İstanbul
DOLAR32.5236
EURO34.5815
ALTIN2493.1

Voith, InnoTrans 2022'ye Yenilikçi Ürünleriyle Hazır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Voith, InnoTrans 2022'ye Yenilikçi Ürünleriyle Hazır
Abone ol
Verimlilik, mobilite hizmet sağlayıcıları için temel kavramlardan biridir. Berlin'deki InnoTrans 2022 fuarında Voith, CargoFlex koşum takımı ve yeni MultiMod şanzıman dahil en son yeniliklerini sunuyor. Bu çözümlerle Voith, demiryolu taşımacılığının daha ekonomik ve sürdürülebilir hale getirilmesinde belirleyici bir rol oynamaktadır. Grup ayrıca, geleneksel içten yanmalı motorlu araçlar için hızla artan çevre dostu tahrik çözümleri talebine ek bir yanıt olan DIWA NXT'yi sunuyor. “Yarının gereksinimlerine yönelik üreticilere, tedarikçilere ve operatörlere şimdiden çok çeşitli yenilikçi teknolojilerle çözümler sunuyoruz. EVP ve CEO'su Voith Turbo Mobility'den Martin Wawra, ”Bu gereksinimler hem verimli hem de sürdürülebilir bir mobilite sistemi oluşturmak ve devamlılığını sağlamak için geliştiriliyor" diyor.

CargoFlex: Maksimum güvenilirliğe sahip dijital otomatik koşum takımı  

Yük trafiğinin karayolundan demiryoluna kaydırılması CO2 emisyonlarının azaltılmasında önemli bir bileşendir. Avrupa Yeşil Anlaşmasının bir parçası olarak 2030 yılına kadar demiryolu ile yük taşımacılığında yaklaşık yüzde 30 artış beklenmetedir..

Ancak bu hedef, başarılı olabilmek için cazip ve rekabetçi demiryolu yük taşımacılığını gerektirmektedir. Voith'in dijital otomatik koşum takımı CargoFlex'i bunun temelini oluşturuyor. Yük vagonlarının zaman alıcı manuel birleştirilmesini ve ayrılmasını sona erdirirken demiryolu yük taşımacılığında kilit kaza faktörlerinden birini de ortadan kaldırır.

Scharfenberg prensibine dayanan cargoflex, İsveç'teki uç iklim koşullarında, İsviçre dağlarında ve Minden'deki DB Kargo iklim odasında kış testlerinde yüksek güvenilirliğini göstermiştir. 40 santigrat derece ve yarım metre  kar ısısında dahi kusursuz çalışır.

Güç ve fren hava bağlantılarına ek olarak, CargoFlex bağlantı sırasında vagonlar arasında otomatik olarak bir veri bağlantısı kurar. Diğer ekipmanların yanında bu ürün, tren kalkışından önce gereken fren testini kolaylaştırır.

Ağa bağlı tren, lokomotif sürücüsüne, tüm treni yaya olarak kontrol etmek zorunda kalmadan, her bir frenin düzenli çalışmasını doğrudan sürücü konsolunda gösterir.

CargoFlex ayrıca tümsek boşluğunda manevra yaparken güçlü yanlarını gösterir. Bugün, yüksek enerji emilimi ve vagonların çarpışması sırasında hızın azalması, daha hassas yüklerin demiryolu ile güvenli bir şekilde taşınmasını ve böylece onları yoldan uzaklaştırmayı mümkün kılıyor.

İsviçre Federal Demiryolları (SBB) CargoFlex'i birkaç yıldır operasyonlarında düzenli olarak kullanmaktadır.. Sistem ayrıca, dijital otomatik koşum takımlarının planlanan standardizasyonunda Avrupa standardı olarak kurulma konusunda yetkin beklentilere sahiptir.

MultiMod şanzıman birimleri: Hızlı teslimat, yüksek kullanılabilirlik

Enine tahrikli vagonlar için çok modlu şanzımanlarda Voith, modüler ve parametreli ürünlerin avantajlarını bir araya getirdi. Amaç, kullanıcılar  için hızlı bir teslimat ve şanzımanın yüksek düzeyde kullanılabilirliğini sağlamaktı. Bu nedenle rulmanlar, labirent contalar, dişliler veya gövdenin alt kısmı gibi bazı bileşenler modülerdir. Muhafazanın üst kısmı gibi diğer bileşenler söz konusu olduğunda, Voith kullanıcıya özel parametrelere bağlı kalır. Yüksek derecede otomasyon tasarım sürecini hızlandırır. Bu ilke, geliştirme sürelerini azaltmayı mümkün kılar. Ayrıca tekliflerin hazırlanmasını hızlandırabilir. Buna ek olarak, müşteri son geliştirme aşamasında modüler bir şanzıman kullanmaya karar verirse, bu, modüler geliştirme sırasında zaten gerçekleştirildiğinden, tip testini ortadan kaldırır.

Çok modlu şanzımanlar kanıtlanmış teknolojilere dayandığından, Voith ürün güvenliğini kesin olarak sağlayabilir. Bununla birlikte, bir servis olayı ortaya çıkarsa, modüler bileşenler için yedek parçalar Voith'in ağ mağazasında günün her saati sipariş edilebilir. Voith'in geniş stokları hızlı teslimat sağlar

DIWA NXT: %16’ya kadar daha az yakıt tüketimi

Voith yeni şanzıman jenerasyonu DIWA.NXT ile markete süper verimli bir ürün sunmanın gururunu yaşıyor. Yenilikçi teknolojisi sayesinde şehir içi ve şehirler arası otobüsleri daha sürdürülebilir ve verimli kılarken, üreticilerin ve operatörlerin zorlu şartlarda dahi ekonomi ve performansı bir arada elde etmelerine olanak sağlıyor.

DIWA NXT Mild Hybrid bir sistem olarak tasarlanmıştır. Merkezi geri kazanım ünitesi (CRU) 48 V - 35 kW a kadar güç sağlar. Bu konseptte, elektrik enerjisi sürüş esnasında üretilir ve aracın elektrik sistemine 48 Volt LTO batarya sayesinde verilir. Stop -Start özelliği de CRU tarafından aktive edilir ve içten yanmalı motorun stop start uygunluğu olan her anında aktif olarak kullanılarak ekstra yakıt tasarrufu sağlanır. CRU, motor ve şanzıman arasındaki volan muhafazasına entegre edilmiştir ve neredeyse hiç ek kurulum alanı gerektirmez.

Şanzımanın içindeki ek dişli grubu sayesinde ikinci yüksek evre vitesine kavuşulmuş ve 7 vitesli bir şanzıman elde edilmiştir, bu sayede özellikle şehirler arası yüksek hız gerektiren uygulamalarda yüksek tasarruflu sürüş garanti altına alınmıştır. CRU, Mild Hybrid sistemle tutarlı bir şekilde kullanıldığında, mevcut şanzımanlara kıyasla tüketim yüzde 16'ya kadar azaltılır. Bu aynı zamanda CO2 emisyonlarını da düşürür..


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Basketbol Federasyonu ile TotalEnergies İstasyonları İş Birliği Devam EdecekÖnceki Haber

Türkiye Basketbol Federasyonu ile TotalE...

Aküde Karbon Nano Tüp DönemiSonraki Haber

Aküde Karbon Nano Tüp Dönemi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar