İstanbul
DOLAR32.5551
EURO34.9651
ALTIN2441.4

ZF 2015 YILINDA YÜZDE 86 PAYA ULAŞTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ZF 2015 YILINDA YÜZDE 86 PAYA ULAŞTI
Abone ol
ZF olarak 2015 yılının olumsuz tüm koşullarına karşın yılı başarılı bir şekilde kapattık. Yılın ilk çeyreği oldukça ağır geçmesine karşın seçim sonuçları ile beraber hedeflediğimiz başarıyı yakaladık.

Geçtiğimiz yıl için 2015 hedefimiz %10’luk bir artış öngörüyorduk. Yılın ilk yarısında yaşanan durumlar piyasada belli bir miktar yavaşlamaya sebep oldu. Fakat daha sonra seçimlerin sonuçlanması ile beraber satışlarımız normale döndü. Yılın ikinci yarısı ile beraber 2015 hedeflerimizi başarmış olduk. Dövizin yükselmesi ve çevremizde yaşanan olaylara karşın hedeflerimizden sapmamış olmak bizim için sevindirici bir sonuç.

Bu yıl satılan otobüsler içerisinde Ekim ayına kadar olan satışları incelersek belediyeler satılan 12 metre ve üzeri uzunlukta ki araçlarda ZF’nin %86 gibi bir başarıya ulaştığını görüyoruz. Ayrıca ZF’nin akslarda ki başarısına da bakarsak yine aynı pazarda arka akslarda %100’lük bir başarısı mevcut. Ön aksta da durum yakın sayılır. Fakat 2016 hedefimiz ön aksta da aynı başarıyı yakalamak olacak.

2016’nın Konusu EURO6

Yeni yıl ile gelen düzenlemelerden biri de artık otobüslerin EURO6 motorlu araçları ile üretilmesini zorunlu kılıyor. ZF, ürünlerini 2007 yılından beri EURO6’ya uyumlu olarak üretiyor. Bu geçiş sürecine tüm ürünlerimiz ile hazırız. Bizim için EURO6 yeni bir şey değil. Dünyanın birçok yerinde zaten kullanılıyordu. Bu yüzden de teknolojimiz hazır. ECOLİFE şanzımanlarımız EURO6 motorları için müşterilerimize hazır durumda.

EURO6’nın gelmesi ile fiyat artışları söz konusu olmasından ötürü pazarda bir sakinlik beklense de biz satışların iyi olacağını düşünüyoruz. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinde onaylanan 1000 araçlık bir alım söz konusu. Bulunduğumuz pazar için sevindirici bir haber. Diğer belediyelerden de otobüs alımları olması konusunda ümitliyiz. Çevremizde yaşanan sıkıntıları dinmesi ile pazarın daha da büyüyeceğine inanıyoruz. Umarız çevremizde yaşananlar hiçbirimizin işini ve huzurunu etkilemez.

TRANSİST Bizler İçin Güzel Bir Fırsat

ZF olarak her yıl düzenli olarak TRANSİST fuarlarına katılıyoruz. Bu yıl da fuar güzel ve başarılı geçti. Ayrıca bu yıl fuar fuar bünyesinde düzenlenen sempozyuma da katılımımız oldu. Almanya’dan ticari araçlar şanzıman geliştirme müdürümüz de sempozyumda yer aldı. Sempozyumda elektrikli araçlar ile ilgili bilgiler paylaştı. ZF’nin elektrikli portal aksına değinmekte fayda var. Şuan birçok firma bununla ilgili çalışmaya başladı. Birkaçı ile görüşme halindeyiz.

Elektrikli araçların gelişimi son bir yıldır hızlandı. Bizde ürünlerimiz ile bu pazarda hizmet veriyoruz. Bu araçlarda şanzıman yok. motor ise isteğe bağlı. Motor dairesinin olmaması araçta çok ciddi bir yer kazanımı sağlıyor. 10 metrelik bir araç bu sayede 12 metre otobüs verimi sağlıyor. Çok sessiz ve sıfır emisyonlu bu otobüsler şehiriçi için ideal bir araç. Şuan da Konya ve Eskişehir bu araçlardan aldı. Diğer belediyeler de ilgilenecektir.

Elektrikli araç konusunda iddialıyız. İnşallah orada da iyi payımız olacak. Ayrıca 2016 yılı için yeni bir ürün de getirdik. 9 metre araçlar için uygun akslar ürettik. Alçak zeminli portal aksımız piyasada yerini alacak. Yılın ikinci yarısından sonra da direk tahrikli tabir ettiğimiz aksımız geliyor. Bu bizim için bir eksikti. İnşallah burada bir atılımımız olacak. Sonrasında ise daha başka yenilikler bizi bekliyor. ZF boş durmuyor sürekli yenilikler yapıyor.

ZF Dünyada Büyümeye Devam Ediyor

ZF için 2015 yılı başarılı geçti. Bize verilen bilgilere göre bu yıl %10-12 mertebelerinde artış var. 18 milyar dolar civarında bir ciroya sahip. Ayrıca ZF satın alımıyla TRW’yi de bünyesine kattı. Bu birleşim münasebetiyle de dünyada tedarikçiler sıralamasında da ilk 3’te yer aldı. Çok ciddi bir yükseliş. TRW’nin 13 milyar civarı cirosu ve ZF’nin 18 milyarlık cirosu göz önüne alındığında 30 milyar EURO bir büyüklük söz konusu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MERCEDES-BENZ TÜRK’TEN OCAK AYINA ÖZEL FIRSATLARÖnceki Haber

MERCEDES-BENZ TÜRK’TEN OCAK AYINA ÖZEL F...

ŞEHİRLERİ CANLANDIRAN TOPLU TAŞIMADIRSonraki Haber

ŞEHİRLERİ CANLANDIRAN TOPLU TAŞIMADIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar