İstanbul
DOLAR32.5357
EURO34.8246
ALTIN2430.4

Ödeme Düzensizliği Servisleri De Zorluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ödeme Düzensizliği Servisleri De Zorluyor
Abone ol
Geçmişte sadece akaryakıt giderinden yakınırken, esnaf artık tüm maliyetlerin hesabını yapar oldu. Kazancın düşük, maliyetin yüksek olduğu bir sektör haline gelen halk otobüsçülüğü düzensiz ödemelerle de zor günler yaşıyor. Esnafın gönül rahatlığı ile arabasına bakamadığını dile getiren Anadolu Isuzu Uygun Oto Yetkili Servisi’nden İsmet Ekinci “artık her şey pahalı ve esnafın alım gücü yetersiz kalıyor. Bizler de bu durumdan muztaribiz, yaptığımız işin ücretini alamıyoruz” dedi.

Yıllardır bu sektörde ustalık yapmaktayım. Tamire genel araçların yaş ortalaması 5-6 olurdu. Düzenli bir değişim yaşanırdı araçlarda. Öyle çok eski araç göremezdiniz, çok nadirdi. Ancak şuan belki otobüslerin %60’ı 12-13 yaşında. Şuanda dahi dükkanımıza tamire gelen 5 otobüsün 3’ü 2012 model otobüs.

Bu araçlar ile çalışılacaksa, çok iyi bakımı yapılmalı. İyi bakım da yüksek fatura demek. Fakat görüyoruz ki halk otobüs esnafının gelirleri de sıkıntılı. Geçmişte sadece mazot parası gider görülürdü. Ancak maliyet artışları ile artık bir yağ bakımı bile esnafı kara kara düşündürür oldu. Bu durumdan bizde şikayetçiyiz.

Güvenli Ulaşım İçin Hakkını Almalı Otobüsçü

Otobüs esnafı gelirlerinin düşüşü ile aracın yürürü hariç gerekli işlemlerini çoğu zaman öteliyor. Ötelemek zorunda zaten. Şuan bizim gördüğümüz, esnaf tasarruf ettikçe para kazanıyor. Tabi küresel bir süreç yani her şeyin fiyatı arttı. Ancak zorunlu bir kamu hizmeti olan otobüsçülük yine de desteklenerek sürdürülmeli. Bu konuda İBB’nin de katkıları tabi büyük. Ancak bakım maliyetleri çok yükseldi, bu sektörde hizmet veren biri olarak söylüyorum.

Bizde esnafın bu zor durumundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Esnaf yürürü ile ilgili bakımları aksatmasa da diğer eksikleri ötelemek durumunda kalabiliyor. Ödemelerde yaşanan sıkıntı ile servis ücretlerini öteliyor. Elimizden geldiğince esnafa destek olamaya çalışsak da biz de zorlanıyoruz. Başta ödemelerin düzenli olması ve bakım maliyetlerinin daha iyi rakamlara çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Bu sayede otobüs taşımacılığında ki kalitede daha yukarılara çıkacaktır. Biz inisiyatif göstererek esnafa destek sunuyoruz. Ancak kimi servislerin halk otobüs esnaflarına iş yapmadığını dahi duymaya başladık.

Otobüsçü Mevcut Aracına İyi Bakmalı

Halk otobüs filosu son yıllarda çok yaşlandı. Sıfır otobüs fiyatları 5 Milyon TL’ye doğru gidiyor. Kredi olanaklarının kısıtlığı ve araç fiyatlarının yüksekliği ile kısa zamanda da bir büyük değişim hayal gibi. O sebeple otobüs esnafına bakımlarını aksatmamalarını tavsiye ederim.

Servisimize gelen kimi yaşlı araçları görüyoruz, sanki yeni gibi. Çünkü arabasına gözü gibi bakmış, bakımlarını aksatmamış. Kaçınmadığı giderler büyük maliyetleri engellemiş. Özellikle araç yaşı ilerledikçe bakımın önemi daha da belirginleşiyor. Güvendikleri ustasından şaşmadan otobüslerinin gerekli bakımlarına özen göstermelerini tavsiye ederim. Biz Anadolu Isuzu’nun yetkili servisi olarak müşterilerimize daima bunu anlatmaya çalışıyoruz. Şuana kadar verdiğimiz hizmetten gelen memnuniyet ile düzenli bir müşteri portföyümüz oluştu. Her marka araç servisimize geliyor. Ancak Anadolu Isuzu markalı otobüsler şuan büyük artış gösterdi. Ayrıca halk otobüsleri dışında çeşitli kamu araçları, servis ve turizm araçlarına da hizmet veriyoruz. Kısa zamanda önemli bir yol kat ettik. Esnafın teveccühü ile bugünlere ulaştık. Otobüs esnafı ile bir aile olduk. Onların dertleri ile dertleniyor, sevinçleri ile mutlu oluyoruz. Uygun Oto olarak halk otobüs esnafının hak ettiği konuma ulaşması adına bizlerde her zaman destekçileri olacağız. Otobüsçülük gerçekten kutsal bir meslek, bu şehirler onlar sayesinde her gün hayat buluyor. Bizler de böyle bir sektöre hizmet sunduğumuz için açıkçası kendimizi özel hissediyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
UTİKAD’ın Stajyer İstihdamı Projesi Genç Lojistikçileri Sektöre HazırlıyorÖnceki Haber

UTİKAD’ın Stajyer İstihdamı Projesi Genç...

Citroën’den Tarihi Satış RekoruSonraki Haber

Citroën’den Tarihi Satış Rekoru

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar