darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6

ANADOLU ISUZU’NUN YENİ OTOBÜSÜ NOVOCITI LIFE TÜRKİYE YOLLARINA ÇIKIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ANADOLU ISUZU’NUN YENİ OTOBÜSÜ NOVOCITI LIFE TÜRKİYE YOLLARINA ÇIKIYOR
Abone ol
Anadolu Grubu bünyesinde ki en değerli firmalardan ihracat lideri Anadolu Isuzu’nun Otobüs Satış Direktörü Tunç Karabulut ile firmanın yeni üyesi NOVOCITI LIFE hakkında konuştuk. Karabulut “Moğolistan’dan, Fildişi Sahilleri’ne kadar onlarca ülkeye ihracat gerçekleştiren Anadolu Isuzu’nun yeni üyesi NOVOCITI LIFE Mart’ta Türkiye yollarında olacak” dedi.

2017 yılı Anadolu Isuzu adına nasıl geçti?

Zorlu geçen bir yılı geride bıraktık. Anadolu Isuzu olarak, hem yurt dışında hem de yurt içinde tüm ürünlerimizle sektörümüzde önemli bir rol edindik. Özellikle küçük otobüs segmentinde 2016 yılı rakamlarını 2017 yılında da yakaladık. Yurt içinde araçlarımıza özellikle belediyelerin, kooperatiflerin yoğun ilgisi oldu. Birçok ilde toplu araç teslimatları gerçekleştirdik. 2017’nin son yüksek adetli araç teslimatını Anadolu Isuzu olarak Şanlıurfa’da gerçekleştirdik. Tüm yıla baktığımızda iç pazarda midibüs ve otobüs satışlarımız toplam 782 adet olarak gerçekleşti.

Türkiye pazarı olarak baktığımızda 2016 yılına göre 2017’de %20 civarlarında bir büyüme gerçekleşti. Şirket olarak baktığımızda da 2016 yılına göre hem ihracatta hem de yurtiçi pazarda 2016 satışlarının üzerindeyiz. 2016 yılı gerçekten sektör adına kötü bir yıldı. Daralan iç pazara karşılık ihracatın desteği üretimin artmasını ve sürdürülebilir olmasını sağlamıştı.

İç pazarda ki ani dalgalanmalar şirketleri sıkıntıya sokar. İhracatta sürekliliği sağlayan şirketler, iç pazarda ki dalgalanmalarda batmadan yürüyor. İhracatın sürekliliğini sağlamak, hikayeyi başa biraz daha başa sarıp temellerin atıldığı dönemlerden bugünlere gelen bir şey. Anadolu Isuzu’nın başarı hikayesi de budur. 1994’te başlayan ihracat 23 yıl içerisinde 50’den fazla ülkeye ulaşma imkanı sunmuştur. Moğolistan’dan, Fildişi Sahilleri’ne kadar ulaşan bir Anadolu Isuzu hikayesiyle bugün beraberiz.

 

Isuzu’yu tercih eden iller değişimde yine Isuzu’yu seçme sebebi nedir?

  • Hem Geçmişte Ki Birikim Hem De O Birikimin Sahaya Yansımasıyla Başarı Geliyor

Bu onur topyekun bir başarının eseridir. Tek başına servis, ürün, hizmet diyemeyiz. Öncelikle kuruma olan inançla başlıyor. Anadolu Isuzu ismine, Anadolu Gurubu’na inanma ile başlıyor. Firmaların mazide ki başarılarına öncelikle bakılıyor. Sonrasında geliştirdiği ürünlere ve ürünlerin ihtiyaca cevap verip veremediğine bakılıyor. Kullanıcının bütçesine uygunluğuna bakılıyor. İşletme maliyetlerine bakılıyor. Sonrasında ise yedek parça tedariki ve servis hizmetleri dikkat çekiyor. Bu noktada bayi, servis ve fabrikadan aldığı hizmetler öne çıkıyor. Ürün değişiminde önceki üründe yaşadığı bu memnuniyetler o markayı bir adım öne çekiyor.

Anadolu Isuzu bu sektörde hizmete başladığı günden bu yana bu süreçlere önem vermiştir. Bu süreçte başarılı olduk ki arka arkaya yapılan değişimlerde yine ilk tercih olduk. 35 yılda önemli bir üretim adetine ulaştık. Bunun önemli bölümünü ihraç ettik. Anadolu Isuzu imzalı otobüsler bugün sadece Türkiye yollarında değil, Dünya’nın çeşitli coğrafyalarında farklı iklim koşullarında çalışıyor. Bütün bu geri bildirimler ARGE merkezimizde yeni bir ürün gelişimi aşamasında değerlendiriliyor. Bu sayede geçmişte yaşanılan geri bildirimleri ürünlerimize yansıtarak müşterinin beğenisine bir adım daha yaklaşıyoruz.

 

Anadolu Isuzu minibüs üretimi düşünüyor mu?

  • Gelecekte Neden Olmasın

İçinde bulunduğumuz yolcu taşımacılığı sektörünü yakından takip ediyor. Hangi segmentlerde büyüme veya küçülme olduğunu inceliyoruz. 6 metre dediğimiz minibüs segmenti de izlediğimiz bir alan. Şuan o segmente yönelik bir çalışmamız var diyemem ama takip ediyoruz. Farklı bir tasarım ve farklı bir alt yapısı olan bir ürün. Bugünkü üretimimizden yola çıkarsak biz daha büyüyerek ilerlerken daha küçülterek ilerleme de bir opsiyon. Gelecekte elektrikli  araçlarda daha farklı çözümlerle bu segmentinde bizim merceğimizde olması son derece doğal.

Artık küçük sınıflarda daha farklı çözümler ortaya konuluyor. Elektrikli araçlar gibi yada daha farklı otonom araçlar bile var. Tabi bu biraz uzun vadeli bir şey ama tüm yolcu ulaşımı dediğimiz segment bizim izlediğimiz bir alan. Yakın vadece sorarsanız böyle bir ürünümüz yok.

 

NOVOCITI LIFE hakkında bilgi verebilir misiniz?

  • Novociti Life Yollara Çıkmadan Tasarım Ödülü Aldı

İlk olarak Kortrijk’te düzenlenen Busworld 2017 Fuarı’nda sergilediğimiz Isuzu Novociti Life, şehiriçi taşımacılığa yepyeni bir boyut kazandıracak. Alçak tabanlı bir midibüs olarak tasarlanan Novociti Life, bu sayede sosyal hayata her geçen gün daha fazla dahil olan engelli ve yaşlı nüfusun toplu ulaşım araçlarına erişimini kolaylaştıracak ve kent yaşamına adaptasyonlarını destekleyecek. Yapılan değişiklikler ile yeni aracımzda ses izolasyonu sağlanırken bu da yolculara daha sessiz bir ortamda daha konforlu yolculuk yapma imkânı tanıyacak. Yeni Isuzu Novociti Life, toplu ulaşımda alçak tabanlı çözüm arayan belediyelerin, özel halk otobüsü taşımacılarının beklentilerine cevap sunan, gerek kullanım kolaylığı gerekse de düşük yakıt tüketimi ve işletme maliyetleri ile çözüm ortağı olan yeni bir ürünümüz olacak.

Novociti Life geçen yıl portatif aşamalarından çıkardığımız ve testlerine başladığımız, pilot üretime geçen bir ürünümüz. Geçmişte Urban’la başlayan sonrasında Novo ile devam eden aracımızın yeni versiyonuna da Novociti Life adını verdik. Novociti üretime devam edecek 7,5 metre sınıfında satışları sürdürülecek. Halk otobüs pazarından Anadolu Isuzu bu ürünü ile beraber halk otobüsü pazarında 12, 9, 8 ve 7 metre sınıfında satış imkanı kazanmış oldu.

Isuzu Novociti Life, henüz üretime geçmeden ilk ödülünü de aldı. Turquality kapsamında 6.sı düzenlenen Design Turkey’de Ulaşım Araçları ve Aksesuarları kategorisinde “İyi Tasarım” ödülüyle tüm şehirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir tasarıma ve işlevselliğe sahip olduğunu kanıtladı. Aracın tüm tasarımı engelli bireylerin ve yaşlıların sosyal hayatın içinde daha fazla yer almaları için Anadolu Isuzu’nun Ar-Ge merkezinde, Türk tasarım ekibi tarafından alçak tabanlı olarak tasarlandı. Bu aracımıza çok güveniyoruz. Mart ayından itibaren Türkiye yollarında görebileceğiz ve ilerleyen süreçte ihracat pazarlarına sunacağız.

 

Yakın zaman içerisinde gerçekleşecek toplu teslimatlarınız var mı?

Yakın zaman önce Bodrum ve Şanlıurfa’da yüksek adetli araç teslimatımız oldu. Bodrum’da üç önemli Minibüs ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine toplam 50 adet Isuzu Novociti midibüs teslim ettik. Şanlıurfa Siverek’te ise Siverek 35 nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifine 51 adet Novociti teslim ettik. 2017 yılında 7m halk otobüsünde Isuzu Novociti ile en çok tercih edilen marka olduk. 2018’de bunun yanına Novociti Life’ı da ekleyerek bu segmentteki liderliğimizi sürdüreceğiz.

 

2018 yılı öngörüleriniz nedir?

İç pazarda 2017 yılının paralelinde veya biraz daha iyi gerçekleşecek bir pazar öngörümüz var. Turizm’de büyüme ve toplu ulaşımda hem yerel yönetimlerin hem de özel halk otobüsçülerinin yenileme ve değişim talepleri pazarı olumlu yönde geliştirebilir. Aynı zamanda 2019 Mart ayı seçimleri nedeniyle belediyelerin otobüs yenileme ihaleleri olması da muhtemel. Bu yüzden bizleri hareketli bir yılın beklediğini düşünüyoruz.

 

  • Ürünlerimizde Esnafın Menfaatlerini Üstün Tutuyoruz

Esnaf iyi olursa biz de iyi oluruz. Esnafın zarar etmesi, bu işten zevk almadan çalışması bizi de aynı derecede mutsuz ediyor. Bizler de esnafın feryadını duyuyor ve okuyoruz. Bu sebepler ürünlerimizi onların ihtiyaçlarına uygun şekillendiriyoruz. Esnafa ek işletme maliyetlerinden tasarruf sağlamaya çalışıyoruz. Daha düşük yakıt tüketimi sunmaya, yedek parçasından servisine kadar hızlı çözümler sunmaya gayret gösteriyoruz. Bizlerin esnaf adına elimizden gelen destek bu ve bu desteği yıllardır en iyi şekilde sunuyoruz.

Esnafın işletme giderleri bazında Anadolu Isuzu olarak en ekonomik ürünleri sunuyoruz. Bayilerimiz, servislerimiz ve fabrikamız bu konuda esnafın hep yanında duruyor. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PIRELLI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE DÜNYA LİDERİ OLDUÖnceki Haber

PIRELLI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE DÜNYA LİDERİ...

AKIA 3. FABRİKASINI TACİKİSTAN’A KURUYORSonraki Haber

AKIA 3. FABRİKASINI TACİKİSTAN’A KURUYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar