darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Uber Büyümeye Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uber Büyümeye Devam Ediyor
Abone ol
İtalya'nın en büyük taksi operatörü ile kurulan ortaklık, Uber'in Avrupa'nın en büyük ekonomilerinden birindeki varlığını önemli ölçüde genişletecek. Anlaşma ile 80'den fazla yeni şehirde kullanıma açılacak olan Uber uygulaması ile İtalya halkının %50’si uygulamadan faydalanabilecek. 12,000’den fazla taksi şoförü Uber teknolojisi ile daha fazla yolcuya ulaşabilecek. Uber, 2025 yılına kadar dünyadaki bütün taksileri uygulamaya dahil etme yönündeki iddialı hedefi doğrultusunda Hong Kong, Madrid, New York ve San Francisco gibi şehirlerde de benzer anlaşmalara imza atıyor.

İtalya'nın en büyük taksi operatörü IT Taxi ve Uber, taksi sektörünü dijitalleştirmek ve milyonlarca yolcuya ulaşım hizmeti sağlamak için stratejik bir ortaklık gerçekleştirdi.

Anlaşma, ülke genelinde 90 şehirde faaliyet gösteren 12,000'den fazla taksi şoförüne, Uber uygulamasını kullanarak nüfusun %50'sinden fazlasına hizmet sunma imkanı veriyor. Bu işbirliği taksi şoförlerinin yanı sıra şehirlere ve yolculara da fayda sağlayacak:

  • Taksi Şoförleri: Uber ile yeni müşterilere erişim imkanı ve gelirlerinde artış fırsatı yakalayan şoförler, pandemi ile sektörde yaşanan durgunluğun önüne geçmeyi hedefliyor.
  • Şehirler: Daha fazla yolcu erişim imkanı ile araçların doluluk oranını arttırabilen Uber teknolojisi ile şehirlerdeki trafik sıkışıklığının da azalması bekleniyor.
  • Yolcular: Artan taksi şoför sayısı ile birlikte yolcuların bekleme sürelerinin de kayda değer biçimde azalması öngörülüyor.

Anlaşma ile birlikteUber, 80’den fazla yeni şehirde hizmet vererek Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden birinde önemli bir büyüme yakalamış olacak ve aktif olduğu Roma, Milano, Torino, Bolonya gibi şehirlerdeki iş hacmini de önemli ölçüde büyütecek. 2021 yılında İtalya’da 6 milyondan fazla yerli ve yabancı kullanıcının Uber uygulamasını açmış olması, mobil uygulama ile araç çağırmaya yönelik büyük bir talebin olduğuna işaret etti. Haziran 2022 itibariyle hayata geçecek olan Uber ve IT Taxi ortaklığı, anlaşmanın teknoloji ve entegrasyon ortağı Splyt tarafından desteklenecek.

Uber’in CEO’su Dara Khosrowshahi konuyla ilgili: ‘‘Uber, sürücülere daha fazla gelir elde etme imkanı ve yolculara daha fazla ulaşım seçeneği sunabilmek için sektörde uzun soluklu ortaklıklar yapan bir geçmişe sahiptir. Milyonlarca kullanıcıya, binlerce taksi şoförüne ve düzinelerce şehre sunduğumuz hizmeti genişletmek için IT Taxi ile güçlerimizi birleştirmekten heyecan duyuyorum. Stratejik açıdan en öncelikli pazarlarımızdan birinde imzaladığımız tarihi bir anlaşma olduğunu söyleyebilirim. Taksilerin, Uber ile ortak hareket etmesinin sektörün geleceğine olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu bağlamda, taksiler ile güven ve işbirliğine dayalı uzun süreli bir ortaklık kurma konusunda kararlı adımlar atmak istiyoruz.” dedi.
IT Taxi Başkanı LorenoBittarelli: “Uber ile imzalanan anlaşma, taksicilerin daha fazla yolcuya ulaşmasına imkan sağlayacak önemli bir dönüm noktası. İşimizi bir adım ileriye taşıyan bu anlaşma ile İtalyan şehirlerine daha iyi hizmet sunabileceğiz.” dedi.
Uber, 2025 yılına kadar dünyadaki bütün taksileri uygulamasına dahil etme yönündeki iddialı hedefinde ilerleme kaydediyor. Hong Kong, Madrid, New York ve San Francisco'daki büyük anlaşmalar da dahil olmak üzere, dünya çapında yakın zamanda gerçekleşen bir dizi taksi ortaklığının ardından, bu defa İtalya’da benzer bir anlaşmayı hayata geçirdi.  Yalnızca 2021'de, 120,000'den fazla taksi şoförü Uber'de araç kullanmak için kayıt oldu ve Avusturya, Almanya ve İspanya gibi bir dizi Avrupa pazarında taksi yolculuklarında üç haneli büyüme görüldü.

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı: "İtalya, Uber’in taksi sektörü ile işbirliklerine nasıl baktığına dair güzel bir örnek. Bu ortaklık, taksi sektörü ile ortaklaşa çalışmayı ne kadar önemsediğimizi ve sektörün gelişimi için işbirliği yapmanın kritik olduğunu vurgulamış oldu. Türkiye'deki rakamlara göre de 2021 yılında yaklaşık 25 bin taksi şoförü daha fazla kazanç elde etmek için UberTaksi'yi kullandı. Kullanıcılar ise uygulamayı 9,2 milyon kez araç çağırmak için açtılar.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Opel SUV Yeni Grandland Türkiye’deÖnceki Haber

Opel SUV Yeni Grandland Türkiye’de

Karsan, Busworld Turkey 2022’de Elektrikli Modelleriyle Şov YaptıSonraki Haber

Karsan, Busworld Turkey 2022’de Elektri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar