Ford İlan
İstanbul
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9

Akca Lojistik, Lojistikte Teknoloji ile Dönüşümün Öncüsü Oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akca Lojistik, Lojistikte Teknoloji ile Dönüşümün Öncüsü Oluyor
Abone ol
Akca Lojistik, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi hizmetlerini yapay zekâ destekli yazılım ve akıllı eldivenler gibi teknolojik çözümlerle destekleyerek sektörünü ileriye taşıyor. 13. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’nde konuşan Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, teknolojinin etkin kullanımının lojistik operasyonlarda hız, maliyet, güvenlik ve memnuniyet açısından önemli avantajlar sağladığını belirtti.

Gıda, perakende, kırtasiye, teknoloji ürünleri, inşaat malzemeleri ve endüstriyel alanlarda yaklaşık 20 yıldır lojistik ve tedarik zinciri yönetimi hizmetleri sunan Akca Lojistik, iş ortaklarına sunduğu yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümlerle dikkat çekiyor. Rekabette farklılaşmak ve lojistik sektörüne özel dijital çözümler üretmek amacıyla kurulan 'Akca Teknoloji', sektörün ihtiyaçlarına yönelik özel yazılımlar geliştiriyor ve uygulama hizmetleri sunuyor. Ayrıca, yerli TİM markası ile iş birliği yaparak el terminallerinin muadili olan akıllı eldivenlerin satış ve entegrasyonlarını gerçekleştiriyor.

Depolarda Aylık 300 Milyon Ürün Hareketi

Akca Lojistik olarak işlerini teknolojiyle destekleyerek sürekli geliştirdiklerini belirten Akça, "Depolarımızda bir ayda 300 milyon adet ürün hareketi oluyor ve bu ürünler 15 bin sefer ile noktalara sevk ediliyor. Bu yoğun trafikte sıfır veya minimum hatayla çalışmak adına teknolojiyi merkezimize koyuyoruz. Depo ve nakliye yönetim sistemleriyle çalışıyoruz. Kendi ekiplerimiz veya ekosistemden paydaşlarla geliştirdiğimiz bu uygulamalar, esnek ve modüler olmasıyla avantaj sağlıyor," dedi.

Farklı Sektörlere Özel Çözümler

Birçok sektöre hizmet verdiklerini belirten Akça, her sektörün özel hassasiyetleri olduğuna dikkat çekti. Örneğin, gıdada son kullanma tarihi ve ürün tazeliği önemliyken, elektronik ürünlerde seri numarası takibi kritik. Bu farklı KPI yapıları içinde, iş ortaklarına doğru çözümleri sunmanın ancak teknoloji yardımı ile mümkün olduğunu belirtti. Bu sistemlerin sadece günlük operasyonların doğru şekilde işletilmesini değil, aynı zamanda yüksek hacimde data üreterek geleceğe ışık tuttuğunu ve yapay zeka destekli tahmin mekanizmaları ile geleceğe ilişkin öngörülerin doğruluk oranını artırdığını ifade etti.

Akıllı Eldivenlerle Yüzde 30 Verimlilik

Akça, depolarında kullandıkları el terminallerinin yerine geçebilecek akıllı eldivenler hakkında bilgi verdi. Thread in Motion firması ile yapılan iş birliği sayesinde akıllı eldivenlerin kullanımına başladıklarını belirten Akça, "Bu eldivenleri kendi depo operasyonlarımızda da kullanıyoruz ve yüzde 30’a yakın bir verimlilik sağladığını tespit ettik. Kullandığımız yazılımlarla sahada kullanılan akıllı eldivenlerden veri toplayarak yapay zekâ destekli, gerçek zamanlı hedef ve verim analizi yapabiliyoruz. Eldivenler ayrıca güvenlik açısından da fayda sağlıyor; düşme veya kaza durumlarında yöneticisine alarm gönderebiliyor," dedi.

Otonom Ekipmanların Geleceği

Otonom ekipmanların lojistik operasyonlarda yaygınlaşacağını öngören Akça, "Yaklaşık 3 yılı aşkın süredir otonom ekipman teknolojileri üzerinde Ar-Ge ve uygulama süreci içindeyiz. Forklift, reachtruck, turrettruck gibi makinelerimizi insansızlaştırıp operasyonlarda sıfır hata ile çalışarak çok daha güvenli ve risksiz bir ortam oluşturmak niyetindeyiz," dedi.

Akca Lojistik, sektördeki dönüşümün öncüsü olma hedefiyle teknolojiyi merkezine koyarak lojistik operasyonlarını sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
14. Aftermarket Konferansı GerçekleştirildiÖnceki Haber

14. Aftermarket Konferansı Gerçekleştiri...

Chery’nin Yüksek Teknolojisiyle Donatılmış TIGGO 8 PROSonraki Haber

Chery’nin Yüksek Teknolojisiyle Donatılm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar