İstanbul
DOLAR32.2932
EURO34.8278
ALTIN2413.3

Eskişehir Halk Otobüsçüleri "Tahsis"lendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskişehir Halk Otobüsçüleri "Tahsis"lendi
Abone ol
Eskişehir Özel Halk Otobüsleri Türkiye'de Bir İlki Başardı. Ukome'nin Kararıyla...

Eskişehir Özel Halk Otobüsleri Türkiye'de Bir İlki Başardı. Ukome'nin Kararıyla Artık Özel Halk Otobüslerinde "H" Tahsisli Plaka Dönemi Başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüslerinde "tahsisli plaka" dönemini başlattı. Büyükşehir sınırları içerisindeki halk otobüsleri bundan böyle "H" tahsisli plaka taşıyacaklar. Yeni uygulamayla Eskişehirli özel halk otobüsçüleri resmi bir statüye kavuşmuş oldular. "H" tahsisli plaka uygulamasıyla araç alım ve satımlarında yaşanan sorunların sona ermesi bekleniyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aldığı kararda; "Özel Halk Otobüslerinin satışı, devri ve yenilenmesi arttıkça plakalar sürekli değişecek ve problemler artacaktır. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi denetiminde "Otobüsle Toplu Taşımacılık Esaslarına Dair Yönetmeliğe" göre çalışan özel halk otobüslerine "H" tahsisli plakaların kullanılmasına oy birliği ile karar verilmiştir, denilerek yeni dönemi başlatmış oldu.

UKOME karırında, "Özel Halk otobüsleri plakalarının bu şekilde özelleştirilmesi "Otobüsle Toplu Taşımacılık Esaslarına Dair yönetmeliğin" 25. maddesinin "c" bendine göre; "İlk defa tescil yapılan her araca bir tescil plaka numarası tahsis edilir. Satış veya devir işlemlerinde daha önce düzenlenerek bir önceki araç sahibine verilmiş olan motorlu araç trafik belgesi ile tescil plakaları yeni sahibine devredilir. Yerleşim yeri adresi dışındaki başka bir trafik tescil kuruluşunda kayıtlı araçları satın veya devir alanlar ile yerleşim yeri adresi değişenlerin araçlarına yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunun plakasını alabilmeleri isteklerine bağlıdır"  denilerek uygulamaya konuldu.

Daha önce de birçok başarılı çalışmaya imza atarak adından söz ettiren Eskişehir Halk Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Beştaş ""Taksilerin T'si minibüslerin M'si gibi bizde H plaka aldık. Yani halk otobüslerine tahsis edilen özel plakalara kavuştuk. Resmi araçların plakası gibi olacak. Şimdilik sadece halk otobüslerinin kullanacağı 200 adet H plaka yapılıyor." dedi.

Bütün Türkiye'deki halk otobüsçülerine örnek olacak çalışmayı hayata geçiren Ramazan Beştaş, Oda olarak Büyükşehir belediyesi ile sıkı diyalog ve iyi niyet çerçevesinde çalışmaları sonucunda kararı çıkartmayı başardıklarının altını çizdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İett Sessiz, Biz Sesli YönetiyoruzÖnceki Haber

İett Sessiz, Biz Sesli Yönetiyoruz

Hedef 2023'te Tüm DünyaSonraki Haber

Hedef 2023'te Tüm Dünya

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar