İstanbul
DOLAR32.2429
EURO34.7943
ALTIN2454.3

Esnafa "Kapalı Yol Modeli" Önerisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnafa "Kapalı Yol Modeli" Önerisi
Abone ol
Ali Çetinkaya Caddesi esnafı ile bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, esnafın talep etmesi halinde ilerleyen süreçte caddenin taşıt trafiğine kapatılıp yürüyüş yolu yapılabileceğini söyledi

Akaydın esnafın lehine olacak bu uygulamaya örnek olarak Şarampol Kapalı Yol’u gösterdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Ali Çetinkaya Caddesi esnafıyla buluştu. Caddede yapılan düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Akaydın esnafa büyük önem verdiğini belirterek “Bir kentin ekonomisi esnafıyla döner” dedi. Ali Çetinkaya Caddesi’ndeki çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade eden Akaydın, “Bu yatırımlar asla makyaj yatırımı değildir. İki cadde düzenlemesinin maliyeti, bir katlı köprülü kavşak maliyetiyle eşit durumda. Bunlar çok ciddi yatırımlar. Çevre düzenlemeleri bittikten sonra Ali Çetinkaya Caddesi yeni güzelliğine kavuşacak ve hareketlenecek” diye konuştu.

Akaydın bunun en güzel örneklerinin Konyaaltı, Güllük, Işıklar, Atatürk Mehmet Akif, Kapalı Yol’da  yaşandığını ifade etti.

SORULARI YANITLADI

Esnafın istek ve önerilerini dinleyerek sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın bir esnafın bölgeyi canlandırmak üzere tekrar dolmuş ve otobüs hattı eklenmesi yönündeki isteğine açıklık getirdi. Antalya’da toplu ulaşım devrimi yaptıklarını ifade eden Akaydın, “Yeni sistemde birbirine geçmiş karma karışık hatları azalttık. Dünyada birçok gelişmiş ülkede bir caddeden 5 ile 10 hat geçer. 11 hat geçmez. Bu trafik yanlışlığıdır. Bu eski alışkanlıkları üstümüzden atmak zorundayız. Raylı sistemle birlikte bölgeden 5 tane hat geçiyor”  şeklinde konuştu.

 

ESNAF İSTERSE YOL TRAFİĞE KAPANIR

Okullar bölgesinde çalışmaların önümüzdeki aylarda tamamlanacağını ve yapılan çevre düzenlemeleriyle birlikte Ali Çetinkaya Caddesi’nde gözle görülür bir canlanma yaşanacağını ifade eden Başkan Akaydın, esnaftan caddenin trafiğe kapanması yönünde bir talep gelirse buna olumlu yaklaşabileceklerini ifade etti. Şarampol Kapalı Yolu örnek gösteren Başkan Akaydın, “Bir dahaki dönem belediye başkanınız olursam ve sizlerden böyle bir talep gelirse bu yolu raylı sistem dışında trafiğe kapatabiliriz” dedi.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLER

Akaydın, Şarampol Kapalı Yol’un da ilk trafiğe kapatıldığında büyük tepki topladığını belirterek şunları söyledi: “Belki büyük bir kısmınız bunu talep ederken, bazı arkadaşlar buna müşteri gelmez diyerek isyan edecek. Fakat Şarampol Kapalı Yolu görüyorsunuz. Sayın Hasan Subaşı kapattığı zaman yer yerinden oynadı. Şu anda Kapalı Yolu her hangi bir belediye başkanı yeniden trafiğe açabilir mi. Bu esnaf adına intihar etmek olur. Burayı da yürüyüş yolu yapabilsek esnafın yüzü o zaman güler. Ben her zaman Antalya esnafının yanındayım.”

ŞEMSİYELİ SOKAĞI GEZDİ

Akaydın daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından 2. İnönü Caddesi’ne yapılan ve kısa sürede Antalyalının büyük beğenisini toplayan Şemsiyeli Sokağı ziyaret etti. Akaydın yabancı turistlerin de dikkatini çeken caddenin yeni düzenleme ile Antalya’ya ayrı bir renk kattığını vurguladı. Cadde esnafı Başkan Akaydın’a teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İETT "e-Dönüşüm Yarışması"nda Finalde!Önceki Haber

İETT "e-Dönüşüm Yarışması"nda Finalde!

Hedef "Eşsiz Bir Kıyı" OluşturmakSonraki Haber

Hedef "Eşsiz Bir Kıyı" Oluşturmak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar