İstanbul
DOLAR32.5734
EURO34.972
ALTIN2424.7

Volta Trucks, ABD Pazarına Giriş Stratejisini Açıklıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Volta Trucks, ABD Pazarına Giriş Stratejisini Açıklıyor
Abone ol
Volta Kamyonlar, Sıfır Emisyona Giden Yol stratejisinin bir parçası olarak Kuzey Amerika pazarına giriş için ürün, hizmet ve üretim yol haritasını açıkladı. Volta Kamyonlar, 2022'nin sonlarında deneyimli ABD merkezli üretim ortağı atamayı hedefliyor.

Volta Trucks , Avrupa'nın önde gelen tam elektrikli ticari araç üreticisi ve hizmet sağlayıcısı olarak kendini kanıtlamış olan Kuzey Amerika pazarına girişi için stratejik yol haritasını açıkladı. Plan, önümüzdeki yılın sonuna kadar Los Angeles sokaklarında faaliyet gösteren ilk Volta Zero araçlarını görecek.

Volta Trucks'ın %100 akülü elektrikli ticari araçlarının Kuzey Amerika'ya tanıtılması, 2023 yılında mevcut Avrupa 16 tonluk kamyona eşdeğer, kuru veya soğutmalı bir kargo kutusu bulunan bir Volta Zero Class 7 kamyon tarafından yönetilecek. Volta Zero, şehir içi lojistik için özel olarak tasarlanmış, %100 akülü elektrikli orta hizmet tipi bir kamyondur. Volta Zero'nun sıfırdan tasarımında, Michigan merkezli Meritor tarafından tedarik edilen elektrik motoru, şanzıman ve aksın hepsi tek bir ünitede bulunan yenilikçi kompakt bir eAxle ve Kaliforniya merkezli Proterra'dan şasi rayları içinde bulunan yüksek voltajlı piller - mümkün olan en güvenli konumları - kullanır.

Volta Trucks, 2023'ün ortalarında 100 Sınıf 7 kamyondan oluşan bir Pilot Filosunu tanıtacak ve 2023'ün ortalarında Los Angeles'tan başlayarak ABD kustomerleri tarafından değerlendirilecek ve 2024'te üretim araçlarının piyasaya sürülmesinden önce ek şehirler takip edecek . Volta Trucks, bugüne kadar Avrupa'da sıkı ve kapsamlı bir test programından geçen 24 adet 'Tasarım Doğrulama' prototipi üretti. Kuzey Amerika'daki tanıtımdan önce şirket, Avrupalı müşterileri için 1.500'den fazla tam elektrikli Sınıf 7 kamyon üretmeyi bekliyor.

Şehir içi lojistik için özel olarak tasarlanmış bir araç olan Sınıf 7 Volta Zero, şehir merkezindeki dağıtım yolları için fazlasıyla yeterli olan 95 - 125 mil menzil sunmak için modüler bir batarya konfigürasyonu sunacak. Araç, hem AC hem de DC 250 kW hızlı şarjı kabul edecek şekilde tasarlanmıştır ve bu da bir saatten biraz daha uzun bir sürede boştan tam şarj sağlar. Alternatif olarak, bir saatlik 19 kW AC standart şarj, yaklaşık 12 mil sürüş menzili ekleyecektir.

Ticari araçlar şehir trafiğinin küçük bir bölümünü oluştururken, tarihsel olarak savunmasız yol kullanıcılarıyla orantısız sayıda kazaya karışmışlardır. Geleneksel içten yanmalı motor olmadan, Astheimer Design ile birlikte Volta Trucks, yayalarla ve bisikletlilerle göz hizasında buluşmak için sürücü koltuğunu merkezi olarak monte etmek için tüm sürüş deneyimini yeniden yapılandırdı ve alçalttı. Volta Zero'nun sera tarzı kabini, optimum görsel farkındalık ve kör nokta azaltma için aracın etrafında 220 derecelik bir görüş açısı sunar.

Volta Zero'nun yenilikçi merkezi sürüş pozisyonuna ayak uyduran drivers, geçen bisikletlilerin güvenliğini sağlamak için her iki taraftan da, her zaman kaldırıma ve sallanan kapılar yerine kayarak araca girip çıkıyor.

33.000 lbs. Sınıf 7 Volta Zero tanıtımı, 19.500 lbs'lik bir Sınıf 5 araç tarafından yakından takip edilecek. ve 26.000 lbs'lik bir Sınıf 6 kamyon. , 2024/2025 yıllarında Avrupa 7,5 ve 12 tonluk araçlara eşdeğerdir.

Nisan 2022'de açıklanacak olan Sınıf 5 ve 6 Volta Sıfırları, Sınıf 7 araçla yakın görsel bir ilişki içinde olacak. Tüm Volta Sıfırları, Sınıf 7 aracın aynı birinci sınıf güvenlik standartlarından ve sıfır emisyonlu güç aktarma organlarından yararlanarak sadece CO2 emisyonlarını değil, aynı zamanda yerel hava kalitesi ve sağlık sorunlarına neden olan zararlı partikülleri de ortadan kaldırır. Sınıf 5 ve 6 kamyonlar önden birbirleriyle aynı olacak, Sınıf 6 araç daha uzun bir şasiye ve gövdeye ve artan araç yükünü karşılamak için ikinci arka tekerlek ve lastik setine sahip olacak.

ABD Merkezli Üretim

ABD merkezli ilk üretimi deneyimli bir ortakla başlatmak için çalışmalar devam ediyor ve 2022'nin ilerleyen dönemlerinde anlaşmalar yapılması bekleniyor. ABD'ye teslim edilen ilk Sınıf 7 araçlar, ilk ABD araçlarının kalitesini sağlamak için şirketin Steyr, Avusturya'daki mevcut fason üretim tesisinde üretilecek ve Kuzey Amerika için tüm Sınıf 5 ve 6 araçları 2024/25'ten itibaren ABD'de üretilecek.

Long Beach, California'daki ACT Expo öncesinde ABD yol haritasını açıklayan Volta Trucks Kurucusu Carl-Magnus Norden; "2019'da Volta Kamyonlarının piyasaya sürülmesinden ve Eylül 2020'de Volta Zero'nun piyasaya sürülmesinden bu yana, konseptlerimizin müşterilerin ihtiyaçlarına uygun olduğunu kanıtlamak için filoların giderek daha fazla elektriğe dönüştüğü Londra, Paris ve diğer Avrupa lansman şehirlerini kullandık. Avrupa'nın en büyük filo operatörlerinden bazılarının elindeki 6.000'den fazla araç ön siparişiyle, coğrafi ufkumuzu genişletmenin ve Kuzey Amerika'daki önemli pazar fırsatına bakmanın zamanı geldi. Tam elektrikli kamyonumuzun ABD müşterisinin ihtiyaçlarına mükemmel bir şekilde uyacağına inanıyorum ve müşterilerimizin ürün ve hizmetlerimiz hakkında geri bildirim almalarını, ardından beklentilerini aşmaya çalışırken test etmelerini ve öğrenmelerini dört gözle bekliyoruz . Kuzey Amerika'nın en büyük filo müşterilerinden bazılarıyla tanışmayı ve onları tam elektrikli Sınıf 7 ile tanıştırmayı dört gözle bekliyorum."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Continental’den Yeni Nesil Römork LastiğiÖnceki Haber

Continental’den Yeni Nesil Römork Lastiğ...

Brisa, Tarihindeki İhracat Rekorunu KırdıSonraki Haber

Brisa, Tarihindeki İhracat Rekorunu Kırd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar