İstanbul
DOLAR32.2016
EURO34.9986
ALTIN2516.2

Türkiye’nin 81 İlini Buluşturan Çalıştay

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin 81 İlini Buluşturan Çalıştay
Abone ol
Türkiye’nin 81 ilinden gelen belediye ve toplu ulaşım otoritelerinin yöneticileri “Kent İçi Toplu Ulaşımda Bölgesel Sorunlar ve Çözüm Önerileri Ortak Akıl Çalıştayı” nda bir araya geldi.

Çalıştaya başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Bursa, Antalya, Eskişehir, Kocaeli, Diyarbakır gibi büyükşehir belediyeleri ile Bilecik’den Ardahan’a, Kütahya’dan Artvin’e Kastamonu'dan Niğde'ye kadar çok sayıda şehirden temsilciler, akademisyenler, otobüs üreten firmalar ve sivil toplu kuruluşu katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, toplu ulaşımın korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması gereken bir kültür olduğunu ortaya koymak amacıyla düzenledikleri organizasyonla katma değer sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Baraçlı, yoğun taşıt ve insan trafiğinin sadece İstanbul’'un değil ülkemizin diğer şehirlerinin yaşadığı bir sorun olduğunu söyledi ve “İnsanlarımızın ekonomik seviyesi yükseldikçe bir yandan trafiğe yeni giriş yapan araç sayısı; diğer yandan şehir yaşamında hızlı, emniyetli ve konforlu ulaşım talebi artmaktadır. Bu durumda bizim görevimiz insanlarımıza huzur, güven ve mutluluk verecek bir ulaşım hizmeti sunmaktır” dedi.

Şehirlerin toplu ulaşımından sorumlu kurumların halkın günlük ulaşım taleplerini karşılarken geleceği de göz önünde bulundurarak toplu ulaşım ağını geliştirmenin yollarını aramak durumunda olduklarını söyleyen Baraçlı, “Bir araya geldiğimiz ortak akıl çalıştayı böyle bir misyonu üstlenmiştir.“ dedi. Çalıştayın alışılagelmişin dışında bir konferans türü olan “Arama Konferansı” modeliyle gerçekleştirileceğini söyleyen Baraçlı, bunun katılımcıların her türlü görüşüne yer verildiği, beyin fırtınası yapılarak ortak bir hedefe doğru adımların atıldığı bir model olduğunu anlattı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aliağa Belediyesi’nden Kaldırım DenetimleriÖnceki Haber

Aliağa Belediyesi’nden Kaldırım Denetiml...

Ulaştırma Sektörü Intertraffic Fuarı'nda BuluştuSonraki Haber

Ulaştırma Sektörü Intertraffic Fuarı'nda...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar