İstanbul
DOLAR32.5541
EURO34.806
ALTIN2404.0

Birlik ve Beraberlik İçinde Güzel Günlere Doğru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Birlik ve Beraberlik İçinde Güzel Günlere Doğru
Abone ol
Halk Ulaşım Denetim Kurulu Başkanı Naci Yağız: Eşitlik, hak, adalet,...

Halk Ulaşım Denetim Kurulu Başkanı Naci Yağız: Eşitlik, hak, adalet, birlik ve beraberlik istiyoruz. Neticede vatandaşa hizmet ediyoruz hepimiz. Yani bizim amacımız, hedefimiz bu olmalı. Özellikle biz idareceler bunu istemeliyiz.

Naci Yağız kimdir?

Ben İstanbul Halk Ulaşım Denetim Kurulu Başkanı Naci Yağız. Sivas 1960 doğumluyum. 21 yıldır toplu taşımacılık yapmaktayım. 15 yıldır da bu kurumda idarecilik yapıyorum. Bu göreve seçildim. Gönül verdiğim sevdiğim işi yapıyorum. Halka hizmet için buradayız.

Kardeşlerimle birlikte 5 tane aracımız var. Herhangi bir başka yatırımımız bulunmamaktadır. Sadece bu işle uğraşmaktayız.

Haksız cezalarla karşılaşıyoruz

 Tabi sıkıntılarımız oluyor zaman zaman. Bizim üstümüz İETT. Yani İETT'ye bağlı çalışıyoruz. İşte bu bağlamda sıkıntılarımız, şikayetimiz bulunmakta. Mesela araçlar arısında ki 5 dakikalık mesafe olayı var. Bu konuda çok büyük problemler yaşıyoruz. Araçlarımıza konulan GPRS takip sistemiyle bu konuyu bir nebze de olsa çözmüş bulunmaktayız. İnanıyorum ki; sistem tam anlamıyla yerleştiğinde sorun tamamen ortadan kalkacak. Sistem sayesinde artık bende İETT otobüsüyle benim otobüsüm arasında kaç dakika olduğunu görebileceğim. İETT zaten bunu görebiliyor, sistem onlarda da var. Zaman geçtikçe şeffaflık sağlanacak. Biz de bunu istiyoruz zaten. Ne bizim hakkımız yensin, ne de biz kimsenin hakkını yiyelim.

Eşitlik, hak, adalet, birlik ve beraberlik istiyoruz. Neticede vatandaşa hizmet ediyoruz hepimiz. Yani bizim amacımız hedefimiz bu olmalı. Özellikle biz idareceler bunu istemeliyiz.

 Yeni binamızın esnafımıza hayırlı olmasını dilerim

Yeni bir yer aldık. Geç kaldık bu yeri almakta ancak Allah bugüne kısmet etmiş. Esnafımıza hayırlı olmasını dilerim yeni yerimizin.

Tüm samimiyetimle şunu söylemek istiyorum: Eğer yönetim olarak bu işi yapacak bizden daha iyi kişiler olursa biz seve seve bu işi bırakıp gideriz. Her şeyden önce ben bu işte başarıyı sağlamak zorundayım çünkü kendi araçlarım var. Ben zarar edersem esnafım da zarar eder. İnsanlarda, arkadaşlar ne kadar başarılı sorusu kafalarda oluşursa benim canım çok yanar.

Ben esnafım için buradayım

Öncelikle ben esnafımın sağlığı, sıhhati, rahat bir kazanç sağlaması için çalışıyorum. Benim önceliğim bu. Zaten görüştüğüm personelimden ben durumun nasıl olduğunu anlıyorum. Biz elimizden gelen var gücümüzle çalışmaya gayret ediyoruz. Her şeyden önce birlik ve beraberliği sağlamaya çalışıyoruz. Yarınlardan umutluyum. Burada kader birliği yaptığımız 12 arkadaşımla omuz omuza verip; daha iyisini nasıl yaparız diye düşünüyoruz.

İETT artık bizi dikkate alıyor

Zaman zaman İETT'yle ortak gibi hareket ediyoruz. Önceden özel halk otobüsleri olarak sözümüz dinlenmezdi, küçümsenirdik ve arka planda kalırdık. Ancak şimdi bu sorunu çözmüş bulunmaktayız. Ayakta, dimdik duruyoruz. Geniş ve genç bir filomuz var. İETT bazen bizi dikkate alır bazen de görmezden gelirdi. Ancak bu konuyu aşmış durumdayız. Artık bizim de sözümüz geçiyor diyebilirim. Ama konjenktör, İstanbul'un yapısı o kadar hızlı gelişiyor ki bizim buna paralel büyümemiz çok kolay olmuyor. Esnafımız maddi manevi sıkıntıya düşüyor. Malum araç filomuz çok geniş ve bunları finans etmek çok zor. Zaman zaman idare zorlaşıyor. Ama inanıyorum ki bu sıkıntıları hızlı bir şekilde aşacağız. Önümüz çok açık. Güzel günler bizi bekliyor.

1930'lardan beri İstanbul'da taşımacılık İETT'nin elinde. 1970'lerden sonra özel halk otobüsleri de bu sisteme yardımcı unsur adıyla dahil oldu. Çalışır, çalıştırır, işletir kavramıyla farklı yerlere geldik. Statümüz iyileşti.

Toplu taşımada kısa vadeli düşünülmemeli

İstanbul'da toplu taşıma konusunda kısa vadeli düşünülmemeli. Yapılan hataların sebebi hep kısa vadeli düşünmek; uzun vadeli planlar yapmamaktan kaynaklandı. Hedefi uzun tutacaksın ki kalıcı olacaksın. Daha iyiye ancak böyle ulaşabiliriz. Günü kurtarmaya oynamayacaksın. Uzun ve kalıcı düşüneceksin. Belediye bir süre önce 10 yıllığına 172 hattın ihalesin yaptı. Ancak bunun kısa vadeli yapılmış bir plan olduğunu düşünüyorum ve yanlış buluyorum. Ben yıllardır bu işin içindeyim. Çok tecrübe yaşadım bu meslekte ve biliyorum ki bu zaman dilimi kısa.

Esnafımız bizi desteklemeye devam etsin

Esnafımızı seviyoruz. Onlar bizim için çok önemli. Onlardan isteğim şudur; bizi hiçbir ideoloji gözetmeden desteklesinler. Onlara güzel günler vaat ediyor, olumlu işler yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Örneği de şu ki; bu yeri onlar için tahsis ettik.

Tabiî ki düşünceler farklı olabilir. Bunu da saygıyla karşılarız. Ama şuna inanıyorum; onlar bizim yanımızda. Birlik, beraberlik içinde huzurlu bir şekilde bu işi yürütüyoruz. Onları seviyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sümer Yığcı: Önceliğimiz Kâr Değil Kaliteli HizmetÖnceki Haber

Sümer Yığcı: Önceliğimiz Kâr Değil Kalit...

Zoru BaşardıkSonraki Haber

Zoru Başardık

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar