İstanbul
DOLAR32.6057
EURO34.9937
ALTIN2438.2

SORUNLARI DOĞRU ANLATMALIYIZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SORUNLARI DOĞRU ANLATMALIYIZ
Abone ol
Konumuza girmeden önce son zamanlarda ülkemizde şahadet şerbeti içen şehitlerimize de Allah’tan rahmet diler, bütün yakınlarına Mevla’m ecri celil, sabrı cemil ihsan eylesin inşallah. Bu terör vahşetinin de biran önce son bulmasını Allah’ tan temenni ederim.

Bu temennilerden sonra ekmek mücadelesi verdiğimiz toplu taşımadaki sorunlarımız her geçen gün bir önceki günü arar hale geldiğimizi belirtmek isterim. Aslına bakarsanız Türkiye genelinde ciddi bir güç olduğumuz açıkça ortada olmasına rağmen bu gücü kendi lehine kullanamayan dünyada ender bir topluluk olduğumuzu ifade etmek isterim. Yazımın başında belirttiğim gibi her gün bir önceki günü aradığımızı ekmeğimizin artık elimizden gittiğini buna rağmen hala uyuduğumuzu açıkça belirtmek isterim.

Bazı kesimler kendi ekmek mücadelelerinde ellerinden ne geliyorsa yaptıkları ve sonucunda kazananın kendileri olduğu bir ortamda bizlerin yeri toplu taşıma yapan esnafımızın üstüne ölü toprağı serpildiği gibi sessiz durmamız bizim için hayra alamet olmadığı açıkça görülmektedir. Oysa bu ölü toprağını üzerimizden atsak inanıyorum ki çok ciddi geri dönüşümler olacaktır.

Hak Aramak Dilenme İle Değil Direnme İle Kazanılır” 

Örnek verecek olursak sizin de Halk Ulaşım Dergisi olarak içinde bulunduğu Anadolu esnafı ile yapmış olduğumuz mücadele ve hak arama noktasında Ankara’daki temaslar neticesinde T.C. Başbakanı ile görüşme ve sorunların olduğu dosya verilmiş, takip edilmiş ve kanun meclisten geçmiştir.  Hakkımız olan ücretsizlerle alakalı ödenek için yönetmelik çıkartmak üzere yakın zamanda Türkiye’de ki oda başkanlarının katılacağı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında toplantı olacağı ve kuvvetle muhtemelen 1 Kasım 2015 yerel seçim öncesi bizlere ödenek yapılacağı anlaşılmaktadır. Tabi ki verilen bu mücadelenin ve gayretlerin olması ile ödenek tarafımıza çıkmıştır.  Yoksa oturduğun yerde böyle bir hakkın sana gelmesi mümkün değildir.

Bu bir örnek aslına bakarsanız Türkiye’de erken seçim yapılması bizim esnafımız adına önemli bir gelişme olsa gerek. Daha esnafımızın çok sıkıntıları var. Örneğin engelli rampası acilen yine Ankara’da Anadolu’da ki başkanlarla beraber bir toplantı yapılarak tekrar Sayın Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU ile görüşme yapılmalı ve bu sorunlarımız dile getirmeli. Yönetmelik gereği araç değiştirene kadar engelli rampası bizlerde aranmamalıdır. Aksi halde Türkiye’deki bütün esnafımızın bu yönde çok mağdur olacakları aşikârdır. Kaldı ki buradan sizin aracılığınızla duyurmakta fayda olduğunun inancında olduğum her bölgedeki esnafımızın temsilcileri, yeni başkanları mümkün oldukça bölge milletvekillerine hatta adaylarına bile bu konuyu aktarmalarında fayda olacağının kanaatindeyim. Her bölgedeki başkanlarımız bunları dile getirirse esnafımızın maddi anlamda gücü olmadığını anlatırsa inanıyorum bununda üstesinden geliriz inşallah.

Tabi ki erken seçimin kendi lehimize ve sorunlarımızın anlatılmasında bir fırsat olduğunu unutmamak gerektiğini düşünüyorum. Bu vesile ile bizlere yer ayırmış olmanız münasebetiyle Halk Ulaşım Dergisi’ne teşekkürlerimizi ifade eder Türkiye’deki bütün Toplu Taşıma esnafımıza Allah’tan kazasız belasız bol kazançlar dilerim.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÜNİVERSİTELERİN İNCİLERİÖnceki Haber

ÜNİVERSİTELERİN İNCİLERİ

HALK OTOBÜSLERİNE J PLAKASonraki Haber

HALK OTOBÜSLERİNE J PLAKA

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar