İstanbul
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Samsun Lojistik Köy İçin İtalya’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun Lojistik Köy İçin İtalya’da
Abone ol
Avrupa Birliği Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı kapsamında...

Avrupa Birliği Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı kapsamında 228.412,90 Euro’luk fon desteği almaya hak kazanan ‘Lojistikle Eğitiliyoruz’ projesi kapsamında, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında kurulan ve aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve TSO Başkanı Saliz Zeki Murzioğlu gibi isimlerin bulunduğu 19 kişilik Heyet bugün İtalya’ya gitti.

Avrupa Birliği Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı kapsamında Samsun İl Özel İdaresi Koordinasyonunda yürütülen ‘Lojistikle Eğitiliyoruz’ projesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ortaklığında izlenmekte. Projede ayrıca, KOSGEB, TOSYÖV, Samsun Valiliği Kalkınma Ofisi, CEYNAK Lojistik ve Ticaret A.Ş. iştirakçi olarak yer alıyor. Samsun Lojistik Master Planının öngörülerinden biri olan Samsun’a Lojistik Köy Kurulması yönünde yürütülen çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

İŞTE O 19 KİŞİLİK HEYET
Başkanlığını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un yürüttüğü ve aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muzaffer Kayaoğlu,  TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun İl Özel İdaresi Müdürü Reşat Ayyıldız, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitmenleri, proje personeli ve kursiyerlerden oluşan 19 kişilik heyet bugün İtalya’da. Söz konusu proje, sektörde nitelikli ara eleman yetiştirilmesine katkıda bulunarak istihdamın kayıt altına alınması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanmış bir eğitim projesidir.

İTALYA HEYETİ, FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI YÜRÜTECEK
Samsun’a kurulacak olan Lojistik Köy  için yürütülen bu çalışmalar kapsamında İtalya’da Başkanlığını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un yürüteceği 19 kişilik heyet 30 Haziran 2011 ve 3 Temmuz 2011 Tarihleri arasında yapacağı ziyaret ve çalışmalarda, İtalya’nın Verona ve daha sonra Bologna kentlerindeki büyük 2 köyü ziyaret edecek. Heyet köylerde yürütecekleri çalışmalar kapsamında, Samsun’a kurulacak olan bu Lojistik Köy için detaylı ön fizibilite çalışmalar yapacak. İtalya’daki bu 2 büyük köyün, nasıl bir iş potansiyelinin olduğu, köylerde nasıl işletme modeli yürütüldüğü gibi pek çok husus gözlemlenecek. Yapılacak olan bu ziyaret ve çalışmalarda tüm gözlemlenenler, Samsun’a gelindiğinde ziyaret edilen köyler gibi aynı metre kareye, aynı ticaret hacmine, nasıl ulaşabileceği hususunda çalışılacak.

PROJEYE DAHİL OLAN 7 ÖĞRENCİ İTALYA’DA
Yenilikçi Yönetimlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı kapsamında yürütülen ‘Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi’nin asıl amacının 40 kursiyerin yetiştirilip sektöre istihdam sağlamak ve sahadaki kalifiyeli eleman sayısını artırmak olduğunu bildiren yetkililer, bu 40 kursiyerin 7′sini bugün İtalya’da yürütülen çalışmalara götürdü. Kursiyerler, İtalya’daki büyük köyleri değerlendirecek olan heyetin arasında bulunarak, sahada işlerin nasıl yürüdüğünü gözlemleyecekler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aliağa- Menderes Artık AktarmasızÖnceki Haber

Aliağa- Menderes Artık Aktarmasız

Diyarbakır AsfaltlanıyorSonraki Haber

Diyarbakır Asfaltlanıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar