İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

CEM GÜNEŞ: BİRLİKTEN MÜJDELER DOĞDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CEM GÜNEŞ: BİRLİKTEN MÜJDELER DOĞDU
Abone ol
“Büyük Yenikapı İftarı” halk otobüs camiası için bir milat oldu. Birlik ve beraberliği sağladığımızda ne gibi başarılara ulaşabileceğimizi gördük. Yıllardır talebimiz olan KDV indirimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesi olarak artık hayat buldu. Bu kazanımı sağlayan tüm sektör paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarım. Özellikle bu konuda uzunca bir zamandır bizlere zaman ayıran başta Maliye Bakanı Naci Ağbal’a ve tüm hükümet yetkililerine esnafımız adına teşekkür ederim.

2018 yılı halk otobüs camiası için yoğun bir seçim süreci oldu. şirket seçimleri dışında İstanbul Esnaf Odası’nda da önemli bir seçimi geride bıraktık. Yeni başkanımız Göksel Ovacık önemli bir esnaf çoğunluğu ile bu göreve layık görüldü. Tabi ki oda seçimimiz sonrası bir süre seçimin rüzgarları devam etti. Fakat herkes esnafın takdirine saygı duymalı ve seçilen yönetime destek olmayı bir görev bilmelidir. İstanbul’da ki tüm şirketler de İstanbul Halk Otobüsleri Esnaf Odasına ve onun değerli başkanı Göksel Ovacık ile yönetimine sahip çıkmalıdır.

Esnaf Odası başkanımız Göksel Ovacık’ın seçilir seçilmez zaman kaybetmeksizin yoğun bir çalışmaya girmesi gerçekten tebrik edilmelidir. İstanbul dışında ki tüm halk otobüs odalarına ulaşarak önemli bir koordinasyon görevi üstlenmiştir. Özlenen o birlikteliği kısa zamanda sağlamış ve yapılan toplantılar ile 24 Haziran öncesi esnafa kazanımlar sunulmaya çalışılmıştır. Bu süreçte Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkları ile önemli kritik görüşmeler sağlanmış TŞÖF’ün de gayretleri ile bugünlere gelinmiştir. Esnaf Odamızın bu gayretlerini yakından izlemek bizleri de mutlu etti.

Sektör birlikteliğimiz daha da güçlenmelidir. Kurumlarımız birbirine daha yakın olmalı ve birlikte mücadele etmelidir. Ayrılıklar yapılacak işlerin yavaşlamasından başka bir şey sunmaz. Esnafımız için birlik içerisinde daha da aktif mücadele etmeliyiz.

“Büyük İstanbul İftarı” Esnafa Umut Oldu

Cumhurbaşkanımızın katılımı ile düzenlediğimiz ve tüm illerin iştirak ettiği halk otobüs iftarı büyük bir coşkuya sahne oldu. Tarihinde ilk kez böylesi büyük bir iftara imza atan sektörümüz sofrasında Cumhurbaşkanı ağırlama şerefi de kazanmıştır. Cumhurbaşkanımız iftarımıza gerçekten sorunlarımıza hakim bir şekilde katıldı. Bunu da şirketlerimiz ve odamızın aylardır verdiği uğraşlara borçluyuz. Özellikle Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler ve Bakanımız Naci Ağbal’a sunulan teklifler sayesinde Yenikapı’da önemli müjdelere esnafımız şahit oldu.

Tabi ki sektörümüzün daha çok sorunu var. Lakin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sektöre sunduğu kazanımlar gelecekte mücadelemizde kolaylıklar sağlayacaktır.

KDV Sorunu Artık Çözüldü

2014 yılında Haliç Kongre Merkezi’nde ki toplantıda KDV sözü almıştık. Geçen süreç içerisinde tüm şirket, oda ve dernek başkanları bunu hayata geçmesi için büyük çaba sarf etti. Yapılan çalışmalar neticesinde %18 olan KDV tutarımız hasılat üzerinde %1,5 olarak düzenlenecek. Sektörümüz adına önemli bir kazanım oldu. Esnafımız birçok yükten de bu sayede kurtuldu. Şuan ki amacımız da gelir vergisi konusunda da benzer bir çalışma yapmak. Bu konuya da Cumhurbaşkanımız olumlu baktı.

Özellikle bu uygulamanın Türkiye genelinde bir kazanım olduğu göz önüne alındığında çok büyük bir başarı olduğu ortaya çıkacaktır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2015 yılından bu yana esnafa 1000 TL olarak ödediği bir destek mevcut. Geçen yıllar içerisinde yakıta gelen zamlar ve enflasyon oranları düşünüldüğünde bu rakamda da bir iyileştirme yapılması gerektiği ortaya çıkmıştı. Lakin bizler halk otobüsçüler olarak bu ödemenin tıklama başı belirli bir fiyatla sağlanmasını istemekteydik. Şuan için bu hayata geçmedi. Fakat bu rakama %33 oranında zam yapılarak 1330 TL’ye çıkarıldı. Rakam olarak bakınca az gibi görünse de Türkiye geneli olarak düşünüldüğünde %33 zam büyük bir rakam olarak görülür.

Daha Güçlü Olmak İçin

Tabi ki hedefimiz ücretsizler konusunda daha iyi şartları kazanmak olacaktır. Bu amaçla da birlikte mücadele etmeye devam etmeliyiz. Yenikapı’da oluşan o bağlılığı kaybetmeden daha da büyüyerek şirketlerimize, odalarımıza ve tüm kurumlarımıza sahip çıkarak mücadelemizi sürdürmeliyiz. Esnafın menfaatleri doğrultusunda bir ve tek olarak aynı yolda mücadeleye devam etmeliyiz. Bu yolda esnafımızda yönetimlerine sahip çıkmalı ve desteğini esirgememelidir. Kaybetmek kolay, kazanmak ise zor. Sektör olarak çok kayıplar verdik. Fakat sabır ve mücadele ile hepsini aşarız.

Yaklaşan Ramazan Bayramı vesilesi ile tüm sektörümüzün bayramını kutlarım. Gelecekte daha güzel kazanımlar ile sektör olarak büyümemizi umut ediyorum. Yaklaşan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimimizin ülkemiz ve sektörümüze hayırlar getirmesini temenni ederim.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AVL TÜRKİYE BİR YILDA %74 BÜYÜDÜÖnceki Haber

AVL TÜRKİYE BİR YILDA %74 BÜYÜDÜ

BAŞKAN ŞAHİN: ULAŞIM ARAÇLARINI AKILLANDIRMAK GEREKİYORSonraki Haber

BAŞKAN ŞAHİN: ULAŞIM ARAÇLARINI AKILLAND...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar