İstanbul
DOLAR32.2056
EURO35.1445
ALTIN2471.8

Yeni Köprülerle Ulaşıma Kalıcı Çözüm

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Köprülerle Ulaşıma Kalıcı Çözüm
Abone ol
Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sitem, yeni yollar açılması ve kavşak...

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sitem, yeni yollar açılması ve kavşak düzenlemesi gibi ulaşım yatırımlarını aralıksız sürdürürken, özellikle büyükşehir sınırlarına sonradan bağlanan bölgelerdeki ihtiyacı karşılayamayan köprüleri de modernize ediyor.

Bursa'nın daha ulaşılabilir bir kent olması amacıyla yatırım bütçesinin yüzde 70'inden fazlasını ulaşıma ayıran Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem yatırımlarıyla konforlu ulaşımı kentin her köşesine yaymayı amaçlarken, mevcut yol ve köprüleri de sağlıklı hale getirerek karayolu ulaşımındaki sorunları da bir bir ortadan kaldırıyor. Özellikle Büyükşehir sınırlarına sonradan bağlanan yerleşim birimlerindeki dar, bakımsız ve ihtiyaca cevap vermeyen köprüleri mercek altına alan Büyükşehir Belediyesi, sadece bir aracın geçebileceği genişlikte olan Özlüce köprüsünü de daha geniş ve modern bir köprüyle değiştiriyor.

Ana artere bağlanıyor
Özlüce köprüsü inşa çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten'den bilgi aldı. Ulaşım sorununu bir bütün olarak ele aldıklarını ve ihtiyacı karşılamayan dar köprülerin sağlıklı hale getirilmesi için de yoğun çaba harcadıklarını belirten Başkan Altepe, "Bu konuda 'hangi kurum sorumlu' diye düşünmeden hemen projelerimizi hazırlayıp, çalışmaları başlatıyoruz. Özellikle yapılaşma yoğunluğunun artmaya başladığı Özlüce bölgesindeki bu köprü de aynı tek aracın geçişine imkan sağlaması yüzünden ihtiyacı karşılayamıyordu. Mevcut köprünün yakınına yaptığımız bu modern ve geniş köprü aynı zamanda yakın bir gelecekte ana artere bağlanacak. Bu sayede bir araç köprüden geçerken, karşıdan gelen aracın köprübaşında beklemesine gerek kalmayacak" diye konuştu.

Başkan Altepe, yenilenen Özlüce köprüsünün kısa zamanda tamamlanacağını belirterek, çalışmalar kapsamında 7 merkez ilçedeki tüm köprülerin mercek altına alındığını da sözlerine ekledi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yol Üstü İSPARK'lar Bayramda İki Gün ÜcretsizÖnceki Haber

Yol Üstü İSPARK'lar Bayramda İki Gün Ücr...

Ankara Bayrama Başka HazırSonraki Haber

Ankara Bayrama Başka Hazır

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar