İstanbul
DOLAR32.2801
EURO34.8029
ALTIN2390.6

Isparta’da Tehlikeli Kavşatlara Çözüm

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Isparta’da Tehlikeli Kavşatlara Çözüm
Abone ol
Sanayi Karakolu önünde bulunan Sanayi, Anadolu ve Modernevler Mahallesini birleştiren...

Sanayi Karakolu önünde bulunan Sanayi, Anadolu ve Modernevler Mahallesini birleştiren 131. cadde'de ve Fatih, Muzaffer Türkeş ve Zafer Mahallesini birleştiren Deregümü caddesinde bulunan kavşaklarda yeniden düzenleme getirdi. Sık sık kazaların meydana geldiği bu kavşak düzenlemesi ile birlikte taşıt trafiği ve yaya trafiği birbirinden ayrılmış oldu.
Bilindiği üzere Sanayi karakolu'nun önünde bulunan kavşak'a 6 noktadan giriş yapılıyor ancak kavşak düzenlemesi olmadığı için trafik karmaşasına neden oluyordu. Kavşak düzenlenmesi yapılmadan önce zaman zaman trafik kazaları da meydana geliyordu. Bu nedenle Sanayi karakolunun önüne yaklaşık 500 metre uzunluğunda orta refüj ve kaldırım düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Bu gün ise yolun asfalt kaplama işlemine başlandı. Asfalt kaplama çalışmaları da tamamlandıktan sonra yol yeniden trafiğe açılacak hem yaya hem de taşıt trafiği rahatlamış olacak. Yine Fen İşleri Müdürlüğü Deregümü caddesini 202 cadde ile kesişen noktaya döner kavşak düzenlemesi yaptı. Her iki yönünde bölünmüş yol olması nedeniyle araçların aşırı hız yapmasını da engellemek için gidiş yönüne kasis oluşturuldu.
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, "sıkça kaza yaşanan yollarımıza çeki düzen vermek için Fen İşleri Müdürlüğümüze talimat verdim. Şehrimizde sıkça kazaların yaşandığı sanayi ve Deregümü kavşağında bir çalışma başlattık. Çalışmalarımız Deregümü kavşağında bitirildi. 202 ve Deregümü caddelerinin her iki tarafının bölünmüş yol olması nedeni ile araçlarımız süratli bir şekilde kavşağa giriyor ve bu nedenle istenmeyen olaylar yaşanıyordu. Fen İşleri Müdürlüğümüz bu yolda yapmış oldukları döner kavşak çalışmaları ve kasis ile bu yoldaki kazaları en aza indirdi. Aynı problem bildiğiniz gibi Sanayi Karakolun önünde de vuku buluyordu. Bu noktada 6 hatta 8 ayrı girişi bulunan bir kavşağımız mevcut. 131, 148 ve 154 caddeleri ve bir çok sokağın birleşme noktası konumunda bulunan bu yolumuzda bu güne kadar ne orta refüj düzenlenmiş nede yayaların kolaylıkla geçebilecekleri kaldırım çalışması yapılmış. Yaya ve taşıtlar aynı alanda hareket ediyorlardı. Farklı cadde ve sokakların da kesiştiği bu kavşağımızda zaman zaman istenmeyen kazalarda meydana geliyordu. Buranın da yeniden düzenlenmesi için Fen İşleri Müdürlüğümüze talimat verdik. Gerekli proje çalışmaları tamamlandıktan sonra yolumuz hem yaya hem de taşıt trafiğinin kolay bir şekilde hareket etmesini sağladık. Bu gün son aşaması olan asfalt kaplama çalışmalarına da başladık. Asfalt kaplama çalışmalarından sonra yolumuz güvenli bir şekle gelmiş olacak" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir’de Şehiriçi Yol çizgileri YenileniyorÖnceki Haber

Balıkesir’de Şehiriçi Yol çizgiler...

Bursaray Kestel Hattı'nın İhale Süreci TamamlandıSonraki Haber

Bursaray Kestel Hattı'nın İhale Süreci T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar