İstanbul
DOLAR32.6049
EURO34.7831
ALTIN2496.7

Volvo Trucks, Elektrikli Ağır Kamyonların Seri Üretimine Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Volvo Trucks, Elektrikli Ağır Kamyonların Seri Üretimine Başladı
Abone ol
Bunu yapan ilk küresel kamyon üreticisi olan Volvo Trucks, şimdi ağır elektrikli, 44 tonluk* kamyonların seri üretimine başlıyor.

Volvo Trucks, şirketin en önemli ürün yelpazesi olan ağır hizmet kamyonları Volvo FH, Volvo FM ve Volvo FMX'in elektrikli versiyonlarının seri üretimine başlıyor. Bu kamyonlar toplam 44 ton* ağırlığında çalışabilir ve üç model şirketin satışlarının yaklaşık üçte ikisini temsil eder. 

Bu yeni eklemelerle Volvo Trucks, dünya çapında seri üretimde altı elektrikli kamyon modeline sahip ve sektördeki en geniş elektrikli kamyon serisi.

"Bu bir kilometre taşıdır ve sektörün dönüşümüne öncülük ettiğimizi kanıtlamaktadır. Ağır elektrikli kamyonlarımızı ilk kez sergileyeli iki yıldan kısa bir süre oldu. Şimdi hacimleri artırıyoruz ve bu harika kamyonları Avrupa'nın dört bir yanındaki müşterilere ve daha sonra Asya, Avustralya ve Latin Amerika'daki müşterilere teslim edeceğiz" diyor Volvo Trucks Başkanı Roger Alm.

Volvo'nun en ağır elektrikli kamyonlarının seri üretimi İsveç'in Göteborg kentindeki Tuve fabrikasında başlayacak ve gelecek yıl Belçika'nın Gent kentindeki fabrika da bunu takip edecek. Volvo, elektrikli kamyonları geleneksel kamyonlarıyla aynı hatta üretiyor ve bu da yüksek üretim esnekliği ve verimlilik kazanımları sağlıyor.  Aküler, Volvo Trucks'ın Gent'teki yeni akü montaj tesisi tarafından tedarik ediliyor.

Elektrikli kamyonlara olan talep birçok pazarda hızla artmaktadır ve itici güçlerden biri, nakliye alıcılarının sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için fosilsiz taşımacılara geçme ihtiyacıdır. Volvo Trucks'ın elektrikli portföyü bugün Avrupa'da taşınan tüm malların yaklaşık %45'ini kapsayabilir.**

" Ağır elektrikli kamyonlarımızdan yaklaşık 1.000 adet ve toplamda 2.600'den fazla elektrikli kamyon sattık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde hacimlerin önemli ölçüde artmasını bekliyoruz. 2030 yılına kadar, küresel olarak sattığımız kamyonların en az yüzde 50'sinin elektrikli olması gerekiyor "diyor Roger Alm.

Volvo Trucks'ın altı kamyon modelinden oluşan elektrikli serisi, şehir içi dağıtım ve çöp taşımacılığı, bölgesel taşımacılık ve inşaat işleri gibi çok çeşitli uygulamaları kapsıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toprak Razgatlıoğlu, Prometeon Türkiye Kocaeli Fabrikasını Ziyaret EttiÖnceki Haber

Toprak Razgatlıoğlu, Prometeon Türkiye...

NEUMAN & ESSER ve Ballard, QUANTRON'a Yatırım YapıyorSonraki Haber

NEUMAN & ESSER ve Ballard, QUANTRON'a Ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar