darussafaka
İstanbul
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Bartın’da Bir İlk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bartın’da Bir İlk
Abone ol
Bartın Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Güzoğlu: ''Bartın'da elektronik...

 

Bartın Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Güzoğlu: ''Bartın'da elektronik kart sistemi hayata geçiyor''

Bartın Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Güzoğlu, 28 araçlık filolarını engellilere uyumlu hale getirmenin çabasında olduklarını belirterek yıl başından sonra Bartın'da ilk defa uygulanacak elektronik bilet sistemini hayata geçireceklerini müjdeledi.  Güzoğlu, ''Bartınlılar 2011'in ilk çeyreğinde akıllı bilet sistemi ile tanışmış olacak.''dedi.

Bartın'da 28 tane şehir içi özel halk otobüsü ve İnkumu Beldesinde de 18 adet aracın hizmet verdiğini söyleyen Bartın Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi başkanı Mustafa Güzoğlu; 28 aracın 14 tanesi yeni nesil engelli rampasına sahip olduğunu ve diğer 14 aracın 2005 ve üzeri modelde olduğundan araçların oldukça genç ve toplumsal ihtiyaçları karşılayabilecek yeterlilikte olduğunu söyledi.

 

Zam yapmak kaçınılmazdır!  

Ülkemizin sınırlı olan şartlarında bu sektörü el birliği ile geliştirdiklerini ve çok genç bir taşıma filosu kurduklarını dile getiren Güzoğlu, halkın da filomuzun genç ve dinamik halini gördüğünü ve çok olumlu tepki verdiği ifade etti. ''Bartın halkı her şeyin en iyisine layıktır. Biz de Bartın halkına en iyi hizmeti sağlayabilmek için durmaksızın çalışıyoruz'' diyen Güzoğlu, hala geçen senenin fiyatları ile taşıma yapıldığını kaydederek artan maliyetlerin yeni bir zammı zorunlu kıldığını belirtti.

Mevcut fiyatları yeterli bulmadığını ifade eden Güzoğlu, ''Biz devletimizden deniz taşımacılığına tanıdığı ÖTV indirimini halk otobüsçüleri için de uygulamasını bekliyoruz ve talep ediyoruz. Ücretlere artış talebimiz de olacak. En son bir yıl önce zam yapılmıştı. Geçen bu süre içerisinde maliyetlerimiz sürekli arttığı için önümüzdeki dönemde zam yapılması kaçınılmaz olacaktır.'' dedi.

TÖHOB daha sıkı çalışmalı

TÖHOB'un toplantılarını takip ettiklerini belirten Güzoğlu, TÖHOB'un çalışmaları ile camiayı üst makamlarda temsil etmeye çalıştığını ve esnafın hakkını savunan bir kuruluş olduğunu söyledi.  

Halk otobüsçülerinin tanımla ilgili sorunlarını çözmek için TÖHOB'un daha çok çalışması gerektiğini hatırlatan Güzoğlu, hükümetin de esnafın sesine kulak vermesini istediklerini belirterek ''Bugün Türkiye'de at arabasının tanımı var, özel halk otobüsünün yok. Bu konuda hükümetten adım atmasını bekliyoruz.''dedi.

TÖHOB'a Anadolu'da herkesin destek vermediğini, ancak bölünmenin bir fayda getirmeyeceğini söyleyen Güzoğlu, tek çatı altında toplanmanın daha verimli olacağını belirterek  TÖHOB'un Ankara'ya taşınmasına da olumlu yaklaştığını ifade etti.

''Ankara başkent olması sebebiyle siyasilerle iletişimin daha rahat kurulabileceği bir yerdir'' diyen Güzoğlu, bu yüzden Ankara'nın daha uygun bir lokasyon olacağını vurguladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana’da Kitap Fuarı BaşlıyorÖnceki Haber

Adana’da Kitap Fuarı Başlıyor

Lider Demirbaş 2010 Yılını DeğerlendirdiSonraki Haber

Lider Demirbaş 2010 Yılını Değerlendirdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar