İstanbul
DOLAR32.503
EURO35.0308
ALTIN2436.1

İKSV ve Mercedes-Benz Türk’ten Deprem Bölgesinden Sanatçılara Açık Çağrı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İKSV ve Mercedes-Benz Türk’ten Deprem Bölgesinden Sanatçılara Açık Çağrı
Abone ol
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Mercedes-Benz Türk’ün işbirliğiyle başlatılan SaDe (Sanatçı Destek Fonu), ikinci döneminde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen genç sanatçıların yeni eser üretimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Başvurular için son tarih 10 Mayıs 2024.

Kurulduğu günden bu yana kültür ve sanatın farklı alanlarını destekleyen Mercedes-Benz Türk’ün;İKSV’nin yürütücülüğünde oluşturduğu SaDe (Sanatçı Destek Fonu) bu yıl, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 30 yaşını aşmamış sanatçılara çağrıda bulunuyor. Tasarı aşamasındaki sanat projeleriyle yapılacak başvurular arasından belirlenecek beş projeye fondan 5.000’er avro katkı sağlanacak, ayrıca genç sanatçılara üretim süreçleri boyunca projelerini geliştirebilmeleri amacıyla, alanında uzman mentörlerle çalışma imkânı sunulacak. Sanatçılar, projelerini hayata geçirirken destek almak isteyecekleri kültür-sanat profesyonelleri, kurumlar ve üreticilerle de bir araya getirilecek.

Program kapsamında adaylar görsel sanatlar (resim, heykel, seramik, fotoğraf, cam, illüstrasyon, çizim veya baskı teknikleri) alanında bir proje sunumuyla başvurularını gerçekleştirebilecek.

Değerlendirme sürecini, sanatçı ve akademisyen Şive Neşe Baydar, sanatçı Burçak Bingöl, sanatçı Sinem Dişli, sanat alanı yöneticisi ve sanatçı Erkan Özgen ile sanatçı ve akademisyen Evrim Kavcar’ın üstleneceği SaDe programına başvurular 10 Mayıs Cuma saat 17.00’ye kadar kabul edilecek.

Başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.

SaDe’nin yeni dönemi hakkında değerlendirmede bulunan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün; “Mercedes-Benz Türk olarak, tüm faaliyetlerimizi ülkemize ve toplumumuza değer katma bilinciyle sürdürüyoruz. Bu kapsamda eğitim, spor, kültür-sanat ve çevre odaklı birçok kurumsal sosyal fayda programını ve sponsorlukları hayata geçiriyoruz. Kültür ve sanat alanını da toplumların gelişimindeki öncü rolü bakımından çok önemsiyoruz. ‘Kültür sanatla daima ileri’ mottomuzun rehberliğinde, 40 yıla yakın bir süredir ülkemizde kültür-sanat alanında farklı desteklerimize devam ediyoruz. Bu yıl da SaDe (Sanatçı Destek Fonu) ile deprem bölgesinden sanatçılarımıza özel bir destek sunmayı hedefliyoruz. Amacımız; depremden etkilenen sanatçılarımızın sanatsal üretimlerine ve topluma ilham vermeye devam etmelerine katkı sağlamak. Bu açıdan bu yılki SaDe Programı’nın bizim için ayrı bir anlamı var. Mercedes-Benz Türk olarak, toplumların hayal gücünü besleyen, yaratıcılıklarını teşvik eden ve entelektüel gelişimine katkıda bulunan kültür ve sanatı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner de SaDe hakkında şunları ifade etti: “İKSV olarak sanatın pek çok alanındaki sanatçıları ve yeni üretimleri desteklemek üzere projeler hayata geçirmeye devam ediyoruz. Uzun yıllardır farklı projelerde yanımızda olan Mercedes-Benz Türk ile birlikte başlattığımız SaDe programında (Sanatçı Destek Fonu) bu yıl depremden etkilenen illerdeki genç sanatçıların üretimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. SaDe ile güncel sanat alanında üretimlerine devam eden sanatçıları desteklemenin yanı sıra onları sanat profesyonelleri ile buluşturarak gelişimlerine yardımcı oluyor, ihtiyaç duydukları her alanda tecrübelerimizle katkı sağlıyoruz.”

 

 

Başvuru için gerekenler

 

 

Başvuru sırasında paylaşılacak (portfolyo dahil) tüm dosyalar en fazla 10 MB büyüklüğünde ve PDF formatında olmalıdır. Portfolyoya görsel, video, makale, internet sitesi içeren en fazla 10 URL eklenebilir. Sadece PDF formatlarındaki portfolyolar kabul edilir.

 

Başvurular, 10 Mayıs Cuma 2024, saat 17.00’ye kadar yalnızca çevrimiçi başvuru formu üzerinden kabul edilmektedir.

 

Ayrıntılı bilgi için:  https://www.iksv.org/tr/sade-sanatci-destek-fonu/hakkinda

sade@iksv.org

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yenilikçi PEUGEOT Modellerinde Sıfır Faizli Kredi İmkanlarıÖnceki Haber

Yenilikçi PEUGEOT Modellerinde Sıfır Fai...

Hozon Neta ve Eşarj’dan Önemli İş BirliğiSonraki Haber

Hozon Neta ve Eşarj’dan Önemli İş Birliğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar