İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

DHL ve Volvo Trucks, Sıfır Emisyonlu İşbirliği Başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DHL ve Volvo Trucks, Sıfır Emisyonlu İşbirliği Başlattı
Abone ol
Volvo Trucks ve Deutsche Post DHL Group, sıfır egzoz emisyonlu araçlara geçişi hızlandırmak için bir işbirliği anlaşması imzaladı. DHL, Avrupa rotalarında toplam 44 yeni elektrikli Volvo kamyon konuşlandırarak ağır elektrikli kamyonlara geçişini yoğunlaştırmayı planlıyor.

Amaçlanan sipariş, şehir içi taşımacılıkta paket teslimatları için kullanılmak üzere Volvo FE ve Volvo FL modelindeki 40 elektrikli kamyonu içeriyor. Daha uzun rotalar için elektrikli kamyonlar da kapsamın bir parçası ve DHL, İngiltere'deki dört Volvo FM Electric kamyondan başlayarak bölgesel taşımacılık için Volvo kamyonları kullanmaya karar verdi.

İlk kamyonlar, altısı DHL Parcel UK ve ikisi DHL Freight tarafından sipariş edildi. Bu, Deutsche Post DHL Group için yılda yaklaşık 600 ton CO2 ve yaklaşık 225.000 litre dizel yakıt tasarrufu sağlayacak.

"Yeşil ve sürdürülebilir çözümler için artan müşteri talebini karşılamaya ve 2050 yılına kadar net sıfır emisyon olan uzun vadeli hedefimize ulaşmaya kararlıyız. Bir lojistik hizmet sağlayıcısı olarak, araç filomuzun dönüşümü, yoldaki CO2 emisyonlarından kaçınmamıza yardımcı olacak önemli bir kaldıraçtır. Böylece bölümlerimizin birçoğu Volvo Trucks ile yapılan bu anlaşmadan faydalanacak," diye açıklıyor Deutsche Post DHL Group Kurumsal Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Pablo Ciano.

DHL'in sıfır emisyonlu araçlara geçişi hızlandırma kararındaki önemli bir faktör, Kasım 2020'den bu yana Londra'da elektrikli bir Volvo kamyon kullanma konusunda sahip olduğu olumlu deneyimden kaynaklanıyor ve West End alışveriş bölgesine son mil teslimatlarını yapıyor. Araç, İngiltere'de kentsel lojistik için kullanılan ilk tamamen elektrikli ticari ağır kamyondu.

"DHL, iklim değişikliği üzerindeki etkisini azaltmaya kendini adamış önemli bir küresel lojistik sağlayıcısıdır. Birlikte daha iyisi için bir fark yaratabiliriz ve iklim üzerindeki etkilerimizi azaltmak için bilime dayalı hedeflerimize ulaşmayı amaçlayan ortaklık ruhuyla çalışacağımız için gurur duyuyorum," diyor Volvo Trucks Başkanı Roger Alm.

İşbirliği, yeni Volvo teknolojilerinin benimsenmesini ve elektrifikasyon alanında ortak geliştirme faaliyetlerini içeriyor. Anlaşma ayrıca, Volvo Trucks tarafından DHL'in taşımacılık operasyonlarının analizini de içeriyor ve özel olarak hazırlanmış elektrikli taşımacılık çözümlerinin başarılı bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Volvo Trucks, 2021 yılında %42'lik pazar payıyla Avrupa'da ağır tamamen elektrikli kamyon pazarında lider konumda. Volvo Trucks, 2019 yılında dünyada bunu yapan ilk kamyon markalarından biri olarak elektrikli kamyonların seri üretimine başladı. Şirket, Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya'daki çok çeşitli müşterilere elektrikli kamyonlar teslim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
UTİKAD Yönetim Kurulu Derneğin Yeni Üyeleriyle BuluştuÖnceki Haber

UTİKAD Yönetim Kurulu Derneğin Yeni Üyel...

Yorgunluğa Yol Açan 7 Beslenme HatasıSonraki Haber

Yorgunluğa Yol Açan 7 Beslenme Hatası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar