İstanbul
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Yeni Mercedes-Benz G 580, Arazi Yeteneklerinde Sınır Tanımıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Mercedes-Benz G 580, Arazi Yeteneklerinde Sınır Tanımıyor
Abone ol
Mercedes-Benz’in yeni modelleri ve en son teknolojik gelişmeleri Auto China 2024’te sektörün önde gelenleri ve ziyaretçilerle buluşuyor. Dünya prömiyerini Auto China 2024’te gerçekleştiren efsanevi tasarım dilini benzersiz sürüş teknolojisiyle buluşturan yeni elektrikli G-Serisi, Eylül ayından itibaren Türkiye’de. Yeni G-Serisi’nin G-TURN, G-STEERING ve akıllı arazi ağır vites fonksiyonu (Offroad crawling), sunduğu arazideki benzersiz kabiliyeti ile elektrik çağına giriyor.

Mercedes-Benz, Çin’de 25 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında 18’inci kez düzenlenecek Auto China 2024'te iki yeni modelin dünya prömiyerini gerçekleştirirken yeni araç teknolojilerini de tanıtıyor. Mercedes AMG'nin en yeni yüksek performanslı spor otomobili olan yeni Mercedes AMG GT 63 S E PERFORMANCE’ın yanında 45 yıldan uzun süredir ikonik tasarımıyla kendi özel hayran kitlesine sahip G-Serisi’nin yeni tamamen elektrikli modeli de ilk kez sahneye çıkıyor. Ayrıca Concept CLA Class ve güncellenmiş tamamen elektrikli EQS Saloon’un da fuar prömiyeri gerçekleştiriliyor. Mercedes-Benz ayrıca Şanghay'da içeriği genişletilen Ar-Ge merkezi ile de Çin'e olan güveninin altını çiziyor.

EQ Teknolojisine sahip yeni Mercedes-Benz G 580 Serisi (kombine enerji tüketimi: 30.3-27.7 kWh/100 km, kombine ağırlıklı CO emisyonları: 0 g/km, CO sınıfı: A), lider arazi aracının ilk tamamen elektrikli varyantını sunuyor. Yeni model, bugüne kadar görülmemiş bir şekilde gelenekle geleceğin buluşmasını simgeliyor. Yeni elektrikli G-Serisi, tüm ikonik unsurları içeren köşeli siluetini koruyarak modelin karakterine sadık kalmaya devam ediyor. Geleneksel içten yanmalı motorlu varyantlar gibi, gövdesi bir merdiven şasisi üzerine inşa edilirken bu sistem, elektrikli sürüşü entegre etmek için değiştirilerek güçlendirilmiş. Ayrıca, çift salıncaklı bağımsız ön süspansiyon ve yeni geliştirilen rijit arka aks kombinasyonu da korunuyor. Merdiven şasisine entegre edilmiş lityum-iyon batarya, düşük bir ağırlık merkezi sağlıyor. Kullanılabilir 116 kWh kapasitesi ile WLTP'ye göre 473 kilometrelik menzil için yeterli enerji sağlıyor.[1]

Yeni elektrikli G-Serisi arazi standartlarını belirliyor

Tekerleklerin yakınında bulunan bağımsız kontrollü elektrik motoru, maksimum 432 kW toplam güçüretiyor. Bu motorlar, seçilebilir LOW RANGE arazi vites küçültme ile benzersiz sürüşözellikleri ve özel fonksiyonlar sağlıyor. Bu sayede, G-TURN, aracın gevşek veya asfaltsız yüzeylerde bulunduğu noktada kendi etrafında dönmesini sağlıyor. G-STEERING işlevi arazide sürüş sırasında önemli ölçüde dar bir dönüş açısıyla aracın yönlendirilmesine imkân veriyor. Üç vitesli akıllı arazi ağır vites fonksiyonu Offroad crawling, arazi sürüşü için hız sabitleyici gibi işlev görerek sürücü arazide gezinmeye odaklanırken optimum sürüş gücünü koruyor.

Denenmiş ve test edilmiş varyantlar gibi, EQ Teknolojisine sahip yeni Mercedes-Benz G 580 de uygun yüzeylerde yüzde 100'e kadar tırmanma kabiliyetine sahip. Araç, 35 dereceye kadar olan yan eğimlerde dengesini koruyor. Elektrikli G-Serisi, 850 milimetrelik maksimum sudan geçiş derinliği ile geleneksel motorlu benzerlerinden 150 milimetre daha iyi performans gösteriyor. LOW RANGE arazi vitesi, özel bir redüksiyon oranı ile sürüş gücünü artırıyor. Yeni model, akıllı tork vektörleme kullanarak geleneksel diferansiyel kilitlerinin işlevini sanal olarak üretiyor. G-ROAR, tamamen yeni elektrikli G-Serisi'ne benzersiz bir ses deneyimi de getiriyor. Karakteristik G-Serisine özgü sürüş sesine ek olarak ortama bir aura sesi ve çeşitli durum sesleri de katıyor.

EQ Teknolojisine sahip yepyeni G 580, tasarım ikonunun geleneğini sürdürüyor

Eylül ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak yeni elektrikli G-Serisi, süregelen aile serisinin bir üyesi olarak da göze çarpıyor. Dış tasarım, opsiyonel siyah panelli radyatör ızgarası ile çarpıcı elektrikli görünüme kavuşuyor. Tamamen elektrikli varyant, bir dizi ayırt edici özellik sayesinde geleneksel motorlu modellerden ayrılıyor. Bu özellikler arasında hafifçe yükseltilmiş kaput ve arka tekerlek kemeri çıkıntılarında bulunan hava perdeleri ile arka kapı üzerindeki tasarım kutusu bulunuyor. Yeni A sütunu kaplaması ve aracın tavanında bulunan spoiler şerit de optimize edilmiş aerodinamiğe katkıda bulunuyor.

Kapsamlı standart donanım, ek özellikler ve dijital bir arazi deneyimi

EQ Teknolojisine sahip yeni Mercedes-Benz G 580, standart olarak MBUX bilgi-eğlence sistemi (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi), nappa deri çok fonksiyonlu direksiyon simidi ve ambiyans aydınlatmasının yanında opsiyonel olarak da KEYLESS-GO, sıcaklık kontrollü bardak tutucular, Burmester® 3D surround ses sistemi ve şeffaf kaput sunuyor. Yeniden tasarlanan arazide sürüş kontrol ünitesi ve yeni OFFROAD COCKPIT, ek dijital işlevlerle arazi deneyimini geliştirmek için mevcut seçenekler arasında. Genişletilmiş standart özellikler paletine ve özel tasarım öğelerine sahip sınırlı sayıda üretilen bir model olan EDITION ONE da lansmanda satışa çıkarılacak.

Mercedes-Benz G 580

Tahrik sistemi ve batarya

Tahrik

 

Dört tekerlekten çekiş sistemi

E-motorlar

Türü

Sürekli tahrikli senkronize motor (iki vitesli)

Güç çıkışı (maks.)

kW

432

Tork (maks.)

Nm

1.164

Batarya türü

 

Lityum iyon

Maksimum geri kazanım kapasitesi

kW

217

Maks. AC şarj kapasitesi (yerleşik şarj cihazı serisi/opsiyonu)

kW

11

AC şarj süresi[2], üç fazlı (11 kW)

h

11,77 (WEU + Coc)
13,56 (ABD)

Maks. DC şarj kapasitesi:

kW

200

Hızlı şarj istasyonunda [3]DC şarj süresi

asgari

32dk

DC şarj[4]: 15 dakika sonra menzil (WLTP)

km

170

Süspansiyon

Ön aks

Çift salıncaklı bağımsız süspansiyon

Arka aks

Rijit De-Dion aks

Fren sistemi

Hidrolik çift devre

Direksiyon

Elektromekanik

Jantlar

7.5J18ET43

Lastikler

265/60R18

Boyutlar ve ağırlıklar

Aks mesafesi

mm

2.890

Tekerlek izi genişliği ön/arka

mm

1.638 / 1.637

Uzunluk/genişlik/yükseklik

mm

4.624/1.931[5] /1.986

Dönüşçapı

m

13,6

Yükleme hacmi

litre

555/1.990

AT’ye göre boş ağırlık

kg

3.085

Taşıma kapasitesi

kg

415

Brüt araç ağırlığı

kg

3.500

Performans; yakıt tüketimi; karbon emisyonları

0-100 km/saat hızlanma

saniye

4,7

Maksimum hız[6]

km/saat

180

Enerji tüketimi kombine[7]

kWh/100 km

30,3-27,7

Kombine ağırlıklı CO2 emisyonları

g/km

0

Menzil

km

434-473

CO2 sınıfı

 

A

 

[1]Burada sunulan değerler, öngörülen WLTP (Dünya Genelinde Standartlaştırılmış Hafif Yük Araçları Test Prosedürü) ölçüm prosedürüne dayalı olarak hesaplanmıştır. Verilen aralıklar ECE pazarlarına ilişkindir. Araç yakıt tüketimi ve karbon (CO2) emisyonu değerleri, araç tarafından verimli yakıt kullanımıyla birlikte, sürüş stiline ve teknik olmayan diğer faktörlere dayalıdır.

[2]Şarj süreleri, 23 santigrat derecede bir wallbox veya halka açık şarj istasyonu (en az 11/22 kW AC bağlantısı; faz başına 16/32 A) kullanıldığında yüzde 10-100 tam şarja karşılık gelir.

[3]Şarj süreleri, 500 A şarj akımı ile EN17186'ya göre ‘K’ veya ‘L’ kategorisinde bir DC hızlışarj istasyonu kullanıldığında yüzde 10-80 şarja karşılık gelir

[4] WLTP menziline göre 500 amperlik DC hızlı şarj istasyonlarında

[5]ş dikiz aynaları hariç

[6] Elektronik olarak sınırlandırılmış

[7] Burada sunulan değerler, öngörülen WLTP (Dünya Genelinde Standartlaştırılmış Hafif Yük Araçları Test Prosedürü) ölçüm prosedürüne dayalı olarak hesaplanmıştır. Verilen aralıklar ECE pazarlarına ilişkindir. Araç yakıt tüketimi ve karbon (CO2) emisyonu değerleri, araç tarafından verimli yakıt kullanımıyla birlikte, sürüş stiline ve teknik olmayan diğer faktörlere dayalıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TAİD Ağır Ticari Araçlar Derneği, 2024 Hedeflerini Açıklarken Yeni Kurumsal Lansmanını GerçekleştirdiÖnceki Haber

TAİD Ağır Ticari Araçlar Derneği, 2024 H...

Mercedes-Benz Türk, Endüstri 4.0 Teknolojileri ile Standartları AşıyorSonraki Haber

Mercedes-Benz Türk, Endüstri 4.0 Teknolo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar