İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Kızıltepe Yol İstiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızıltepe Yol İstiyor
Abone ol
Mardin Kızıltepe'deki Halk Otobüsçülerin Sorunlarını Zeynel Abidin Cesur İle Birlikte...

Mardin Kızıltepe'deki Halk Otobüsçülerin Sorunlarını Zeynel Abidin Cesur İle Birlikte Tartıştık. Bölgede En Büyük Problem Yol Ve Altyapı Çalışmaları. Belediyenin Hizmet Çalışmalarında Yeteriz Kalması Halk Otobüsçülerini Zor Durumda Bırakıyor.

 

Bize kendinizi tanıtır mısınız? Bu sektöre nasıl başladınız?

 

Adım Zeynel Abidin Cesur, Mardin Kızıltepe doğumluyum. Yaklaşık 5-6 yıl İstanbul'da Özel Halk Otobüsçülüğü yaptım. Beylikdüzü - Taksim arasında çift katlı halk otobüslerimiz vardı. Özel Halk Otobüsçülüğüne 2001 yılında başladım. Eminönü hattında da çalışmalarımız oldu. Şimdi Kızıltepe’de taşımacılık yapıyorum. Ayrıca çiftçilikle de uğraşıyorum.

 

Kızıltepe'de kaç araçla hangi güzergâhlarda hizmet veriyorsunuz?

 

36 kısa halk otobüsü ile hizmet veriyoruz. Daha önce bölgede korsan olarak çalışan dolmuşlar vardı. Ama bizim gelmemizle beraber bu dolmuşlar kalktı. Şehir içinde sadece bizim 36 aracımız var. Başka çalışan araç yok. 7 güzergâhımız var. Otobüslerimizde para geçerli, henüz kartlı sisteme geçmedik.

 

Ücret tarifeleri nelerdir?

 

Ücretlerimiz tam: 1TL, öğrenci ise 75 Kuruş. Ancak biz burada bulunan koşullar nedeniyle öğrencilerimize özel bir indirim yaptık. Öğrencilerimiz 50 Kuruş ile otobüslerimizden yararlanabiliyorlar.

 

'YOLLARIMIZ HEP BOZUK, ALTYAPI SORUNU VAR'

 

Kızıltepe bölgesinde ne gibi sıkıntılarınız var?

 

Öncelikle trafikle ilgili sıkıntılarımız var. Kızıltepe'nin coğrafi konumu olsun, önceki belediyelerin çalışmaları olsun bizi kötü etkiliyor. Belediye burada doğru düzgün çalışma yapmadı. Bu işe başlarken 2006 yılında belediyemize alt yapı sorununun olduğunu söyledik. Altyapıyı kurmadan, herhangi bir çalışma yapmadan ihaleyi başlattılar. 7 senedir Kızıltepe’de taşımacılık yapıyoruz ve birçok zorlukla karşılaştık. Son dönemde duraklarımızın bir kısmı tamamlandı. Ama hala eksikler var. En büyük sıkıntı ise yol yok. Yollar hep bozuk. Yeni yeni belediyemizin yaptığı çalışmalarla 2 - 3 güzergâhımızda yollar yapılı ancak geri kalan büyük bölümdeki yollar çok kötü.

 

İlk olarak trafikle ilgili sorunlarınız olduğunu söylediniz. Bu sorunlarınız nelerdir?

 

Trafik konusunda Kızıltepe'nin sıkıntısı çoktur evet. İlçe coğrafi konumu nedeniyle iç içe vaziyettedir. Çarşı'da 2 caddemiz var. Her 2 caddeyi de kullanmak zorundayız. Otopark sorunumuz çok fazla. Mecburen insanlarımız araçlarını yola yada otobüs duraklarına park ediyor.  Otobüs durakları dolu olduğunda mecburen yol ortasında yolcu indirip bindirmek zorunda kalıyoruz. Bu sefer hizmetimiz aksıyor ve insanları da rahatsız ediyoruz. Trafik konusunda gerçekten çok sıkıntılıyız.

 

Dışarıdan gelecekler için bize Mardin Kızıltepe'yi anlatır mısınız?

 

 Mardin tarihi ile ünlü bir ilimiz. Tarihi geçmişiyle çok köklü bir bölge. Süryani, Müslüman, Türk, Kürt gibi grupların huzur içinde yaşadıkları bir bölge. Kızıltepe, Mardin'in biri ilçesi olmasına rağmen nüfus olarak Mardin'den daha büyüktür. Coğrafi konum ve toprak şartları olarak çiftçilik ve hayvancılık konusunda Mardin'den daha ileridedir. Tarım ürünleri olarak mercimek çok güzel yetişir. Ayrıca buğday, pamuk ve mısırı üretimi de yapılmaktadır.

 

'HALK ULAŞIM DERGİSİ OLARAK ÇOK BÜYÜK BİR HİZMET YAPIYORSUNUZ ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

 

Gerçekten sizin bütün illeri gezerek halk otobüsçülerini ziyaret etmeniz çok güzel bir çalışma.  Türkiye halk otobüsçülerinin sorunları sayenizde yetkili mercilere ulaştırılıyor. Çalışmalarınızdan çok memnunuz. Halk Ulaşım Dergisi'ne minnettarız, bu büyük bir hizmettir. Bizi birbirimizden haberdar ederek bir arada tutuğunuz ve bu büyük hizmeti gerçekleştirdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boyner'in Elektriklisiyle Otobüste Kiralık Devri GeliyorÖnceki Haber

Boyner'in Elektriklisiyle Otobüste Kiral...

En Genç Filo Bolu'daSonraki Haber

En Genç Filo Bolu'da

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar