaşmaz. A’dan Z’ye aracın her eksiği en hızlı şekilde tamamlanır ve servise hazır hale gelir. Özel bir servis olarak bu hizmeti tüm markalara gururla sunuyoruz.

Aynı zamanda benimde otobüslerim var. Esnafın halini ve taleplerini en iyi ben bilirim. Burayı o doğrultuda dizayn ettik. Bakın 7/24 kesintisiz bir hizmet sunuyoruz. Yol yardım ekiplerimiz şehrin her noktasına anında müdahale ediyor. Her an taze çayımız ve kahvemiz mevcut. Öğlen ve akşam yemeğimiz bulunuyor. Aracı ile gelen şoförlerimizi burada en güzel şekilde ağırlıyoruz. Mescidimiz, dinlenme salonumuz ve internet hizmetimiz var. Bulunduğumuz site sayesinde araçlarını güvenle park edebiliyorlar. 2500m² alana kurulu bir tesisten bahsediyoruz. Standartların çok üzerinde bir hizmet alanı.

Onarım süreçlerinden bahseder misiniz?

Bizim hızımıza yetişmek imkansız

Kendimiz de esnaf olduğumuz için esnaf gözü ile bakıyoruz her zaman. Genelde orijinal parça kullanımımız oluyor. Lakin kimi parçalar için muadilleri de müşteriye sunduğumuz oluyor. Bunun kararını müşteri veriyor. Tabi orada müşterimize muadil parçanın bizde ki tecrübesini de aktarıyoruz. Motor, şanzıman, diferansiyel, elektrik, mekanik, boya, kaporta gibi tüm ihtiyaçlara hızlı çözümler sunuyoruz. Şanzıman, pompa enjektörü, radyatör şişlemesini dışarıda işini ehli yerlerde yaptırıyoruz. Örneğin şanzımanı ZF’ye gönderiyoruz. Çalıştığımız tornacılar, şaftçımız var.

Normal bir yağ bakımı, fren, balata, disk işleri 2-3 saatte yapılıyor. Kimi esnaflar servis arasında bile gelip bu işlerini yaptırabiliyor. Çünkü ustamız çok ekibimiz sağlam. Büyük işlerde mesela radyatörü söküp, şişletip takmamız 6 saatte tamamdır. Motor rektifiyesi 1 hafta sürer normal koşullarda. Gürsoy Oto olarak biz 1-1 buçuk günde bu süreci tamamlayabiliyoruz. Yedek şanzıman ile 1 günlük iş kaybı içerisinde esnafın sorununu çözdük. Diferansiyeli 1 günde çıkardık.  Bu dediğim örnekler hayali dahi kurulamaz başarılardır.

Müşterilerimiz gece açık olmamız sebebi ile genelde sefer bitimlerinde gelmekteler. Bu sayede sefer kaybı yaşamadan sabaha hazır oluyor araçları.

Araçlarda ne tür arızalar yaşanıyor

Eskiden araçlar manuel vitesliydi. O dönemlerde şoförden kaynaklı çok arızalara şahit olurduk. Otomatik vites ile şoför kaynaklı kusurlar azaldı, ancak yine de şoför faktörü çok önemli. Tabi bunu derken usta şoförleri hariç tutuyorum. Öyle usta şoförler var ki esnafın ekmeğine ekmek katar. Hatta bize geldiğinde aracın arızasını dahi tespit etmiş olanları dahi çıkıyor. Benim araçlarımdan birinin şoförü var mesela. Her ay diğer araçlarımdan daha çok kazandırır. Tamamen şoför faktörü olarak görüyorum.

Markaların hemen hepsi aynı parçaları kullanıyor. Kötü otobüs kalmadı, hepsi birbirinden iyi. Önemli olan düzenli, aksatmadan bakım yaptırmak. Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur misali, otobüste ihmale gelmez. Çünkü gerçekten zorlu koşullarda çalışıyor bu araçlar. Ancak ihmaller ile karşılaşıyoruz.

Ne gibi ihmallerden bahsediyorsunuz?

Örneğin radyatör harareti. Bir araç hararet yapıyorsa anında servise uğrayacaksın. 1 hafta 10 gün demeyeceksin. Aksi halde araç conta yakar, piston sıkıştırır,, blok patlamaya kadar gider. Masrafı 1 lira iken 300 lira olur. Mesela fren balatası gözünün önünde lamba yakıyor. Ama esnafımız biraz daha gitsin diyor. Oysa değişmeyince fren balatası bitiyor, diski yiyor. O zaman gelse sadece balatası değişecekken diski yediği için kliplere zarar veriyor. Sadece bir balata yerine disk, klipper, körük gitti masraf katlandı. Bazen ABS beyinlerine zarar veriyor, lastiği yakıyor. Şoföre bakıyorsun duman çıkıyor ama halen gidiyor.

Öyle ufak eksikler yüzünden büyük arızalar yaşanıyor ki şaşarsınız. Arabası yanıyor ya ufak gördüğü ihmal yüzünden. Arabanın ekmek kazandırması için bakımını eksiksiz yapmak şart. Şoförünü iyi seçmek gerekir. Lastiği, aküsü, parçası kaliteli olmalı. Arızaya zamanında müdahaleden kaçınmamalı. Bu gibi ufak görülen kusurlar esnafa büyük kayıplar yaşatıyor.

Gürsoy Oto olarak çok yetkin bir kadroya sahibiz. Servis kaybını en aza indirerek esnafa büyük kazanç sunuyoruz. Alanında isim yapmış ustalarımız ile tüm halk otobüs esnaflarını servisimize bekliyoruz. Gece gündüz demeden kesintisiz hizmet sunmaktayız. Yol yardım araçlarımız ve geniş kadromuz ile en imkansız arızaları en kısa sürede çözmenin adresidir Gürsoy Oto.

Halk Ulaşım Dergisi Mayıs 2023 Sayısı PDF İndir
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya’nın Tercihi FSM DemirbaşÖnceki Haber

Antalya’nın Tercihi FSM Demirbaş

Mercedes-Benz Türk, “Eğitmen Kaptanlar” Adını Verdiği Yeni Bir Eğitim Programını Hayata GeçirdiSonraki Haber

Mercedes-Benz Türk, “Eğitmen Kaptanlar”...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar