İstanbul
DOLAR32.2744
EURO35.1075
ALTIN2473.2

Volvo, Prototip Uzun Mesafeli Otonom Kamyonu Ortaya Çıkardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Volvo, Prototip Uzun Mesafeli Otonom Kamyonu Ortaya Çıkardı
Abone ol
Volvo Autonomous Solutions ve Aurora, ABD'de ortaklaşa otoyolda otonom kamyonlar geliştirmek için ortaklıklarında bir sonraki kilometre taşını gerçekleştirdi. Volvo Trucks'ın Aurora Driver teknolojisiyle entegre edilmiş amiral gemisi uzun mesafeli VNL modelinin bir prototipi bugün ortaya çıktı ve bu da Kuzey Amerika'da ticari olarak tam otonom Sınıf 8 kamyonları piyasaya sürme yolunda önemli bir adımı temsil ediyor.

Zengin bir güvenlik ve teknoloji uzmanlığı geçmişine dayanan Volvo Autonomous Solutions, Volvo otonom kamyonları müşterilere sunmanın yanı sıra, belirli müşteri ihtiyaçlarına göre uyarlanmış otonom ticari kamyonlar için kapsamlı ve sorunsuz Hizmet Olarak Taşıma (TaaS) çözümleri sunmanın yolunu açıyor.

Volvo Otonom Çözümler Başkanı Nils Jaeger, "Volvo Otonom Çözümler, Kuzey Amerika'daki otonom Volvo VNL'ye yönelik ilk ve büyük adımlarımızı atmanın gururunu yaşıyor." dedi. "Uzun süredir devam eden müşteri tabanımız ve öncelikleri, otonom kamyonculuğu şekillendirme yolunda ön plandadır. Güvenli, sürdürülebilir, verimli ulaşım çözümlerinin her toplumun zenginleşmesi için şart olduğu ve otonom ticari kamyonculuk bu dönüşümün önemli bir parçası olduğu bir geleceğe inanıyoruz."

Araştırma ve geliştirme küresel ekip çabalarıyla desteklenirken, Volvo Trucks'ın Dublin, Virginia'daki New River Valley Montaj Operasyonları'nda gelecekteki üretime hazırlık için ABD'de otoyoldaki otonom kamyon uygulamaları da tasarlanıyor ve tasarlanıyor.

Güvenlik otonom araçlar için her şeyden önemlidir ve Volvo Grubu'nun tüm yeniliklerinin merkezinde yer alıp, volvo grubunun tüm yeniliklerinin merkezinde yer alıyor. Volvo Group, güvenlik standartlarında ve güvenilir, kaliteli ürünler üreten bir endüstri lideri olarak yaklaşık 100 yıllık deneyime sahip. Otonoma dönüşüm bu deneyime dayanır ve Volvo Dinamik Direksiyon (VDS) ve otomatik şanzıman (I-Shift) dahil olmak üzere Volvo VNL'de halihazırda mevcut olan kanıtlanmış güvenlik teknolojilerine dayanır. Bu mevcut teknolojiler, diğer gelişmiş araç özellikleriyle birlikte, güvenli operasyonların yerinde olmasını sağlamak için otonom kamyonun temel sistemlerinde yedek güvenlik tabanlı bir çözüm oluşturur. Kanıtlanmış bu Volvo Trucks güvenlik sistemlerinin temeli Aurora Driver teknolojisi ile birleştiğinde, geliştirme sürecinin her adımında en yüksek güvenlik sonucunu sağlar.

Volvo Trucks Kuzey Amerika Başkanı Peter Voorhoeve, "Volvo VNL modelimizin, müşterilerimize yeni nesil güvenli, verimli ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri sunmak için Kuzey Amerika otonom kamyonlarının geliştirilmesinin temeli olarak hizmet edeceğinden gurur duyuyoruz" dedi.

Daha sürdürülebilir bir topluma katkıda bulunmak, Volvo Otonom Çözümler stratejisinin bir başka itici gücüdür. Otonom Volvo otoyol kamyonlarını pazara sunmak, çevresel etkiyi en aza indirirken artan taşıma ürünleri talebini karşılamaya yardımcı olmak için günümüzün taşıma sistemini tamamlayacaktır.

Volvo Otonom Çözümler için on-road çözümleri başkanı Sasko Cuklev, "Otonom çözümlerin günümüzün ulaşım sistemini tamamlayacağına ve bir amacın olduğu ve mantıklı olduğu yerlerde uygulanacağına inanıyoruz." dedi. "Bu dönüşümün bir parçası olmak, müşterilerimiz ve ortaklarımızla birlikte yeni ekosistemin inşasında lider olmak bizim için önemli."

Volvo Autonomous Solutions ve Aurora, bugün dijital olarak ortaya çıkan Volvo VNL prototipi ile ilerleme kaydettikçe, iş ortakları Kuzey Amerika'da merkezden merkeze ulaşım vizyonlarını uygulama konusunda bir sonraki adıma doğru çalışıyor. Bu, yolda otoyol testi için ilk merkezler olarak hizmet verecek belirli bölgeleri ve rotaları belirlemeyi içerir. Buna ek olarak, Volvo Autonomous Solutions, otonom Volvo VNL'yi yolda, merkezden merkeze taşıma senaryolarında pilot olarak ve otonom teknolojinin ticari olarak benimsenmesi için mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını, önceliklerini ve taleplerini anlamak için müşterilerle yakın bir şekilde çalışmaktadır.

Otonom bir kamyonculuk geleceğine dönüşüm bir gecede gerçekleşmeyecek olsa da Volvo Autonomous Solutions, birçok segmentte ve pazarda müşterilerin değişen ihtiyaçlarını desteklemek için geliştirme hızını daha da artırmaya devam edecek ve sonuçta otonom taşıma çözümlerinin faydalarını ABD genelinde malların daha güvenli, daha verimli ve daha sürdürülebilir ticari taşımacılığı ile halka sunacak.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trafik Kazasında Kusurlu Olmak Tazminat Almaya Engel DeğilÖnceki Haber

Trafik Kazasında Kusurlu Olmak Tazminat...

Anadolu Isuzu’dan Yörpaş Yöresel Yiyecekler Pazarlama A.Ş.’ye NPR 10 LONG Kamyon TeslimatıSonraki Haber

Anadolu Isuzu’dan Yörpaş Yöresel Yiyecek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar