İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Volvo Trucks, Kamyonlarında Fosilsiz Çelik Kullanan ilk şirket

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Volvo Trucks, Kamyonlarında Fosilsiz Çelik Kullanan ilk şirket
Abone ol
Dünyanın bunu yapan ilk kamyon üreticisi olan Volvo, şimdi kamyonlarına fosilsiz çelik ekliyor. Çelik, İsveçli çelik şirketi SSAB tarafından üretiliyor ve ağır hizmet tipi elektrikli Volvo kamyonlar onu ilk ekleyen kamyonlar olacak.

SSAB çeliği, hidrojen bazlı tamamen yeni bir teknoloji kullanılarak üretilmektedir. Sonuç, geleneksel olarak üretilen çelikten çok daha düşük bir iklim etkisidir. Volvo'nun ağır elektrikli kamyonlarında çeliğin küçük ölçekli tanıtımı 2022'nin üçüncü çeyreğinde başlayacak.

Volvo Trucks Ürün Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Jessica Sandström, "Tüm kamyonlarımızda fosilsiz malzemelerin kullanımını artırarak sadece operasyonda değil, aynı zamanda üretildikleri malzemeler söz konusu olduğunda da net sıfır olmasını sağlayacağız" diyor.

Hidrojenle üretilen ilk çelik, kamyonun diğer tüm ana bileşenlerin monte edildiği omurgası olan kamyonun şasi raylarında kullanılacak. Fosilsiz çeliğin mevcudiyeti arttıkça, kamyonun diğer parçalarında da tanıtılacaktır.

Bir Volvo kamyonun %90'ı geri dönüştürülebilir
Bugün, yeni bir Volvo kamyondaki malzemelerin yaklaşık %30'u geri dönüştürülmüş malzemelerden geliyor. Ve kamyonun %90'a kadarı kullanım ömrünün sonunda geri dönüştürülebilir.

"İklim ayak izimizi daha da en aza indirmek için sürekli çalışıyoruz. Ayrıca hem operasyonlarımızda hem de kamyonlarımızda daha fazla döngüselliğe doğru ilerliyoruz," diyor Jessica Sandström.

Volvo Group, 2021'den beri fosilsiz çelik konusunda SSAB ile işbirliği yapıyor. Fosilsiz çelikten yapılmış bir yük taşıyıcı olan ilk makine, Ekim 2021'de sergilendi. Fosilsiz çelik, Volvo'nun kamyonlarında kullanılan geleneksel ve geri dönüştürülmüş çeliğin önemli bir tamamlayıcısı olacak.

Volvo Trucks, Paris anlaşmasına ve en geç 2040 yılına kadar değer zincirinde net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmaya kararlıdır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bosch, Elektrikli Mobilite Alanındaki Deneyimini PaylaşıyorÖnceki Haber

Bosch, Elektrikli Mobilite Alanındaki De...

Anadolu Isuzu, Busworld Türkiye 2022 Fuarına Tam Elektrikli Ve Alternatif Yakıtlı Modelleriyle KatılıyorSonraki Haber

Anadolu Isuzu, Busworld Türkiye 2022 Fua...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar