İstanbul
DOLAR32.2657
EURO34.7098
ALTIN2399.1

Güleryüz Cobra Alçak TabanYüksek Kalite, En Uygun Fiyat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güleryüz Cobra Alçak TabanYüksek Kalite, En Uygun Fiyat
Abone ol
Güleryüz Cobra'nın Alçak Tabanlı Aracı Gd 272 Lf, Yüksek Kalitesi,...

Güleryüz Cobra'nın Alçak Tabanlı Aracı Gd 272 Lf, Yüksek Kalitesi, Üstün Teknolojisi Ve 142 Bin Euro'luk Sınıfındaki En Uygun Fiyatıyla Esnafın İlgi Odağı.

Güleryüz Cobra'nın yetkili satıcısı Marmara Toplu Taşım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Naci Kayın esnafın alçak tabanlı araçlarına gösterdiği ilgiden son derece memnun. Naci Kayın ile yüksek kalite, üstün teknoloji ve 142 bin Euro'luk sınıfındaki en uygun fiyatıyla esnafın can simidi olan GD 272 LF Alçak Taban üzerine konuştuk.

Yüksek kalitenin fiyatı: 142 bin Euro

Avrupa ülkelerinde ortalama yüzde 4 enflasyon var. Avrupa'da zamlar yılda bir kere yapılıyor, o da yılbaşında gerçekleşiyor. Motora, şanzımana, defransiyele ciddi bir zam yapılıyor. Bu bizi de etkiledi. Buna rağmen otobüs satıcıları arasında, yüksek kaliteyi en uygun fiyata sunan Güleryüz COBRA'dır. Araçlarımız 142 bin Euro'dan satılıyor.

COBRA ile yüzde 39 daha düşük yakıt tüketimi

Güleryüz COBRA'nın yakıt tüketimi yüzde 39 daha düşüktür. Kendi müşterimiz, bir  meslektaşıyla aynı anda yakıt aldığını, arkadaşı dizel yakıt alırken kendisinin daha pahalı olan Euro dizel almasına rağmen aynı parayı ödediklerini söylüyor. Normal dizel ile Euro dizel ciddi fiyat farkı var. Yani bizim müşterimiz, 150 litre benzin aldığında 30 lira daha az yakıt ücreti ödüyor.

MAN motorun yüksek teknolojisi sayesinde Gülerüz COBRA araçlarında amonyak ihtiyacı olmadan Euro 5 normlarında duman çıkarıyor. Bu teknolojiye sahip olmayan firmalar, bu maliyeti müşterilerine ödetiyor. Biz de ise böyle bir sıkıntı yok.

MAN motor ile ZF şanzıman Güleryüz COBRA'da buluştu 

Güleryüz COBRA araçlarında Euro 5-MAN motor kullanılmaktadır. Bu motor, 290 beygir gücüne sahiptir. Araçta, ekomat 4, 6 ileri ZF Şanzıman kullanılıyor. Ön dingil ZF'den alınıyor. Fren sistemi de MAN'ın kullandığı fren sistemidir. Biz bunları zaten 5 yıldır çift katlı araçlarda kullanıyoruz.

Avrupa yakasının tek yetkili servisiyiz

İstanbul'da Güleryüz COBRA satmaya 2000 yılında başladık. Avrupa yakasının tek yetkili servisiyim. Türkiye'de yetkili satıcı olarak ben varım. Bir de fabrikanın kendisi var.

Fabrika ile de iletişimimiz çok iyi. Toplantılarda olumlu, olumsuz ve dikkat edilmesi gereken şeyleri rapor ediyoruz. Onlarda gerekeni yapıp arkamızda duruyorlar. Bir arabada herhangi bir sıkıntı olduğu zaman duyarsız kalmayıp hemen gerekli adımları atıyorlar. Bu sayede de hizmet kalitemiz daha da artıyor.

Bu günlerde ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Hem ihalenin etkisiyle hem de yurtdışı siparişleri yoğunluğu arttırıyor. Ama herhangi bir sıkıntı yaşamadan süreci yönetiyoruz.

Servisimiz Pazar günü de açık

50'nin üzerinde personelimiz var. Kaporta, boyama, mekanik, cam, yağlama, pres ve motor bölümlerimizin hepsi mevcut. Servislerimiz gece 12'ye kadar açık.

Esnafın büyük çoğunluğu beni tanır. Karakter olarak da yumuşak bir insanım. Benim karşıma oturup da anlaşamadan kalkan daha olmamıştır. Mesela şoförün biri arıyor ''Kapının biri kırıldı, kaynak olacak'' diyor. Her ne şartta olursak olalım her şeyi erteleyerek işi hallediyoruz. Buradaki amaç, işi halletmektir. Para kazanmak değil. Vatandaşın işini görüp işine dönebilmesini sağlamaktır. Servislerimiz Pazar günleri de açıktır. Elimizde iş varsa, işi bitirene kadar açığız. İş yoksa da gece 11-12'ye kadar bekliyoruz. Ben de hemen hemen 12 yıldır, her Pazar günü buradayım. Gelmediğim günleri toplasan 3-5 günü geçmez.

'Yedek parça' sorun değil

Servislerimizde yedek parça sıkıntısı yoktur. Anadolu, Ergo ve Allianz sigorta şirketleri ile anlaşmalarımız var. Hasarlı bir araç servisimize geldiğinde, en kısa sürede gerekli orijinal yedek parçayı bulup kullanabiliyoruz.

İstanbul'da çalışmaya devam eden 650 civarında Güleryüz COBRA otobüs var. Bunun içinde çift katlı otobüsler, Taksim'deki turizm otobüsleri ve dokuz metrelik otobüsler bulunmaktadır.  

Güleryüz COBRA Alçak Taban Avrupa yollarında

Alçak tabanlı Güleryüz COBRA araçlarını, 2006 yılında Sofya'ya satmak üzere 80 adet ürettik. Şu an Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 80 adet Güleryüz COBRA çalışmaya devam ediyor. Mercedes'e de araç üretiyoruz. Mercedes bu araçları Avrupa'da kendi markasıyla satıyor. Görüldüğü üzere alçak tabanlı otobüs üretiminde oldukça tecrübeliyiz.   

Alçak tabanda 9.15 metre ve 10.5 metrelik otobüs üretimi yapıyoruz. İETT genel müdürü fabrikamıza yaptığı ziyarette, araçları inceledi ve çok beğendi. Hatta belde belediyelerine ''9 metrelik küçük araç tarifini değiştirin de bu araçları kullanalım'' diye talimat verdi. 10.5 metrelik araçları, şu anda Romanya'ya satıyoruz.

İşimizi severek yapıyoruz

Güleryüz COBRA olarak bu sektörde çalışmaktan zevk alıyor ve işimizi seviyoruz. Zaten bu iş, sevmeden yapılabilecek bir şey değil. Ailemle bir yere gitsem de, ''Aracımızda bir sıkıntı var'' diye gelen bir telefonla hemen harekete geçerek, sorunları çözmeye çalışıyorum. Çünkü önemli olan esnafın işinin halledilmesidir. Biz de bunu yapabilmek için özveri ile çalışıyoruz.

Güleryüz Cobra Çok Yolcu Alıyor

Güleryüz COBRA'ya güven duyuyoruz. Sektörü bilen biri olarak bunu rahatça söyleyebilirim. Aracın sürüş keyfi de çok yüksek. Ben iddia ediyorum ki, alçak tabanlı bu aracımız basamaklı kadar yolcu almaktadır. Fabrika yöneticileri sektörü çok iyi tanıdığından, mühendisleri doğru yönlendirip esnafın arzu ettiği biçimde otobüs ürettiriyor. Ben de zaman zaman ''şuraya bir koltuk daha yerleştirilebilir'' gibi önerilerde bulunuyorum. Eğer kurtarıyorsa bu bir avantajdır. Güleryüz COBRA bu tavsiyeleri dikkate alıyor ve ortaya hoş bir otobüs çıkıyor.

Markalar etik davranmalı

Bizim markamız hakkında kimi olumsuz söylemler ifade ediliyor. Biz kendi aracımızın meziyetlerini anlatıyoruz. Diğer araçları kötüleme gayretine girmiyoruz. Diğer otobüs yetkililerin de daha etik davranmasını bekliyoruz. Sonuçta markalar farklı olsa da kalite hepsinde yüksek. Kötü araç yok. Burada herkes kendi hizmetini sunmalı ve müşterilerin tercihine saygı duymalıdır. Başka markaları kötülemek şık olmuyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otobüste Pazar Lideri BMCÖnceki Haber

Otobüste Pazar Lideri BMC

TOFED Başkanı Rüştü Terzi: ''Halkımızı otobüsle hacca götürmeyi arzuluyoruz''Sonraki Haber

TOFED Başkanı Rüştü Terzi: ''Halkımızı o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar