İstanbul
DOLAR32.4743
EURO34.8472
ALTIN2440.5

Volvo Trucks Yeni Sıfır Emisyonlu Kamyonu Sergiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Volvo Trucks Yeni Sıfır Emisyonlu Kamyonu Sergiliyor
Abone ol
Sadece su buharı yayan, gemide kendi elektriğini üreten ve 1.000 km'ye kadar menzile sahip bir kamyon düşünün. Bu, hidrojenle çalışan yakıt hücreleri ile mümkündür ve Volvo Trucks bu yeni teknolojiyi kullanarak araçları test etmeye başladı.

Volvo Trucks, taşımacılığın karbondan arındırılması için bugün zaten akülü elektrikli kamyonlar ve biyogaz gibi yenilenebilir yakıtlarla çalışan kamyonlar sunuyor. Bu on yılın ikinci yarısında, ürün portföyüne üçüncü bir CO2-nötr seçeneği eklenecek - hidrojenle çalışan yakıt hücreli elektrikli kamyonlar.

"Bu teknolojiyi birkaç yıldır geliştiriyoruz ve ilk kamyonların test pistinde başarıyla çalıştığını görmek harika hissettiriyor. Akülü elektrik ve yakıt hücreli elektriğin kombinasyonu, nakliye görevleri ne olursa olsun, müşterilerimizin kamyonlarından kaynaklanan CO 2 egzoz emisyonlarını tamamen ortadan kaldırmasını sağlayacak," diyor Volvo Trucks Başkanı Roger Alm.

Yakıt hücreli elektrikli kamyonlar, birçok dizel kamyonla karşılaştırılabilir bir çalışma aralığına sahip olacak - 1000 km'ye kadar - ve 15 dakikadan az yakıt ikmali süresi. Toplam ağırlık yaklaşık 65 ton veya daha yüksek olabilir ve iki yakıt hücresi gemide 300 kW elektrik üretme kapasitesine sahiptir.

Müşteri pilotları bundan birkaç yıl sonra başlayacak ve bu on yılın ikinci kısmı için ticarileştirme planlanıyor.

"Hidrojenle çalışan yakıt hücreli elektrikli kamyonlar özellikle şunlar için uygun olacak: uzun mesafeler ve ağır, enerji gerektiren görevler. Pil şarj olanaklarının sınırlı olduğu ülkelerde de bir seçenek olabilirler "diyor Roger Alm. 

Kendi elektriğini üretir
Bir yakıt hücresi, harici bir kaynaktan şarj edilmek yerine gemideki hidrojenden kendi elektriğini üretir. Yayılan tek yan ürün su buharıdır.  

Hücre merkezli tarafından verilen yakıt hücreleri
Yakıt hücreleri, Volvo Group ve Daimler Truck AG arasındaki ortak girişim olan cellcentric tarafından tedarik edilecek. Cellcentric, ağır vasıtalar için özel olarak geliştirilen yakıt hücreleri için Avrupa'nın en büyük seri üretim tesislerinden birini inşa edecek.

Daha fazla yeşil hidrojen gerekli
Yakıt hücresi teknolojisi hala gelişimin erken bir aşamasındadır ve yeni teknolojiyle birçok fayda vardır, ancak aynı zamanda bazı zorluklar da önümüzde durmaktadır. Bunlardan biri büyük ölçekli yeşil hidrojen temini*. Bir diğeri, ağır vasıtalar için yakıt ikmali altyapısının henüz geliştirilmemiş olmasıdır.

"Yeşil hidrojen arzının önümüzdeki birkaç yıl içinde önemli ölçüde artmasını bekliyoruz, çünkü birçok endüstri CO2'yi azaltmak için buna bağlı olacak. Ancak, taşımacılığın karbondan arındırılması için sabırsızlanıyoruz, zaten geç kalıyoruz. Bu nedenle, tüm nakliye şirketlerine açık mesajım, bugün yolculuğa batarya elektrik, biyogaz ve mevcut diğer seçeneklerle başlamalarıdır. Yakıt hücreli kamyonlar, bundan birkaç yıl sonra daha uzun ve daha ağır taşımalar için önemli bir tamamlayıcı olacak ", diyor Roger Alm.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEMSA’dan Atak Turizm’e 5 Adet Prestij SXÖnceki Haber

TEMSA’dan Atak Turizm’e 5 Adet Prestij S...

TAYSAD’dan Tedarik Zinciri KonferansıSonraki Haber

TAYSAD’dan Tedarik Zinciri Konferansı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar