darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4

NEUMAN & ESSER ve Ballard, QUANTRON'a Yatırım Yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NEUMAN & ESSER ve Ballard, QUANTRON'a Yatırım Yapıyor
Abone ol
Mart 2021'deki tohum turunun ardından Quantron AG, iş modelini daha da geliştirmek için toplam 50 milyon Euro'ya kadar olan A- finansman turunu başarıyla kapattı. A turundaki yatırımcılar arasında Alman makine ve ekipman üreticisi NEUMAN & ESSER ve Kanadalı yakıt hücresi teknolojisi grubu Ballard Power Systems (Nasdaq: BLDP) yer alıyor. Vizyon, yakıt hücrelerinden ve H2 altyapısından H2 yakıt ikmali ittifakına kadar diğer yakıt hücresi motorlu kamyon ve otobüs üreticilerine açık bir H2 İttifakı oluşturmaktır.

Quantron AG'nin toplam 50 milyon Euro'ya varan finansman turunun bir parçası olarak, Kanada'dan dünyanın önde gelen yakıt hücresi uzmanı Ballard Power Systems Inc. ve Alman hidrojen sistemi uzmanı NEUMAN & ESSER, Quantron AG'ye yatırım yapıyor.

250 milyon Euro'luk bir şirket değerlemesi ile NEUMAN & ESSER, bir azınlık hissesi satın aldı ve daha fazla yatırım için bir seçenek sağladı. Bu sayede makine ve tesis üreticisi, bu stratejik ortaklığa olan bağlılığını vurgulamaktadır. Ballard Power ayrıca tek haneli milyon aralığında azınlık hissesi satın alıyor ve ayrıca önümüzdeki 12 ay içinde 4 araca kadar yakıt hücreli araçların hızlandırılmış piyasaya sürülmesi için QUANTRON ile bir geliştirme işbirliğine giriyor.

Quantron AG, akülü ve hidrojen-elektrikli ticari araçlar için bir uzmandır. Quantron-as-a-Service (QaaS) ile müşterileri için 360 derece OEM açık bir ekosistem sunuyor. Finansman turu, Ağır Hizmet Kamyonlarına odaklanarak daha fazla BEV ve FCEV'nin geliştirilmesini hızlandırmaya ve QUANTRON'un ortak ağıyla birlikte QaaS ekosistemini daha da genişletmeye hizmet ediyor. Gelecekte, Hidrojen İttifakı, müşterilere sıfır emisyonlu H2 araçlarına ek olarak, H2 üretiminden yakıt ikmaline kadar değişen ilgili altyapıyı da içerecek olan 360 derecelik açık bir platform sunacak.

NEUMAN & ESSER, müşterileri enerji veya endüstriyel sistemlerinin karbonsuzlaştırılmasında ve merkezi olmayan uygulamalarda desteklemek için hidrojenle ilgili ürün ve hizmetlere odaklanmaktadır. Ürün portföyünün önemli bir kısmı, iklim nötr hidrojenin üretimi ve kullanımına odaklanmaktadır. Küresel olarak faaliyet gösteren şirketler grubu, hidrojen dolum istasyonları ve dolum tesislerinin tamamlanmasına kadar nakliye ve depolama için gerekli altyapıyı, özellikle elektrolizörler ve reformer teknolojilerinin yanı sıra pistonlu ve membranlı kompresörleri sağlayarak Hidrojen İttifakı'na katkıda bulunmaktadır. NEUMAN & ESSER, kapsamlı portföyü ile fosil yakıt bazlı petrol ve gaz sektörünün iklim nötr hidrojen ile sürdürülebilir bir ekonomiye dönüşümü için önemli bir ön koşul olarak sektör birleşmesini kolaylaştırmaktadır.

BALLARD POWER SYSTEMS'deki dünyanın önde gelen yakıt hücresi uzmanları, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yakıt hücreli araçların tanıtımını hızlandırmak için bir finansman turunun bir parçası olarak Quantron AG'de azınlık hissesi satın aldı. Ballard'ın yatırımı, Ortak Kalkınma Anlaşması ("JDA") kapsamında yakıt hücreli araç platformlarının geliştirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır. Ballard, bu kamyon platformları için QUANTRON'un özel yakıt hücresi tedarikçisi olacak.

İttifakın kilit bir ortağı olarak, Deutsche Tamoil / HEM, ilk yakıt istasyonu sağlayıcısı olarak katıldı ve QUANTRON ile birlikte, Almanya'daki 400'den fazla HEM yakıt istasyonuna H2 yakıt istasyonlarının entegre edilmesinin fizibilitesini araştıracak ve bu da H2 yakıt ikmali yetenekleri ile kademeli bir süreçte yükseltilecek ve böylece QUANTRON'un müşterilerinin ağır hizmet tipi kamyon yakıt gereksinimleri üzerinde durulacak.

"Müşterilerimize mümkün olan en iyi çözümleri sunmaya kararlıyız. Başarılı bir şekilde sonuçlanan finansman turu, Yakıt Pilli araç geliştirmemizi daha da geliştirmek için bize gerekli kapsamı sağlarken, aynı zamanda bu amaç için gerekli olan ortak ağımızı konsolide ediyor. Bu şekilde konumlandırıldığında, menzil, taşıma kapasitesi ve yakıt ikmali süresi dahil olmak üzere müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabiliriz. Bununla birlikte, kendimizi mevcut OEM'lere rakip olarak görmüyoruz - daha ziyade bir mühendislik ve H2 yakıtlı platform ortağı olarak görüyoruz, böylece hidrojenin ağır hizmet tipi ve uzun mesafeli taşımacılığa odaklanarak ulaşım için bir enerji kaynağı olarak benimsenmesinin hızlandırılmasına izin veriyoruz ", diyor QUANTRON CEO'su Michael Perschke.

"Çözüm de sunduğumuz batarya teknolojisine ek olarak, hidrojen uygulamaları yelpazesi, mobilite sektörünün karbondan arındırılmasının ikinci temel bileşenidir. Bu sektörde artan hidrojen talebini karşılamak için, stratejik ortaklığımız sayesinde, bir ekosistem oluşturmak için altyapı know-how'ını yakıt hücreli araç teknolojisi ile birleştirebiliriz. Bu, giderek artan sayıda müşterinin tamamen entegre bir mobilite platformuna erişmesini sağlıyor," diyor NEUMAN & ESSER Yönetici Ortakları Stefanie ve Alexander Peters.

"Bu, zorlu 44 tonluk ağır segment için dünyanın ilk ticari olarak temin edilebilen yakıt hücreli kamyonlarından biri. Ve elbette önümüzdeki yıllarda ve on yıllarda navlun lojistiğinin büyüyeceğini ve bu nedenle piyasa değeri sıfır emisyon çözümlerine sahip olmadığımız sürece sera gazı emisyonlarının artacağını biliyoruz. Bu nedenle, bir araç entegrasyon uzmanı ve önde gelen bir yakıt hücresi tedarikçisini bir araya getirdiğimiz QUANTRON ile ortaklığımızda bu pazar fırsatına saldırmaktan dolayı çok heyecanlıyız.", diyor Ballard Power Solutions CEO'su Randy McEwen.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Volvo Trucks, Elektrikli Ağır Kamyonların Seri Üretimine BaşladıÖnceki Haber

Volvo Trucks, Elektrikli Ağır Kamyonları...

VavaCars C Serisinde 37 Milyon Dolar Yatırım AldıSonraki Haber

VavaCars C Serisinde 37 Milyon Dolar Yat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar