İstanbul
DOLAR32.5109
EURO34.9047
ALTIN2442.2

Yerli ve Milli Markamız kentkart Londra’da Birincilik Ödülü Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerli ve Milli Markamız kentkart Londra’da Birincilik Ödülü Aldı
Abone ol
Akıllı ulaşım sistemleri alanında kendi teknolojilerini geliştiren kentkart Londra’da düzenlenen Global Transport Ticketing Awards (Küresel Ulaşım Biletleme Ödülleri) yarışmasında en iyi biletleme sağlayıcısı kategorisinde Dünya 1.si oldu.

Her yıl İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen uluslararası saygınlığa sahip bu yarışmada kentkart’ın Türkiye’de ve yurt dışında geliştirdiği 4 farklı projesi finalist olmuştu. Katar’ın başkenti Doha’da toplu taşıma araçlarında kullanılan kentkart ücret toplama sistemi “En İyi Biletleme Sağlayıcısı” kategorisinde birinciliği kazandı. Bu projede kentkart, Katar’da düzenlenen 2022 Dünya kupasında stadyum girişlerinde kullanılan Hayya Card ile toplu taşıma sistemini entegre ederek yolculara ve taraftarlara büyük bir kolaylık sağladı. Turnuva boyunca kentkart sistemleri ile 1 milyondan fazla yolculuk yapıldı ve bunun yaklaşık 250 bini Hayya Card ile yapılan yolculuklardı. Birinci olan projenin yanı sıra 2023 yılında Doha’da düzenlenen Formula-1 Yarışları ve Asya Kupası gibi etkinliklerinde de kentkart akıllı ulaşım sistemleri toplu taşımada önemli rol oynadı.

1999 yılında toplu ulaşım sektörüne sunduğu akıllı kart teknolojisi ile faaliyetlerine başlayan kentkart kendi bünyesinde geliştirdiği yazılım ve donanım çözümleri ile hem yurt içinde hem yurt dışında büyümeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı Ar-Ge Merkezi’nde istihdam ettiği genç mühendislerimizin geliştirdiği teknolojileri yurt dışına ihraç ederek ülkemizin katma değerli hizmet ihracatında önemli bir rol oynuyor.

Yeni nesil ödeme yöntemlerini toplu taşıma sektörüne kazandıran kentkart sektöründe bir çok ilke adını yazdırmayı başarmıştır. Türkiye’de ilk defa toplu taşımada kredi kartı kullanımı, NFC ve mobil QR kod ile ödeme teknolojileri kentkart’ın yolculara sunduğu önemli yeniliklerdir. Özellikle Mobil ödeme yöntemleri yolculara ulaşım kartı taşımak mecburiyetini ortadan kaldırmıştır. Aynı zamanda kişiselleştirilebilen bu teknolojiler sayesinde öğretmen, öğrenci, engelli gibi özel hak sahibi yolcular bu haklarını mobil telefonları veya kredi kartları ile kullanabilmektedir. Diğer taraftan yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Adana, Antalya, Kocaeli, Gaziantep, Muğla gibi şehirlerinde toplu ulaşımda kredi kartı kullanımı misafir vatandaşların şehir içinde kolaylıkla seyahat etmesini sağlamaktadır.

Bu sene sektöründe 25. Yaşını kutlayan kentkart, Türkiye’de 8’i büyükşehir olmak üzere 24 şehirde, Dünya genelinde 17 ülke, 57 şehirde yerli ve milli teknolojiler geliştirerek faaliyetlerine devam etmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Daimler Truck ve Mercedes-Benz Türk Sürdürülebilirlik Yolculuğunda İlerlemeye Devam EdiyorÖnceki Haber

Daimler Truck ve Mercedes-Benz Türk Sürd...

Genadoor, 60 yıllık gücüyle sektörün öncü firmalarından biri olarak Busworld Türkiye 2024'teSonraki Haber

Genadoor, 60 yıllık gücüyle sektörün önc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar