İstanbul
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Bakanı Yıldırım, Eskişehir'in İstanbul-İzmir Uçuşlarını Başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakanı Yıldırım, Eskişehir'in İstanbul-İzmir Uçuşlarını Başlattı
Abone ol
Borajet-Anadolujet işbirliği ile Eskişehir-İzmir ve Eskişehir-İstanbul arasında uçuş seferleri başlatılması...

Borajet-Anadolujet işbirliği ile Eskişehir-İzmir ve Eskişehir-İstanbul arasında uçuş seferleri başlatılması sebebiyle düzenlenen törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım telekonferans ile katıldı.

Borajet-Anadolujet işbirliği ile Eskişehir-İzmir ve Eskişehir-İstanbul arasında uçuş seferleri başlatılmasına ilişkin Eskişehir Havaalanı'nda tören düzenlendi. Törene görüntülü bağlantıyla katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumhuriyet’in kuruluşunda aldığı rollerle bağımsızlık mücadelesine önemli katkılar yapan Eskişehir’in her yönüyle Türkiye’nin İç Anadolu, Marmara, Doğu Anadolu, Akdeniz’e açılan kapısı niteliğinde olduğunu kaydetti. Türkiye’nin 60 yıllık rüyası Yüksek Hızlı Tren’i (YHT) ilk kez Eskişehir ve Ankara’dan başlattıklarını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu: ”Daha sonra İstanbul’a, Konya’ya, İzmir’e ve Sivas’a hızlı tren ağını yayıyoruz. Bu uçak seferleri İzmir’in de ilave edilmesiyle çok daha verimli olacak, devamlılığı gelecek. Bu konuda Eskişehirlilere de büyük görev düşüyor. Eskişehir, demiryolları imalatının merkezi, havacılığın merkezi, üreten ve ürettikleriyle Türkiye’yi kalkındıran çok önemli bir kentimiz. Burada havayolu seferlerinin olmaması her zaman bir eksiklikti. Birkaç denemeden sonra artık bunu kalıcı hale getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Eskişehir’de hava ve demiryolunun yanında karayolunda da çok büyük mesafeler kat ettik. 90 kilometre bölünmüş yol uzunluğunu 305 kilometreye çıkarttık. Havaalanı da Anadolu Üniversitesinin havaalanıydı. Şimdi bu havaalanını, pisti büyütmek suretiyle uluslararası nitelikte bir havaalanına dönüştürüyoruz.”

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ise Eskişehir’in haftanın 3 günü değil, 7 günü uçağı hak eden bir şehir olduğunu ifade ederek, kentin bunu en kısa zamanda yolcu kapasitesiyle kanıtlayacağını bildirdi.

Vali Yardımcısı Nurettin Yücel de uçak seferlerinin kent halkına hayırlı olmasını diledi.

Anadolujet’in İcrasından Sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan da Eskişehir’in bugüne kadar Anadolujet’in imkanlarından faydalanamamasından dolayı üzüntü yaşadığını belirterek, bugün başlayan uçuşlarla Eskişehir’in Anadolujet’in 42. ulaşım noktası olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Avcı ve Yücel’e maket uçak hediye edildi.

Seferler Borajet tarafından 66 koltuklu ATR72- 500 tipi uçaklarla haftanın 3 günü yapılacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pirelli, Yeni 01 Serisi'ni İl İl Gezerek TanıtıyorÖnceki Haber

Pirelli, Yeni 01 Serisi'ni İl İl Gezerek...

Terminalde NostaljiSonraki Haber

Terminalde Nostalji

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar