İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Üniversite’de Sektör Ve Öğrenci Buluşması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite’de Sektör Ve Öğrenci Buluşması
Abone ol
Sinerjik ve optimum lojistik çözümleriyle iş dünyasını pazara bağlayan sektörünün yenilikçi firması Etis Lojistik’in Genel Müdürü Erdal Kılıç, 19 Mayıs Üniversitesi Alaçam Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü öğrencileriyle bir araya gelerek, sektördeki deneyimlerini paylaştı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, lojistik sektörünün dünyadaki ve Türkiye’deki durumunu anlatarak, sektörün önemi, büyüklüğü ve sorunları hakkında bilgiler verdi. Denizyolu, demiryolu, konteyner taşımacılığı, kombine taşımacılık, tahmil, tahliye, istifleme, depolama ve ara taşıma hizmeti sunan sektörünün iddialı firmasıEtis Lojistik’in faaliyetleri hakkında da öğrencileri bilgilendirdi. Erdal Kılıç, ayrıca gençlerin lojistik sektöründeki kariyer planlamaları yaparken nelere dikkat etmeleri ve neler yapmaları gerektiği konusunda da yol gösterdi.

Türkiye’deki lojistik sektörünün genel bir değerlendirmesini yapan Erdal Kılıç, Türkiye’de dış ticaret taşımalarının yüzde 50’sinin denizyolu ve yüzde 37’sinin karayolu ile yapıldığını söyledi. İhracatın ağırlıklı karayolu, ithalatın ise denizyolu ile yapıldığını dile getiren Kılıç, “Türkiye üzerindeki karayolu taşımalarının yüzde 75’i Türk araçlarla yapılmaktadır” dedi. Sektörde yaşanan sıkıntılara değinen Erdal Kılıç, sektörde standartlaşma ve denetim eksikliği sebebiyle haksız rekabetin oluştuğunu kaydetti. Yüksek rekabet ve düşük karlılık tehdidinin de olduğunu söyleyen Kılıç, diğer sorunları: sektörel uzmanlaşma eksikliği, AR-GE ile bilişim teknolojilerinin düşük kullanımı, nitelikli üst-orta insan kaynağı eksikliği olarak sıraladı.

“Uluslararası sektör tecrübesi önemli”

Lojistik sektöründeki kariyer planlaması konusuna değinen ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan Erdal Kılıç, lojistikte uluslararası sektör tecrübesinin önemine dikkat çekti. Uzmanlaşmanın ise bir zorunluluk olduğunu dile getiren Kılıç, mevzuat bilgisi ile fizibilite hazırlama yeteneğinin de önemli olduğunu kaydetti. Lojistikte IT odaklı iş yönetiminin önemine de değinen Erdal Kılıç, sektördeki diğer önemli unsurları; maliyet ile karlılık esaslı hizmet yönetimi, kontrat, dış kaynak kullanımı ve filo yönetimi olarak sıraladı

Etis Lojistik’in faaliyetlerine de değinen Genel Müdür Erdal Kılıç, şirketin lojistik hizmetler sunmak amacıyla 2007 yılında kurulduğunu söyledi. Kılıç, “2010 yılı sonunda ise GÜBRETAŞ AŞ, Suudi Arabistan menşeili Nesma Holding ve Etis Yatırım AŞ ortaklığında kurulmuş Negmar Denizcilik Yatırım AŞ iştiraki olarak faaliyetlerine devam etmektedir ”dedi.

Geçen yılsonu itibariyle 7 liman ve yurtiçi lojistik merkezlerinden 1.65 milyon ton yük elleçlendiğini dile getiren Kılıç, şirket olarak entegre çözümler sunduklarını kaydetti. “Etis, optimum lojistik çözümün temini için nitelikli insan kaynakları ve etkin IT altyapısı ile gemi, demiryolu, kara nakliyesi modlarını entegre olarak kullanmaktadır” diyen Kılıç, Etis’in 240 personeli ve yaygın bölge ağı ile lojistik sektöründe büyümesine hızla devam ettiğini vurguladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Katar’lı Mannai Grup Türkiye’ye Chevrolet İle GirdiÖnceki Haber

Katar’lı Mannai Grup Türkiye’ye Chevrole...

Bursaray Kestel Hattı’nda Çalışmalar Hızla SürüyorSonraki Haber

Bursaray Kestel Hattı’nda Çalışmalar Hız...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar