Ford İlan
İstanbul
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9

14. Aftermarket Konferansı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
14. Aftermarket Konferansı Gerçekleştirildi
Abone ol
Otomotiv endüstrisinin en büyük satış sonrası etkinliği olan Aftermarket Konferansı, bu yıl 14’üncü kez gerçekleştirildi. Sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, “Rekabet ve Dijitalleşme-2030'a Giden Yol” konusu masaya yatırıldı. Etkinliğin açılışını yapan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berke Ercan, otomotiv sektörünün belki de Ford’un T modelini üretmesinden beri en büyük dönüşüm ve devrimi yaşadığını belirtti. Elektrifikasyonun hayatımıza etkilerinin büyük olduğunu ve satış sonrası servislerde büyük değişiklikler yaşandığını vurgulayan Ercan, bu dönüşümle birlikte büyük bir eğitimli insan kaynağı ihtiyacının doğduğunu ifade etti.

OSS Derneği Başkanı Ali Özçete ise, otonom ve elektrikli araçlara geçişle beraber yedek parça sayısının azalmasının ayrı bir tehlike unsuru olduğunu belirtti. Özçete, ana sanayiye üretim yapan firmaların biraz daha aftermarket cephesine açılması gerektiğini ve bu durumun üretim kapasitesinin daralmasına neden olabileceğini söyledi.

Otomotivde İkinci Büyük Dönüşüm Yaşanıyor!

Etkinliğin açılışında konuşan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berke Ercan, aftermarketin (satış sonrası) otomotiv sektörünün çok önemli ve ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti. Elektrifikasyonun etkilerinin satış sonrası servislerde ciddi oranda yaşanacağını vurgulayan Ercan, dijital dönüşümün de aftermarket alanında büyük değişikliklere yol açtığını söyledi. Eskiden müşterilerin bir aracı görmeden, opsiyonlarına internet üzerinden karar verip satın alabildiklerini belirten Ercan, e-ticaret ve dijital dönüşümün satış sonrası hizmetlerde büyük değişiklikler yaratacağını ifade etti.

Uzak Doğulu Markalar Önemli Bir Tehdit!

OSS Derneği Başkanı Ali Özçete, otomotiv sektörünün artık ülkemizin gurur kaynağı bir sektör haline geldiğini belirtti. Son 3 ayda en çok satılan araç markalarının Uzak Doğulu markalar olduğunu ve bunun ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyleyen Özçete, Türk kalite standardında ürünlerle rekabet edebilmenin zorluklarına dikkat çekti. Özçete, ana sanayiye üretim yapan firmaların aftermarket cephesine açılması gerektiğini ve bu durumun ülkemizdeki üretim kapasitesinin daralmasına neden olabileceğini belirtti.

Çelik: “Kapasite ve Kabiliyetimiz Çok Daha Fazla”

Konferansın açılışında konuşan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Türkiye otomotiv endüstrisinin ülkemiz ihracatından yüzde 15’lik pay aldığını ve son 18 yılın 17’sinde Türkiye’nin ihracat lideri olduğunu belirtti. Çelik, otomotiv endüstrisinin teknolojik dönüşümünün tüm sektörü ve satış sonrası pazarını hızlı bir şekilde dönüştüreceğini ve bu dönüşüme bir bütün olarak hazır olunması gerektiğini vurguladı.

Dünyadaki Aftermarket Trendleri Masaya Yatırıldı!

14. Aftermarket Konferansı’nın konuşmacıları arasında MEMA Endüstri ve Araştırma Lideri Philip Atkins, Amerika’daki Aftermarket Trendleri başlıklı bir sunum yaptı. CLEPA Kıdemli Pazar Danışmanı Frank Schlehuber, Avrupa’daki Düzenlemeler & Avrupa'nın Türkiye'ye Bakışı konusunda değerlendirme yaparken, Roland Oland Berger Aftermarket Müdürü Mathieu Bernard, Asya Pazarı, Avrupa'ya Karşı Olan Tehditler konusunu ele aldı. Konferansın öğleden sonraki bölümü Nexus Türkiye Genel Müdürü Edip Erdur’un, Uluslararası Ticaret Gruplarının Büyüyen Rolü başlıklı sunumuyla başladı. Borusan Parcapazari.com Genel Müdürü Teoman Silek, Satış Sonrasında e-Ticaret konusunu, Bakırcı Grup CEO’su Mehmet Karakoç ise Servis İstasyonlarının Yeni Yaklaşımı konusunu değerlendirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Volvo, Hidrojenle Çalışan Kamyonları Piyasaya SürüyorÖnceki Haber

Volvo, Hidrojenle Çalışan Kamyonları Piy...

Akca Lojistik, Lojistikte Teknoloji ile Dönüşümün Öncüsü OluyorSonraki Haber

Akca Lojistik, Lojistikte Teknoloji ile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar