İstanbul
DOLAR32.3581
EURO34.8806
ALTIN2393.0

Transist 2011 Toplu Ulaşım Fuarı Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Transist 2011 Toplu Ulaşım Fuarı Başladı
Abone ol
İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı:"Vatandaşların Hayatını Kolaylaştıran Projeler Üzerinde...

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı:"Vatandaşların Hayatını Kolaylaştıran Projeler Üzerinde Çalışıyoruz"

-      "Üç Kapıdan İnip Üç Kapıdan Binme, Şehrimizde Uygulayabileceğimiz Bir Toplu Ulaşım Kültürüdür"

-      "Özel Sektör Anlayışıyla Kamuda Verimliliği Sağlayabiliriz"

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT'nin koordinatörlüğünde, Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Transist 2011 IV. Ulaşım Sempozyumu ve Sergisi'nin açılışında konuşan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, 2012 yılı için önemli hedefler belirlediklerini, bu doğrultuda amaçlarının kalite standartları çerçevesinde etkinlik ve verimliliği artırırken AR-GE ve inovasyon çalışmalarıyla da hizmet kalitesini yükseltmek olduğunu söyledi.

İETT tarafından, Türkiye'de toplu ulaşımın tartışıldığı bir platform oluşturmak amacıyla, ülkemizde toplu ulaşım hizmeti veren kurumlar, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve ulaşım uzmanlarının katılımıyla düzenlenen Toplu Ulaşım Haftası'nın en önemli ayağını oluşturan Transist 2011 Ulaşım Sempozyumu ve Sergisi törenle açıldı. Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Avukat Ahmet Selamet, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Büyükşehir Belediye Başkanları, yetkililer ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını ev sahibi konumunda olan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı yaptı. Baraçlı, konuşmasında İETT olarak ülke çapında böylesine büyük bir organizasyona imza atmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda geçen yıl gerçekleştirilen toplu ulaşım haftasına katılımın umulanın üzerinde olduğunu ve bunun da çok sevindirici olduğunu söyleyen Baraçlı, geçen yılki sempozyumun sonuç bildirgesinde ulusal Toplu Taşımacılar Birliği kurulması yönünde bir karar alındığını, devam eden süreçte birliğin kuruluşu için çalıştaylar düzenlendiğini anlattı. Baraçlı, nakit geçişin kaldırılması, halk otobüslerinde biletçi uygulamasının kaldırılması, temassız elektronik kart, akıllı durak gibi inovatif uygulamalarla hem hizmet kalitesini hem de vatandaşların hayatını kolaylaştıran projelere imza attıklarını dile getirdi ve bundan sonrası için hedeflerinin üç kapıdan binilip üç kapıdan inilen bir sistem oluşturmak olduğunu söyledi.

Bu yılkı toplu ulaşım haftasının ana temasının erişilebilirlik olarak belirlendiğine işaret eden Baraçlı, "İETT olarak toplumun her kesimine hizmet vermeyi ilke edinmiş bulunuyoruz. Herkes için erişilebilir toplu ulaşım anlayışı kapsamında engelli vatandaşlarımız için bir dizi çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızı özellikle sivil toplum kuruluşları ve Büyükşehir Belediyemizin Özürlüler Müdürlüğü ile işbirliği halinde yürütüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak amacıyla ilk olarak kurum bünyesinde bir engelliler koordinatörlüğü kurduk. Bundan sonra alacağımız bütün araçların engellilerin erişimine uygun olması hususunda özel bir hassasiyet gösteriyoruz" dedi.   

"Topyekün toplu ulaşım seferberliği başlattık"

Açılış töreninde söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet de Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşıma büyük önem verdiklerini ve son yıllarda bütçeden ulaşıma ayrılan payın yüzde 65'lere ulaştığını söyledi. Bu amaçla iki yıldır organize edilen toplu ulaşım haftasında İstanbul'un toplu ulaşımının masaya yatırılarak her yönüyle tartışıldığını ve hafta süresince grafiti duvarından sokak müzisyenlerine, toplu ulaşım ve nezaket kurallarının ilköğretim okullarında ders olarak okutulmasından herkes için erişilebilir otobüs konulu tasarım yarışmalarına bir dizi etkinlik düzenleneceğini anlattı. Gelişmelerin, gelecekte nüfusun yüzde 70'inin şehirlerde yaşayacağını gösterdiğini, bu amaçla İstanbul'da artacak hareketli nüfus göz önünde bulundurularak ulaşımda entegre sistemlerin kurulması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ekledi. Metrobüsün çok olumlu tepkiler aldığının altını çizen Selamet, 2023 yılı için hedeflerinin raylı sistem ağını genişletmek olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından sempozyuma katılan toplu ulaşım otoritelerinin yöneticileri hep birlikte kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.

Sempozyum yarın da akademisyenlerin ve ulaşım uzmanlarının, toplu ulaşım otoritelerinin sunum ve bildirileriyle devam edecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Galip Öztürk'den Sosyal Bir Projeye Daha DestekÖnceki Haber

Galip Öztürk'den Sosyal Bir Projeye Daha...

BP Club Card'dan her hafta 1 Ford FocusSonraki Haber

BP Club Card'dan her hafta 1 Ford Focus

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar