Ford İlan
İstanbul
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9

Volvo, Hidrojenle Çalışan Kamyonları Piyasaya Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Volvo, Hidrojenle Çalışan Kamyonları Piyasaya Sürüyor
Abone ol
Volvo Trucks, hidrojenle çalışan içten yanmalı motorlara sahip kamyonlar geliştiriyor. Bu yenilikçi kamyonların yol testlerine 2026 yılında başlanacak ve ticari lansmanın bu on yılın sonuna doğru gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yeşil hidrojenle çalışan bu kamyonlar, Volvo'nun net sıfır emisyon hedefine ulaşmasında önemli bir adım teşkil ediyor ve aynı zamanda müşterilerin karbon ayak izlerini azaltma hedeflerine ulaşmalarına da destek sağlıyor.

Fosil yakıtlar yerine yeşil hidrojenle çalışan kamyonlar, taşımacılık sektörünü karbondan arındırmanın etkin bir yolunu sunuyor. Hidrojenle çalışan kamyonlar, özellikle uzun mesafelerde ve sınırlı şarj altyapısının bulunduğu veya pillerin şarj edilmesi için yeterli zamanın olmadığı bölgelerde ideal olacaktır.

Volvo, 2026 yılında hidrojenle çalışan içten yanmalı motorlu kamyonların müşteri testlerine başlayacak ve bu kamyonları on yılın sonuna doğru ticari olarak satışa sunmayı planlıyor. Şu anda, laboratuvarlarda ve araçlarda testler devam ediyor. Bu hidrojenle çalışan içten yanmalı motorlu kamyonlar, Volvo'nun akülü elektrikli kamyonlar, yakıt hücreli elektrikli kamyonlar ve biyogaz ile HVO (Hidro-İşlem Görmüş Bitkisel Yağ) gibi yenilenebilir yakıtlarla çalışan kamyonlar gibi diğer alternatif çözümlerini tamamlayacak.

"Geleneksel içten yanmalı motorun korunduğu ancak hidrojenle çalıştığı bu kamyonlar, dizel kamyonlarımızla aynı performans ve güvenilirliğe sahip olacak, ancak potansiyel olarak net sıfır CO2 emisyon avantajına sahip olacaklar. Akülü elektrikli kamyonlarımız için değerli bir tamamlayıcı olacaklar," diyor Volvo Trucks Ürün Yönetimi ve Kalite Başkanı Jan Hjelmgren.

Yeşil hidrojenle çalışan içten yanmalı motorlara sahip Volvo kamyonlar, net sıfır CO2 emisyonu sağlama potansiyeline sahiptir. Ateşleme yakıtı olarak yenilenebilir HVO kullanıldığında bu kamyonlar, AB'nin yeni CO2 emisyon standartları kapsamında "Sıfır Emisyonlu Araçlar" (ZEV) olarak sınıflandırılır.

"Ağır taşımacılığı karbondan arındırmak için çeşitli teknolojilere ihtiyaç olduğu açık. Küresel bir kamyon üreticisi olarak, müşterilerimizi çeşitli karbonsuzlaştırma çözümleri sunarak desteklememiz gerekiyor. Müşteriler, nakliye görevi, mevcut altyapı ve yeşil enerji fiyatlarına göre en uygun alternatifleri seçebiliyorlar," diyor Jan Hjelmgren.

Hidrojenle çalışan içten yanmalı motorlara sahip Volvo kamyonlar, hidrojen eklenmeden önce sıkıştırma ateşlemesini sağlamak için az miktarda ateşleme yakıtının yüksek basınçla enjekte edildiği bir teknoloji olan Yüksek Basınçlı Doğrudan Enjeksiyona (HPDI) sahip olacak. Bu teknolojinin avantajları arasında daha düşük yakıt tüketimi, daha yüksek enerji verimliliği ve artan motor gücü yer alıyor.

Volvo Group, HPDI teknolojisini kullanan bir ortak girişim kurmak için Westport Fuel Systems ile bir anlaşma imzaladı. Ortak girişimin, resmi kapanışın ardından 2024'ün ikinci çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Önemli Bilgiler

  • Hidrojenle çalışan Volvo kamyonlar, nakliye türüne bağlı olarak birçok dizel kamyonla karşılaştırılabilir bir çalışma aralığına sahip olacak.
  • Hidrojen yanmasından kaynaklanan düşük CO2 emisyonları nedeniyle, bu kamyonlar AB'nin yeni CO2 emisyon standartları kapsamında "Sıfır Emisyonlu Araçlar" olarak sınıflandırılmıştır.
  • Hidrojen yanmalı motorlar ayrıca çok az miktarda nitrojen oksit ve partikül yayar.
  • Hidrojen, kamyonda elektriğin üretildiği yakıt hücreli elektrikli kamyonlara güç sağlamak için de kullanılabilir. Yakıt hücreli elektrikli kamyonlar, herhangi bir egzoz emisyonu yaymaz, sadece su buharı üretir.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Volvo Trucks’ın Yeni Aero Serisi, İlk Sürüş Denemelerinden Tam Not AldıÖnceki Haber

Volvo Trucks’ın Yeni Aero Serisi, İlk Sü...

14. Aftermarket Konferansı GerçekleştirildiSonraki Haber

14. Aftermarket Konferansı Gerçekleştiri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar