İstanbul
DOLAR32.5142
EURO34.9599
ALTIN2447.8

Volvo Trucks Belçika'da Akü Fabrikası Açıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Volvo Trucks Belçika'da Akü Fabrikası Açıyor
Abone ol
Volvo Trucks ilk akü montaj tesisini açıyor. Belçika'nın Gent kentinde bulunan tesis, Volvo Trucks'ın tam elektrikli ağır hizmet kamyonları için montaja hazır aküler tedarik edecek.

"Bu yatırım, kamyon taşımacılığını elektriklendirmeye olan güçlü bağlılığımızı gösteriyor. 2030 yılına kadar, küresel olarak sattığımız tüm kamyonların en az yüzde 50'si elektrikli olacak ve 2040 yılına kadar karbon nötr bir şirket olacağız "diyor Volvo Trucks Başkanı Roger Alm.

Yeni akü fabrikasında, Samsung SDI'nın hücreleri ve modülleri, Volvo Trucks'ın ağır hizmet tipi elektrik serisi Volvo FH, Volvo FM ve Volvo FMX  için özel olarak hazırlanmış akü paketlerine monte edilecek.

Daha kısa teslim süreleri ve artan döngüsellik Her akü
paketi 90 kWh kapasiteye sahiptir ve müşteri bir kamyonda altı adede kadar akü paketine (540 kWh) sahip olmayı seçebilir. Akü sayısı, her müşterinin kendine özgü menziline ve yük kapasitesi taleplerine bağlıdır.

Roger Alm, "Akü montaj sürecini üretim akışımıza entegre ederek, müşterilerimiz için teslim sürelerini kısaltabilir ve yüksek performanslı aküleri güvence altına alabilir, aynı zamanda döngüselliği artırabiliriz" diyor.

Volvo Trucks'ın aküleri, daha sonra yeniden üretilebilecekleri, yenilenebilecekleri ve yeniden kullanılabilecekleri şekilde tasarlanmıştır. Tesisin kendisi% 100 yenilenebilir enerji ile güçlendirilmiştir.

Çoğu ulaşım ihtiyacı için elektrikli çözümler
Bu yıl Avrupa'da başlayan üç ağır hizmet tipi tam elektrikli modelin üretimi ile Volvo Trucks, şehir içi dağıtım ve çöp taşımacılığından bölgesel taşımacılık ve inşaat işlerine kadar her şeyi kapsayan dünya çapında toplam altı elektrikli kamyon modeli sunacak .

"Elektrikli kamyonların seri üretimine 2019 yılında başladık ve hem Avrupa'da hem de Kuzey Amerika'da pazara liderlik ediyoruz. Şarj şebekelerinin hızla gelişmesi ve akü teknolojisindeki gelişmelerle birlikte, çok yakın gelecekte tüm kamyon endüstrisinde hızlı bir dönüşüm göreceğimize inanıyorum "diyor Roger Alm.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yolcu360’ta Üç Günü Aşan Kiralamalara 100 TL HediyeÖnceki Haber

Yolcu360’ta Üç Günü Aşan Kiralamalara 10...

Fibabanka ve BELBİM’den İstanbulkart’ta Bir İlk; + Dijital BakiyeSonraki Haber

Fibabanka ve BELBİM’den İstanbulkart’ta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar