İstanbul
DOLAR32.3088
EURO34.7822
ALTIN2383.2

Galip Öztürk'den Sosyal Bir Projeye Daha Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Galip Öztürk'den Sosyal Bir Projeye Daha Destek
Abone ol
Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ile TİSVA kurucusu...

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ile TİSVA kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, İstanbul'da bir araya gelerek, Samsun'un Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde çalışma imkânı bulunmayan insanlara destek vermek, evlerinde yapacakları işlerle üretime katkıda bulunmalarını sağlamak üzere TİSVA tarafından açılacak şubelerin desteklenmesi için bir protokol imzaladılar.

Metro Holding'de gerçekleştirilen imza törenine Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Salıpazarı Kaymakamı Arif Karaman, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ile birlikte Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclis Başkanı Rüştü Terzi, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Yücel, Metro Holding İletişim Direktörü Necmi Hatipoğlu, TİSVA Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Fatih Akgül ve Avrasya Terminal İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin katıldı. İmzalanan protokole göre, Samsun'un Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde hizmete girecek olan şubelere Galip Öztürk, 500 bin lira bağışta bulunacak.

Vakfın amacı
1998 yılında TİSVA'yı kurduklarını belirten, 22. Dönem Ak Parti Milletvekili ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, bu iki ilçede açılacak şubelerle yöredeki kadın, yoksul ve çalışamayan insanlara mikro kredi imkanı sağlanacağını, bu suretle onları üretime yönlendireceklerini açıkladı. Akgül Vakfın kuruluş amaçlarını da şöyle özetledi: Kırsal bölgede yaşayan insanların istihdam ve üretime katkı sağlamalarına destek vermek, israfı önlemek için vatandaşı bilgilendirmek, açlık sınırında bulunan insanımıza gıda ve giysi imkânı sağlamak. Tüm amaçlarının insanlara hibe yoluyla değil, verecekleri destek sonucunda üretime katkıda bulunmalarını sağlayarak refah seviyelerini artırmak olduğunu belirten Aziz Akgül, "Biz çalışamayan insanımızın evine kadar giderek onların çalışmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Vakfımız, dünya kredi zirvesinin 2016 yılında Türkiye'de yapılmasını sağladı. Açılacak olan Ayvacık ve Salıpazarı şubelerimizle buralarda yaşayan yoksul insanımıza ulaşmayı ve onları ekonomiye kazandırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. İsrafın Türkiye'de çok yaygın olduğunu söyleyen Akgül, "2007 yılında Türkiye'de maalesef, 214 Milyar lira israf edilmiştir. Müslüman OSD ülkelerinde Türkiye en önde gelen ülkedir" dedi.

Üretim desteklenmeli
Kırsal kesimlerde insanlara iş imkânı bulmasının zor olduğunu söyleyen Galip Öztürk, "Evlerinde oturan ve çalışma imkânı bulunmayan insanımıza bu şekilde destek verilecek olması, bu insanların evlerinde yapacakları işler ile üretime katkıda bulunmaları çok önemli. Ben bu projeyle ekonominin içine dâhil edilecek olan bu insanlarımızın üretecekleri ürünlerini almaya hazırım. İnsanlar yeter ki üretim yapsın. Türkiye'yi zirvede bir noktaya yükselteceksek bu ancak tüm halkın üretim süreci içerisinde yer almasıyla olur" diye konuştu.
Gerçekleşen protokol imza töreninin ardından Ayvacık Kaymakamı ve Salıpazarı Belediye Başkanı Galip Öztürk'e günün anısına birer plaket sundular.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taşımacılıkta Türkiye'nin En Köklü ve En Büyük Şirketi AlturÖnceki Haber

Taşımacılıkta Türkiye'nin En Köklü ve En...

Transist 2011 Toplu Ulaşım Fuarı BaşladıSonraki Haber

Transist 2011 Toplu Ulaşım Fuarı Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar